What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Προσδιορισμός καλλιέργειας για ατομική χρήση

pet1981

New member
Προσδιορισμός καλλιέργειας για ατομική χρήση

Καλησπέρα παιδιά, πάνω στη δουλεια χτες μου ήρθε μια αναλαμπή:

Γιατι το αν μια καλλιέργεια ειναι για προσωπική χρήση ή οχι να προσδιορίζεται (νομικά παντα) απο των αριθμο των φυτών και όχι απο τα λίτρα χώματος που χρησιμοποιούνται.

Φυσικα στο ελλαδα δεν έχουμε τον στοιχειώδη τέτοιο διαχωρισμο, αλλά εφοσον αναμένεται μια καποια αλλαγή του νομου που ελπιζουμε να περιλαμβάνει και αυτο, μήπως θα ήταν καλύτερα ο προσδιοριμος της καλλιεργειας για προσωπική χρήση να γινεται με βάση τα λιτρα χώματος?

Νομιζω οτι σαν growers μας βολέυει καλύτερα (προετοιμασια των επομενων φυτών σε veg ενω καποια αλλα ειναι σε flower, sea of green κλπ) ενώ επισης και το εν δυνάμει μεγεθος ενος φυτού εξαρτάται απο την ποσοτητα χώματος.

Στην Ισπανια εν μέρει υπάρχει αυτο αφού τα 5 φυτά σε γλάστρες συγκεκριμένης διαμέτρου θεωρούνται καλλιεργεια προσωπικής χρήσης. Ωστοσο νομιζω πως ο αριθμος των φυτών δεν πρέπει να ενδιαφερει το νομοθέτη οσο η ποσοτητα του χώματος.

Θα ήθελα να ακουσω τις αποψεις σας σχετικά με αυτο.:smoke:

Last edited by a moderator:
nomizw oti pio polu mas simferei na ginei me vasi ton arithmo twn dentwn pou exeis px 4 thiria na megalwnoune ston ilio kai ena mesa gia klwnous... para me litra xwmatos.. alla protrexeis polu enw oi alloi tin pezoune pou ftiaxnoun nomous

Βασικα προσπαθω να καταλαβω απο που πηγαζει η αισιοδοξια μας γι'αυτη την αλλαγη,στη νεα κυβερνηση ή στις αλλαγες που γινονται παγκοσμιως(υπαρχει εντονη κινητικοτητα αν δε κανω λαθος)..???Οι παλαιοτεροι αντιλαμβανονται οντως κατι διαφορετικο στον οριζοντα???

pet1981

New member
Ευχαριστώ για τις απαντησεις.

Δεν ημουν απο αυτους που πιστευαν οτι ο GAP θα κάνει κάτι σχετικα με αυτο το θέμα. Αν τρέφω κάποια (μικρη) αισιοδοξια αυτη βασιζεται περισσοτερο σε διεθνη δεδομένα οπου οι τάσεις ειναι προς πιο επιεική μεταχειριση.

Περισσοτερο η διατυπωση μου εχει να κανει με τα αιτηματα που διαμωρφονται εντος των παρεων καταναλωτών αυτου του προιοντος. Και αυτο γιατι το πως θα διατυπωθει ο οποιος νεος νομος θα παιξει μεγάλο ρολο στο πως θα εφαρμοστει.

Ολοι πχ γνωριζουμε οτι δεν υπάρχει αποσαφήνιση του ορισμου χρήστη για την περιπτωση μας .Δεν αναγνωριζεται εξάρτηση απο εμπειρογνωμωνες για αυτο το φυτο .

Ο νομος λεει πως οποιος κάνει χρήση προμηθευται, κατέχει ή καλλιεργει αριθμο φυτών κάνναβης που αποδεικνύεται οτι ειναι για προσωπική χρήση τιμωρειται με ποινή εώς ενος έτους. Τέτοια ποσοτητα για κανναβη ειναι τα 20 gr αλλα δεν λεγεται τιποτα για αριθμο φυτών. Ενω κατοχη θεωρειται οτι έχεις πάνω σου στο δρομο και οτι έχεις σπιτι αν καλλιεργεις για προσωπική χρήση θα κατέχεις πολύ πάνω απο 20 gr. Αρα απο τη διατύπωση του αυτη η παραγραφος του νομου αυτοαναιρειται. Με δυο λογια δεν αναγνωρίζει οτι μπορει να υπάρχει καλλιεργεια για προσωπική χρήση.

Να μην τα πολυλογω, ειναι ενα παραδειγμα ασαφειας του νομου που νομιζω οτι πρέπει να μας υποψιάσει να ειμαστε προσεκτικοί στην οποια διατύπωση αιτήματος.

Pararaboom οντως αυτο ειναι μια εκδοχή. Ωστοσο επειδή περισσοτερο πρεπει να περιμένουμε αποποινικοποίηση (εξαγοράσιμη μικρή ποινή, χωρις αναστολες, μητρωο κλπ ή απλα προστιμο) παρα νομιμοποίηση (απολυτη ελευθερια για συγκεκριμένες ποσοτητες) νομίζω πως ο προσδιορισμος με βάσει τα λιτρα θα μας βοηθησει να έχουμε πολλά κοντα 2λιτρα φυτα απο κλώνους που θα καβατζωνονται πισω απο μια καλαμωτη . Αυτο φυσικα δεν εμποδίζει να έχουμε και 4 10λιτρα και ένα μέσα για κλώνους αν μπορούμε. Αν πεις οτι πχ πλαφον σε λιτρα ειναι τα 50.

Το πηγα μακρια το ξέρω για αυτο και ρωτάω γνώμη :)

Geoministry τη δευτερη ερώτηση σου θα την απευθυνα και εγω στους παλιοτερους, μια γνώμη ειναι χρήσιμη. Στην πρώτη απάντησα σε οτι με αφορα.

Αυτο που θα ήθελα να μάθω περισσοτερο ειναι αν υπάρχουν αισιοδοξες αποφάσεις δικαστηρίων για λιγα φυτά και φυσικά χωρις να έχεις δικηγορο τον κούγια :D ή να εισαι επώνυμος. :D

ganja_hasi

natural mystic
ICMag Donor
Veteran
Λίγο περίεργη η προσέγγιση σου στο όλο θέμα φιλε pet1981 και κατά την γνώμη μου ολίγον
παράδοξη..τα δέντρα γενικότερα μετριούνται σε δέντρα και όχι σε ποσα λίτρα χώμα μεγαλώνουν.
έτσι βγαίνουν για παράδειγμα οι επιδοτήσεις.
οποτε εάν ποτε φτάσει το θέμα στην νομιμοποίηση, κατά την γνώμη μου πάντα, είναι καλύτερα
να προσδιοριστεί ένας αριθμός σε δέντρα.
Προσωπικά και με 5 δέντρα για προσωπική χρήση, δηλώνω ικανοποιημένος!

μέχρι τότε
:smoke out:

antonios

Member
το εχω ξαναρωτησει, πως γινεται να μου επιτρεπει να εχω μια ποσοτητα πανω μου(αν τωρα ειναι 20γρ. να μας το κανουν 50γρ λεω εγω) αλλα οχι να καλλειεργω? σαν να κανει πλατη το κρατος στον χασισεμπορο,"πειγενε να ψωνισεις απο τον κυριο στο επιτρεπουμε".η λυση ειναι μια για μενα καλλειεργια η τιποτα εστο και με ενα φυτο.και το κρατος θα παρει λεφτα κ' ο τοπος θα ψηλοκαθαρισει κ' εγω που θελω να το πινω δεν θα μου πεινουν το αιμα μου οι αλβανοι κ' δεν θα εχω το φοβο να με πιασουν κ' να μου τιναξουν τη ζωη κ' την οικογενια μου στον αερα

Thimame ena palio post pou mas parapembe se kapxia efimerida gia kapou stin ellada
pou edesan enan indoor grower ke efage maximum pini epidi o tropos pou ta megalone
tous fanike poli epistimonikos, xeris fita, filtro, 2m silinas, 1 RVk, anaklastira, hps anemistiras:jerkit:

Meta apo afto ti na sizitisis? litra se xoma? opos anaferese, arithmo dentron? asta min tin psaxnis se 90 xronia isos kati gini,.. prostoparon,
anxos, anxos , ke pali anxos. :toohot: