What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Prima incercare The Church

A

amfumuriincap

Salut sper sa fiu fiu cat se poate de coerent la ora asta si daca mai gresesc sper sa nu fiu criticat prea tare. Am facut rost de niste seminte feminizate The Church si acum vreau sa i-mi construiesc growbox-ul ;asta este forma la care am ajuns
picture.php
cu spatiu pt clone (asta pt viitor ), spatiu de depozitat electricalelele si alte acareturi. Iluminatul o sa fie cu 2 cfl 23 w 6500k in vegetatie si 2 pl-l 80 w 3000k in floare. La ventilatie pentru mirosuri o sa fac 2 filtre de carbon activ cu tot cu evacuare iar intake-ul pasiv si circularea cu 2 coolere mici . Nutrienti o sa folosesc Biogrow si Biobloom . De crescut o sa cresc o singura planta SCROG . Intrebari: 1. ce volum sa aiba ghiveciul ? 2.ce cfm sa aiba coolerele ? 3. cum ar fi mai bine sa leg coolerele la o sursa de pc ?

pagabboy

Active member
daca faci scrog te poti baga laun ghiveci mai mare intre 7-15 l dar trebuie sa fii atent ca nu ai inaltime prea mare acolo . Recomand la cabinetul asta sa folosesti spatiul de sus doar pentru clonare daca vrei ceva perpetuu . Nu stiu daca planta e indica sau sativa ,insa ptr sativa maxim 2 plante inghesuite iti incap jos ,dar daca vrei ceva perpetuu bagi lumina mai multa vezi ca e un calcul cati watti sa bagi la m2 , si pui in ghivece de 1,5l si scoti un mini sog frumos cu clonele din planta pe care o pui prima data. Succes

FiltruFRATE

Member
1. ce volum sa aiba ghiveciul ?
- poti folosi 2 ghivece, unul pentru vegetatie si unul pentru inflorire. In inflorire sa aiba minim 11L. Gasesti si patrate, pentru a ocupa cat mai eficient spatiul.
2.ce cfm sa aiba coolerele ?
- minim 100 cfm. recomand cele pe 24V, nu 12V. incearca sa gasesti cu rotatii cat mai putine si cfm cat mai multi (asta din ciclul ieftin dar de calitate). Incearca sa fii `vexat` si sa-ti iei cu potentiometru sau macar senzor de caldura.
3. cum ar fi mai bine sa leg coolerele la o sursa de pc ?
- sursa dezvolta >300W din care tu vei folosi... 8-15W. Risipa mare. Gaseste-ti un adaptor cu traf (routere, switchuri) cu output 12/24V, in functie de necesitati. Daca nu te pricepi, gaseste-ti o sursa mai buna (~100 ron), nu-ti lua ultimul jaf.

My humble opinion.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
in spatiul acela as creste 2 plantute mai mari (numai daca as avea clone/seminte fem.) sau 6 plantute mai mici. pentru prima varianta as merge pe ghivece in jur de 5 L (nu prea ai nevoie de mai mult) iar a 2-a 2-3 L.
calculeaza-ti extractorul de asa fel incat sa poti ventila cam odata la 1-2 min, tot volumul de aer din box, fiind spatiu mic va fi caldura mare.. e bine sa ai unul pe 220V, cu reglaj de viteza. nu mai ai nevoie nici de transformator in cazul asta..
pentru miscat aerul prin box poti cauta un transformator de 2-3 Ah, 12V, la care poti sa pui 2-4 coolere de 9 sau 12 cm. sursa de pc, mai ales daca este una proasta, chinezeasca are un consum de curent minim, pe care il transforma in caldura, chiar si fara sa consumi de pe rail-uri nimic. un transformator, chiar si chinezesc din targ, nu ar trebui sa haleasca degeaba mai mult de 1W.

succes!

D

dragosant

eu iti recomand un fan controller cu 4 ventilatoare . Parerea mea ca e cea mai buna varianta si ajungi si la un cost destul de mic + ca are si senzor de temperatura . Iar CFL-urile nu prea dau randament,nu sunt puternice, eu am mers pe CFL si pot spune ca nu am fost multumit de densitatea buzilor si nici de cantitate, daca vrei ceva minim mergi pe CFL, daca nu iti recomand un HPS de 150w si daca cauti gasesti si la un pret detul de mic. Diferenta fata de CFL-uri si HPS este foarte mare : HPS da densitate + foarte multa cantitate,iar baietii pot sa iti spuna ca HPS e muuult mai bun. Iti mai recomand sa mai rasfoiesti threadul cu Mircrofridge a lui Paff. Acolo ai multe idei care ti se vor potrivi pentru ceea ce doresti .

Succes!

A

amfumuriincap

multumesc de raspunsuri si scuze ca durat ceva timp pana sa intru din nou dar am avut ceva probleme .... intre timp am schimbat iluminatul si am ajuns la un hps de 150 w care o sa stea intr-un cooltube ceva in genul lui paff cu doua ventilatoare unul care o sa bage aerul altul care o sa il scoata;
intrebarea este cum fac lumina sa nu iasa prin gaurile unde o sa fie montate ventilatoarele, cu mentiunea ca nu vreau sa iasa nimic afara

A

amfumuriincap

calculeaza-ti extractorul de asa fel incat sa poti ventila cam odata la 1-2 min, tot volumul de aer din box, fiind spatiu mic va fi caldura mare.. e bine sa ai unul pe 220V, cu reglaj de viteza. nu mai ai nevoie nici de transformator in cazul asta.
nu prea as vrea un extractor ca face cam multa galagie si tocmai ca spatiul e mic nu as avea nevoie de coolere cu debit asa mare ( cel mai mic l-am gasit la 60 cfm cu 47 decibeli ) pentru un spatiu de 8sqm ; ma gandeam la 1 sau 2 ventilatoare de pc cu 50 cfm care o sa traga si prin filtru cu carbune ( cam atatea avea si paff si erau de 80 de mm care nu au mai mult de 26 cfm )

A

amfumuriincap

multumesc sznake ;
ma gandeam la 2 ventilatoare de 26 cfm fiecare de 80 mm (sticla are 86 mm ) .... ar fi de ajuns ?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca dai aerul din cooltube direct afara si in camera unde tii acest growbox nu sunt mai mult de 24 grade, merge si asa. dar atunci va trebui sa faci alta iesire cu filtru pentru aerul din cab. si acolo nu stiu daca mai merge cu coolere de pc, eu nu am reusit, pentru filtrare iti trebuie ceva mai puternic, pentru ca se pierde destul din forta.

A

amfumuriincap

daca dai aerul din cooltube direct afara si in camera unde tii acest growbox nu sunt mai mult de 24 grade, merge si asa. dar atunci va trebui sa faci alta iesire cu filtru pentru aerul din cab. si acolo nu stiu daca mai merge cu coolere de pc, eu nu am reusit, pentru filtrare iti trebuie ceva mai puternic, pentru ca se pierde destul din forta.

pai cooltubele e ventilat separat; in camera am cam 22 grade, iar pentru miros si schimbarea aerului la 1-3 min fac separat , ca in postul lui paff care avea 2 coolere de 80 mm pe filtru ; stiu ca se cam injumatateste din puterea de absorbtie cu filtrul dar la mine cabinetul e mic si ma gandeam ca un 50-80 cfm ar fi de ajuns

A

amfumuriincap

cred ca nu :D ;
atunci din 60 cm latimea dulapului sticla ar fi bine pe la 40 cm ?

A

amfumuriincap

si la treaba cu schimbarea aerului ce zici ?
pai cooltubele e ventilat separat; in camera am cam 22 grade, iar pentru miros si schimbarea aerului la 1-3 min fac separat , ca in postul lui paff care avea 2 coolere de 80 mm pe filtru ; stiu ca se cam injumatateste din puterea de absorbtie cu filtrul dar la mine cabinetul e mic si ma gandeam ca un 50-80 cfm ar fi de ajuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
totul depinde de grosimea si densitatea filtrului.. si puterea ventilatoarelor. trebuie testat. eu nu am fost multumit nici cu ventilatoare de 12cm, 100 cfm. puterea ajunge la sfert (prin 2 cm de carbune), si nu mai misti prea mult aer.

A

amfumuriincap

pai eu am volumul de schimbat de 8cf 2x2x2 nu ? si daca aerul trebuie schimbat la 1 min am nevoie de 8 cfm :S ?( asta fara filtru ) sau e ceva ce i-mi scapa ?

sznake

jarhead
si reflectorul il fac doar cat este sticla ?
Daca vrei perfectiune (sa nu se reflecte aiurea lumina deasupra cooltubului), evident, cu un pic mai multa munca poti sa extinzi reflectorul si in lateral, dand niste gauri pentru acomodarea tzevilor si vopsind in alb partea de tzeava care ramane sub reflector:

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Pentru ventilatie nu ai nevoie de volum mare de aer. Eu am avut mai multe grow-uri care au functionat in spatiu aproape ermetic, fara pic de aport de aer din exterior (aerul 'proaspat' intra doar cand deschideam usa la grow room). Personal consider ca 'mitul' cu schimbatul aerului la 5 minute este o exagerare, de fapt o intelegere gresita a celor doua sisteme de ventilatie dintr-un grow space. Cand se foloseste HPS sau orice alta sursa fierbinte de lumina, intradevar este necesar ca spatiul sa fie cat mai ventilat, pentru a evita cresterea temperaturii.

Daca temperatura nu este o problema, un flux cat de mic de aer este suficient. De fapt trebuie sa asiguri plantei necesarul de dioxid de carbon necesar dezvoltarii, ceea ce inseamna ca volumul ventilatiei trebuie sa fie direct proportional cu marimea plantei si cu viteza ei de crestere.

Pentru a putea folosi ventilatoare de putere mica impreuna cu un filtru de carbune activ, trebuie marita foarte mult supratata acestuia (este evident ca mult mai mult aer va putea trece printro suprafata de 50x50cm fata de 10x10cm, cand se foloseste acelasi ventilator). Ca sa fie mai usor de inteles, trebuie sa ne gandim ca aerul traverseaza stratul de carbune activ prin spatiile dintre granulele, parcurgand distante chiar foarte mari, iar orice schimbare de directie produce o franare, deci se consuma energie pentru a asigura continuitatea fluxului de aer. Marind suprafata, creste proportional numarul de 'tunele' prin care poate circula aerul, fiind necesara o energie mai mica pentru acelasi flux de aer.

In plus, cu cat filtrul este mai mare, cu atat el se va infunda mai greu. Cand se constata o reducere graduala a fluxului de aer, datorata acumularii de particule de praf pe suprafata si intre granulele de carbon, prin scuturarea energica a filtrului se mai prelungeste viata lui. Cand filtrul nu mai retine mirosurile, carbunele poate fi reactivat prin incalzirea lui intr-un cuptor incins la maximum, pentru 30 de minute.

Latest posts

Latest posts