What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

פלורסנטים לקיץ החם

mko

New member
פלורסנטים לקיץ החם

חשבתי שפלורסנטים יכולים להיות פתרון לבעית החום בקיץ.
יצא לכם אולי לגדל רק עם פלורסנטים? כלומר פלורסנט קר לגדילה וחם לפריחה? האם יכול לצאת מזה פרח ראוי לשימוש?

Bud+

Member
כן, כן וכן.
אבל הכמות מזויעה, אם אתה מגדל ב35 מעלות גם האיכות מזויעה, הזמן גדילה מתארך פי כמה וכמה ובכללי זה בעיקר לבזבז את הזמן לדעתי.
אפשר להוציא פרחים מאיזה אילתור גטו כזה או אחר אבל משהו ברמה של החורף לא רציונלי להוציא בלי להפעיל את המזגן. בטח שלא את הכמות.
אם כי, כמו שאומרים, באין ציפור שיר גם עורב זמיר.

tba

Member
יש איזו טמפ מקסימום שלא כדאי לעבור? קראתי שלא כדאי לעבור 25 מעלות בפריחה, אבל היום הגעתי ל26.5. יש כאן מישהו שגידל משהו ראוי לשמו מעל 25 מעלות?

Bud+

Member
בלי תוספת פד"ח 29 מעלות זה הגבול של הטמפ' האופטימליות ומעל 31 מעלות כבר נוצר נזק.
יש זנים יותר עמידים ויש פחות, אבל בתור כלל אצבע זה מחזיק רוב הזמן.

טיבי איי
גם חשוב לזכור שלצמח מאוד חשוב שבמהלך היום הטמפרטורה תהייה גבוה יותר מאשר במהלך הלילה
כלומר חשוב שירד הטמפרטורה בלילה ל19-20 מעלות
בכללי באד לגמרי צודק,זה תלוי זן ואם תקרא על המקורות של הזנים שאתה מגדל לרוב תדע איזה אקלים טוב להם גם
גידלתי זנים גם בחום גבוה יותר ולצערי גם חלק קיבלו כוויות,אי אפשר להגיד שלא יצא מהם עדיין אחלה קטיף

לגבי פלורוסנטים הכמות מאוד מזערית,אבל הסטלה הכי טובה שהייתה לי יצאה מקטיף של פלורוסנטים אז זה בעייתי,יכול להיות שזה היה הזן או הגיל או כל מיני דברים אחרים
אבל בכללי פלורוסנטים היו ידועים ששומרים על הגנטיקה יותר טוב בין סיבוב לסיבוב

tba

Member
אנג'ל אם כך אני בבעיה:

הטמפ בפריחה מגיעה ל גג 22 במשך היום בגלל המזגן, אבל אני נותן לו 6 שעות מנוחה בלילה ואז הטמפ עולה בימים חמים ל28

כמה זה נורא?

אתה יכול להרגיע את המזגן
תן לצמחים להגיע ל26 הם יהיו בסדר גמור
בלילה אתה אמור לרדת במעלות
אם זה לא קורה לפעמים יש בעיות של תזונה ובעיקר הצמח לא מגיע למקסימום שלו
הרבה מהתופעות שאמורות לקרות לו לא קורות,כמו למשל תחלופה של הצבעים וכדומה
אני הייתי מעלה בכמה מעלות את המזגן שיעבוד פחות קשה ביום ומשאיר אותו דולק גם בלילה כדי שירדו המעלות
אבל זאת אחת הסיבות למה אני מעדיף לא לגדל בארץ בקיץ,לא משנה אם אתה מחליט לגדל ביום או בלילה,אתה מסתבך לחלוטין עם הטמפרטורות ואתה נאלץ לעשות פעולות אקטיביות כמו מזגנים וכדומה
במקום לגדל בחורף קטיף גדול יותר ולנוח בקיץ
לנצל את הוואטים שאתה מבזבז בקיץ לקירור בחורף על מנורות ואז תקבל תוצאות טובות יותר וחימום טבעי יותר

tba

Member
צודק אנג׳ל. הצלחתי לדחוף שלושה מחזורים מוצלחים מאוקטובר, התחלתי את המחזור הנוכחי כי היו לי כמה בנות יפיפיות שכאב לי הלב לא להפריח. בכל מקרה. אני אעלה את הטמפרטורה בחדר.

bombadil.360

Andinismo Hierbatero
Veteran
I'd go with leds over floros...

better output, less electric, less heat.

only more expensive... but longer life span too.

check the led sub forum in the growers' forums.

peace!