What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Planuje pierwszy Out i potrzebna rada :)

nerdek

New member
Witam!
Potrzebuje dobrej rady...
Planuje zasadzic sobie jakiegos krzaczka w nastepnym sezonie tylko potrzebuje paru wskazówek (to wogóle mój pierwszy krzaczek będzie :))

Po pierwsze: Co zasadzić? Najlepiej coś prostego w uprawie, ale i dobrego :) Do krzaczka będe mógł zaglądać może raz na 2 tygodnie więc potrzebuję czegoś mało wymagającego, ale nie chce też żeby było to coś słabego...

Po drugie: kiedy zasadzić? w jakich warunkach?

Po trzecie: Gdzie zdobyć dobre nasionka?

Jeżeli jakaś pomocna rada naruszała by regulamin forum (np. linki do sklepów lub jakieś inne propozycje) to bardzo proszę o odpisanie na PW.

Pozdro

Hog dog

Member
Sadz ziolko . w kwietniu juz na parapet w maju do ziemi. nasiona kup w butiqu u gypsego albo gdzie indziej...

co do odmian to popatrz w temacie "co w ogrodzie .." i sam zdecyduj.

jasmin

Member
czy wlasciwie to robisz

czy wlasciwie to robisz

no ja nie jestem pewien jak forum dziala ale sadze ze jak mniej tematow a wiecej postow to lepiej ...i chyba jest troche bezsensu otwierac nowy temat kiedy niedawno byl bardzo podobny temat
http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=38253
wiec chyba moglbys sie podpiac pod tamten watek
no coz mniejsza niech inni sie wypowiedza bo ja sam nie jest foum specjalista

nerdek said:
Witam!
Potrzebuje dobrej rady...
Planuje zasadzic sobie jakiegos krzaczka w nastepnym sezonie tylko potrzebuje paru wskazówek (to wogóle mój pierwszy krzaczek będzie :))
>>>na forum jest duzo wskazowek tylko trzeba czytac posty, gdybys przelecial Co w ogrodzie rosnie to bys wierdizal co i jak

Po pierwsze: Co zasadzić? Najlepiej coś prostego w uprawie, ale i dobrego :) Do krzaczka będe mógł zaglądać może raz na 2 tygodnie więc potrzebuję czegoś mało wymagającego, ale nie chce też żeby było to coś słabego...
>> mysle ze hitem na nastepny sezon bedzie MAroc ale czy on jest latwy w uprawie to nie wiem

Po drugie: kiedy zasadzić? w jakich warunkach?
>>>>jak wiosna bedzie sie zblizac i kwiatki beda rosly to jest dobry xczas a w najlepiej w warunkach roslinnych gdzie ich nikt nie zobaczy, ja bede sadzil w trzcinie

Po trzecie: Gdzie zdobyć dobre nasionka?
>>>w seedbank np jak www.femaleseeds.nl albo

Jeżeli jakaś pomocna rada naruszała by regulamin forum (np. linki do sklepów lub jakieś inne propozycje) to bardzo proszę o odpisanie na PW.
to co wyzej pisalem
Pozdro

nerdek

New member
Nie uważam, że zrobiłem źle zakładając ten temat. Przejrzałem te tematy, o których mówiliście, ale... no co tu dużo mówić. Nadal nie wiem co wybrać :/
Po prostu jestem ekstremalnie początkujący. Zawsze kupowałem świństwo od dila i mam tego dosyć! :) Chce uhodować coś sam...
Powiedzcie mi tylko jaką odmianę mam wybrać. Musi być przy niej mało roboty, musi nieźle kopać, być łatwa w uprawie i wytrzymała. :)
Heh... Normalnie krzak ideał :D
Nie chce zasadzić czegoś czego później nie utrzymam...

Tak wstępnie zastanawiam się nad C-99 (o ile tak sie to nazywa?) Widziałem na fotkach to wygląda spoko, po tym co ludzie piszą też wydaje się ok.
Polećcie mi jakiś sklepik gdzie moge dostać dobre nasionka

Last edited:
JA by na twoim miejscu wzial jak to mówi fish cos z cannabis.fr.pl
Co do odmiany bym ci polecal Holands Hope ale gosc tego niema! Poczytaj opisy poszczególnech odmian i wybierz cos dla siebie co lubisz! Sativy czy indice! I jaki high! Pozdro Jak napiszesz do goscia na gg to na pewno cos ci doradzi! Pozdro

BiZZY

Member
Zagadaj z kolesiem z cannabis.fr.pl przez telefon albo GG.
Ziomek zna sie na rzeczy i na bank doradzi Ci cos dobrego.
Ja tez sie szykuje na na OUTDOORA 2007 i cos mi sie wydaje, ze zaszaleje bo mam zamiar wlozyc w to duuuzo kasy.

POZDRO.......

Lewar

Member
nad ofertą seed.pl też można się zastanowić. sklep posiada certyfikat hemp lobby, więc nie ma się co obawiać.
na 07 będzie duuuża dostawa, zapytaj o to właścicielkę sklepu to Ci coś doradzi
peace

G

Guest

Zalezy ile kasy chcesz w to wlozyc, czasu tez bedziesz musial poswiecic troche, chociazby na znalezienie dobrej miejscowki. Na poczatek moze cos taniego i cos co Cie zadowoli, Holands Hope lub Durban Poison od Nirvany. A jak mozesz wydac na nasiona ok. 130zl to Passion#1 od Dutch Passion, bardzo dobra odmiana.

G

gelowas

jak chcesz zasadzic pare krzakow to moze lepiej wybrac seed.pl bo maja tam na sztuki :)
wybierz sobie cos z 'early' w nazwie, hollands hoop tez sporo osob zaczynalo, rosliny sa na tyle silne, ze przetrwaja kazde warunki pogodowe

cardiel

Member
hej Gelowas :)

z tym "early" w nazwie, to niedokonca bym sie z Toba zgodzil... Szczegolnie jezeli sa to nasionka z nirvay (np early girl). Dwa lata temy tez skusil nie przedimek "early" a byly gotowe do sciecia na poczatku pazdziernika, jakies 2 tyg. poznie niz np. durban poison... Zreszta to pewnie nie tylko moje zdanie...

pzdr. Cardiel

G

Guest

Na następny outdoor szukam jakiejś dobrej i szybkiej sativy. Zastanawiam się nad Easy Sativa z Femaleseeds, co o tym myślicie, co polecilibyście? Co myślicie o C99 również z FS?

Pozdro

C99 jest mocna! Lecz na out późno dochodzi wg mnie! Ja bym ci racze polecił cos wczesniejszego! Np pasion! Ale C99 w mocy nie jest zła! Pozdro

nerdek

New member
O Oucie jeszcze będzie czas pomyśleć i dobrze się zastanowić :) A jak narazie myślę kupić sobie sadzonkę szałwi. Tylko czy to nie jest zbyt niebezpieczne kupować na zimę małą sadzonkę? Przeżyje na parapecie?
W sumie to i tak chyba kupię, tylko muszę znaleźć kogoś kto odsprzeda mi sadzonkę po rozsądnej cenie, bo szkoda mi wydać 40 zł. Dołoże drugie 40 zł i już mogę kupić niezłe ziarenka czegoś innego ;) Dlatego wciąż szukam kogoś kto sprzeda mi szałwię za ok 15 zł, nie macie jakiegoś kontaktu? :chin:

Pozdrawiam

acid peterka

New member
siemanko a ja z innej baczki.mam pytanie w sprawie ziemi??czy jak wysadziłem w tym sezonie na out i po sezonie zebrałem i chcem w nastem roku wysadzic w tym samym miejscu to czy mam przygotowac ziemie na zime zeby oldezała do wosny.Jesli tak to jaka mieszanke najlepiej.--------->

acid peterka

New member
ZIEMIa na zime czy jest potrzeban

ZIEMIa na zime czy jest potrzeban

siemanko a ja z innej baczki.mam pytanie w sprawie ziemi??czy jak wysadziłem w tym sezonie na out i po sezonie zebrałem i chcem w nastem roku wysadzic w tym samym miejscu to czy mam przygotowac ziemie na zime zeby oldezała do wosny.Jesli tak to jaka mieszanke najlepiej.--------->