What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Passion#1, WW, DSSmix OUT

Fort Europa

New member
Po pierwsze to WITAM :wave: wszystkich polskich growerów tych postujacych i tych biernych, nie udzielajacych sie na kochanym ICMAG'u (r.i.p. OG) tak jak ja do niedawna, ale przyszedl czas na ujawnienie sie ;)

Chcialbym zaprezentowac swoj tegoroczny Out, coprawda spozniony z przyczyn opoznienia w dostawie pestek no ale do rzeczy. Około 6 czerwca dotarlo do mnie 10 Passionow#1 z DP from cannabis.fr, jako bonus chlopaki dorzucili mi 1 WW, do tego mialem okolo 20pestek z zeszlorocznego DSS zapylonego DSS i podobno Shiva shanti II.

A wiec namoczyloem wszystkie pestki jak tylko doszla do mnie paczka, passiony wykielkowaly w ilosci 8/10, wdowa w ogole bez problemu, a DSSmix rowniez bez problemowo 20/20, Durbanow przezylo niewiele ze wzgledu na moje zaniedbanie ich, kolejne 3 passiony rowniez nie przetrwaly z przyczyn niezaleznych. Do rzeczy: Mam 4 spoty. Dwa niedaleko od siebie a na trzecim rosna 3 DSS ktorych fot nie mam, ale 1 ladnie rosnie a pozostale zostaly prawie zjedzone przez slimaki, 4 spot jest na zupelnie bezpiecznym ogrodku znajomego

Na 1 spocie dalem bardzo mala ilosc ziemi kupnej, mysle ze gdzies okolo 3L na dolek i wymieszalem ja z miejscowa i dodalem dolomitu, dlatego rosliny na tym spocie sa bardzo mikre choc slonca maja sporo

Zato na 2 spocie dalem pod kazdego passiona po 20L ziemi ogrodniczej i rosna wrecz w zastraszajacym tepie w porownaniu do spota#1

Oczywiscie Moim krzakom do waszych jeszcze bardzo daleko ale, na tym sezonie moj growing sie nie konczy, przejdzmy do fot

Spot# ogrodkowy: WW widac ze jej nic nie brakuje, krzewi sie tak od poczecia, nieprzycinana

Spot#ogrodkowy: ta sama roslinka tylko widok od gory:

Spot#ogrodkowy: Passion#1 ujawnil sie- kobieta

I zaczynamy teraz spot#1, polanka na przedpolu lasu, rosnie tam okolo 5roslinek, zaczynamy od passiona#1

Unknow jakis sativkowy fenotyp

DSS, objedzony przez wyjadkowo glodnego slimaka, raczej nic z niej nie bedzie

Kolejne DSSmixy, raczej zdrowe tyle tylko ze malutkie przez slaba ziemie

I ostatni durban z seri 1 spota

Last edited:

Fort Europa

New member
zdjecia ze spota#2, rosna na nim 2 Passiony#1

A wiec pokolei, krzaczek nieprzycinany:

Ten sam krzak, inne ujecie, strasznie podobaja mi sie takie ujecia od dolu, bedzie takich coraz wiecej, w koncu moj thread to moge sobie na to pozwolic :D

Jest bykiem :D

Drugi Passion#1, przycialem go bo sie mocniej wyciagal, robilem to troche niezdarnie bo mi sie spieszylo ale przez to roslinka puscila 3 gl. lodygi co mnie niezmiernie ucieszylo wczoraj

Tutaj widac dokladnie o czym mowie

Tutaj taka mala zbioroweczka [oby to byly kobitki bo jeszcze nie ujawnione]

Updaty zobowiazuje sie wstawiac mniej wiecej co tydzien

Pozdrowienia dla wszystkich zielonych wariatow, powodzenia zycze wam jak i sobie i oby nasze pociechy doczekaly zniw, Keep Ya Head Up!
Peace!

Last edited:
G

Guest

Ladnie @Fort Europa, ladnie. Najladniej idzie Ci ta WW u zioma. Dobrze, ze tam jest bezpieczna. Odkad rok temu ukradli mi wszystko, duza wage przywiazuje do bezpieczenstwa upraw :D
To mleczko na pierszej focie drugiego posta to co to jest?

Fort Europa

New member
To byla woda z dolomitem, sypnelo mi go sie tam hojna reka, mam nadzieje ze nie zaduzo.
Wczoraj bylo ostatnie podlewanie nawozem z przewaga azotu. Na nastepny raz zamierzam zabrac ten Planton na kwitnienie o ktorym pare osob mowilo dobre zeczy, mam w planach szybkie zakupienie pk13/14 i dodatkowe podkarmianie moich plant :D

A poki co ja karmie sie fotami z zeszlorocznego out, pelna guilera, ale troszku palonka mimo to bylo::joint:
DSS i SR:

G

Guest

siema FE ja tez juz zaczynam myslec o przejsciu na specyfiki ze zwiekszona iloscia PK.
chwilowo mam tylko koncowke Terra Flores'a firmy Canna no a potem zobacze. mam zamiar przeprowadzic maly experyment, otoz roof spota podlewac Terra Floresem a na zasilanie ground spota planuje zakupic organiczny biohumus do roslin kwitnacych. kosztuje tyle samo co uniwersalny no i przy okazji sprawdze czy jest roznica pomiedzy calkowicie organicznym paleniem a tym troszke chemicznym [taki jest terra flores niestety :/]

:chin:
@FE bardzo ladne planty, mnie tez DSS x SR pasuje bardzo musze sie zawsze uwijac ze zbiorem na jesien. peace :yes: tak 3mac

pozdro pes :D:yes:

Last edited:

Fort Europa

New member
mam do was mili moi pytanko:
Mam dylemat dotyczacy nawozow na kwitnienie, mianowicie nie wiem czy zamowic Bcuzz bloei firmy Atami ( lobuzy nie podali NPK) czy ADVANCEDHYDRO Bloom? za tym drugim przemawia mniejsza cena w dodatku jest go 2x wiecej, ale jesli ma byc mniej wydajny od bcuzz'a to na upartego go nie bede bral, aha napewno bede kazdy z nich chcial uzupelnic pk13/14 :D

Peace!

Fish131

Active member
b'cuzz bloei jest stymulatorem kwitnienia a nie nawozem. A advancedhydro bloom jest nawozem...

Fort Europa

New member
Czas na update:

zdjecia robione wczoraj 20.08- chyba widac roznice

Passion#1 na spocie#2, famale

2gi passion na tym samym spocie

Zbioróweczka

Tutaj widac jak okaleczylem swoje planty, przesadzilem z nawozem, tak to jest jak sie dawkuje z korka od wody mineralnej :p

Kwiatuszek

1wszy passion

Durban juz kwitnie w najlepsze

reszty zdjec nie wklejam bo na 1 spocie tym od durbana reszta jest b. mala, siegaja mi do kolana i dopiero zbieraja sie na kwitnienie, peace

Fort Europa

New member

Edit: Prosze o jakze pozadane przezemnie komentarze, naprawde nie wiecie ile przyjemnosci sprawila mi juz do tej pory ta uprawa, oby tak dalej do 15pazdziernika, pozdro

Last edited:

Fort Europa

New member
zly omen

zly omen

kurwa panowie szok, jakis pastewny burak wjebal mi sie na lesna miejscowke i zajebal mi 2 najwieksze planty (passiony z DP) :badday: jak sie o tym dowiedzialem to centralnie mialem serce w gardle, tyle pracy a jakis smiec to wszystko zniszczyl :( mam nadzieje ze tylko mnie to wzmocni i z nowym sezonem rusze ze zdwojonym, lub lepiej z potrojonym zapalem, zostaly mi w tym samym lesie (na przedpolu) 4 roslinki w tym 1 passion, pojade tam za tydzien i bede musial je juz skosic zeby juz nic menda nie wyweszyla, oby was to ominelo!! koszmar...

Fort Europa

New member
świerzaki

świerzaki

Bylem na spocie i faktycznie najwiekszych krzakow juz nie ma, ale zostal 1 passion, 1 sativka, i 2 DSS:

Sativka:

Szczyt:

DSS:

i czas na Pasje- mala ale za to jakie kolory:

peace :joint:

Fort Europa

New member

No i teraz najapetyczniejsza czesc, roslinki rosna u zioma, pelnia slonca, zajebista ziemia, widac ze to byla dobra inwestycja; po lewej WW, a po prawej Passion:

Trafily mi sie jakies strasznie dziwne geny, roslina krzewi sie jak glupia, dolne galezie wrecz plożą sie po ziemi, kumpel podlozyl deske zeby sie topy w ziemi nie brudzily:

:joint:

Last edited:

dlugi_as

New member
co to jest za odmiana ?? jakis mutant, mi sie bardzo podoba, ladnie wyglada. Co robiles ze one tak rosna ?? W porownaniu z dwoma miesiacami (poprzednie fotki), to jest wielka roznica :)

Fort Europa

New member
poprostu duzo mowie do nich hehe, niemam pojecia dlaczego tak poszly w gore, nie pozostaje mi nic innego jak sie cieszyc z tego, a odmiany to passion1 z DP i dostalem jedna pestke White widow bodajrze z FS jako bonus i to ona jest tak bycza, szkoda ze nie zachowam tych genow, dziwne (nie)szczescie i nie mialem zadnego samca wtym sezonie, ale juz zaczalem zbierac na pestki na nowy sezon, na bank wezme ze 2 paczki maroca hehe jak chyba kazdy tutaj, slaw powinien dostac jakis prezent od seedbanku za rozslawienie tej odmiany, pozdro dla wszystkich i oby wasze rosliny dotrwaly do hervestu

peace

dlugi_as

New member
aaaa....

no ja na przyszly rok Purple Star, Maroc a co wiecej to nie wiem :) moze ktos sie podzieli jakimis pesteczkami :)

G

Guest

@Fort Europa - ładne foteczki a jeszcze piękniejsze roślinki :].
Passion#1 - wypasiony smaczek i ładnie kopie :D.

Latest posts

Latest posts