What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

outdoor 07 i przyszly growlog

HoldenCaulfield

New member
Postanowilem zalozyc ten topik aby sporzadzic pierwszego mojego growloga, do pierwszej uprawy.
Przede wszystkim mam kilka pytan na temat nasionek.
Chcialbym aby uprawa byla jak najbardziej zroznicowana, zaczynajac od sativ a konczac na indyjkach.
Co do Sativek to planuje:
Skunk no 1 x3 od seedsman'a
oraz Durban Poison x2 rowniez od Seedsman'a
Natomiat indyjki to
Passion x5 od pana Salvii
Maroccan Hash x3 od Dutch Seed
Zastanawiam sie jeszczem na czyms posrednim np Lady Grow, lub Turkish Passion.
Mam kilka pytan:
1 Kupic Passion#1 czy moze Early Misty? jak jest z moca i smakiem?
2 Czy na pierwsze 3 tygodnie wzrostu wegetatywnego w boxie starcza 4 swietlowki po 1, 5 tys lumenow kazda?
3 Interesuje mnie czy ktorys z Was mial do czynienia z tymi roslinkami i jakie sa waze wrazenia? Moze ktoras z nich odradzacie?

Uprawe mam zamiar zasiac w 3 roznych miejscach, abym w razie wpadki mimo wszystko nie poniosl niesprawiedliwej porazki.
z nawozami mam zamiar jak najbardziej kombinowac aby osiagnac zloty srodek, tak wiec mam zamiar dosypywac do niektorych drzewek saletry amonowej, i tak mam pytanie do tego nawozu, czy dodac go bezporsednio do gleby przed przesadzeniem tam krzaczka, czy moze odczekac kilka tygodni az kwiatek podrosnie i dopiero wtedy jej mu dodac.
Reszte uprawy mam zamiar raczyc biohomusem, i czyms na kwitnienie raczej naturalnym.
Byc moze temat ten uznacie za nic nie wnoszacy do dyskusji, to go usuncie, mi zalezy aby jak najlepiej sie przygotowac do outdorru 07 i aby sporzadzic mily dla oka growlog:)

mastio

New member
temat o outdoor byl niedawno zalozony, mogles tam pisac ;) co do nasion od pana Salvi to nie sa najgorsze, chodz to juz nie jest czysty passion, palenie jest takie sobie :)

HoldenCaulfield

New member
a jak passion od pana salvi wypada z early misty z nasiona.oz.pl ?
Duzo sie naczytalem na temat Passiona i wydaje mi sie on optymalnty do mojego pierwszego outdoora, aczkolwiek o early misty tez wiele dobrego slyszalem, chociaz nie jest az taka early jak passion

troyan

Member
ja w tamtym sezonie mialem na out passiona od P.Salvii, fotki w mojej galerii.
palenie wczesne, moc srednia,ale dla mnie w sam raz - nie jakis jednomachowiec tylko przyjemne palenie ktore sie nie nudzi po krotkim czasie, ktore mozna dlugo palic i sie nie przepalisz. duzo bardziej wolalem swojego passiona od kupnego palenia. takie moje zdanie. ja passiona polecam :) mam z nim mile wspomnienia i na ten sezon tez sobie go zamowie. ps. macie maila do P.Salvii (bo na stronce jego chyba jakis nieaktualny jest). jak cos to PM

L&M

Member
@Holden em na nasiona.oz.pl to moje są, zbiory miałem jakoś na początku października, dobry materiał z tego wyszedł biorąc pod uwagę fakt że sporo pestek miałem, zdjęcia zbiorów w mojej galerii

@Giet przeczytaj sobie komentarze jakie ma nasiona.oz.pl na hemplobby i dopiero zadawaj takie głupie pytania

Last edited:

Giet

Member
gdybym przeczytał nie musiałbym już zadawać pytania bo znałbym odpowieć hehe ale nie potrzebnie pytałem
kurde dawniej nie było w pl zadnego dobrego banku a teraz lajcik sie robi, nasz kraj zmierza w dobrym kierunku, jeszcze tylko coffeshopy, smartshopy legalizacja i będzie raj ;D
a passion z dp jest mocniejszy i wcześniejszy od em a ten od salvi to podobno średniawka

HoldenCaulfield

New member
a jak z tymi swietlowkami kompaktowymi? na czas trzymania roslinki w boxie, przed wysadzeniem na miejscowke, oswietlenie 3-4 swietlowkami 1,5 tys lm kazda wystarczy> jak Wy robicie?

Cinnamon

Member
Nadają się jak najbardziej - może nie mają takiego spektrum jak hps ale na początek jak najbardziej.
4 kompaktów wystarczy.

btw. p#1 od P. Salvi raczej nie zaliczył bym do indik ;-). Mix z przewagą sativy.
Ciekawi mnie jak Maroccan Hash będzie zachowywał się na oucie w naszym klimacie <hmm> ?

Peace iG... :kissass: