ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
UNLITE, jemu chodzi o to ze uzyles slowahoduje a nie uprawiam...
a tak na marginesie to ciekawe masz odmiany, daja calkiem ladnie mam nadzieje ze ta ak48xafghani sie wylize, bo zapowiada sie mocna sztuka !!!
powodzenia !!!
aaa no to sory uprawiam
no wlasnie mam nadzieje ze ktos mi pomoze z tym ak...
jak robie nasiona i to jest hodowanie to i troche hoduje ))
low ryder na nasiona troche zaniedbany przez bieganie za outem, troche sie przypalil od swietlowki, na dniach leci na dwor
troche zjebalem z nim ale cos tam kulek bedzie...
dolne liscie i wsumie gorne tez krzycza "daj azotu" zaraz mu poleje bo zmarnial strasznie ostatnio, wogule o nim zapomnialem
Przyczyn takiego stanu moze byc kilka:
1. Najprawdopodobniej jest to niedobór żelaza spowodowany zablokowaniem jego wchłaniania przez dodanie zbyt duzej ilości dolomitu (pH skoczy za bardzo do gory).
2. Możliwe ze to reakcja w druga strone, czyli brak magnezu co moze byc wynikiem zbyt kwaśnej gleby (obornik zakwasza ziemie).
3. Malo prawdopodobne ale mozliwe przenawozenie azotem amonowym (tez blokuje wchłanianie magnezu) albo nadmiar wapnia (biohumusem popalilem sobie male Low Ryderki).
Piewsze, co zrob to kup jakies mierniki pH i sprawdz je.
1. Jak zasadowe to dodaj jakiegos zakwaszacza.
2. Jak wyjdzie kwaśne to dodaj dolomitu.
3. Jak pH jest w normie (5,5-6,5) to przelej obficie czysta woda.
rastaman łoł dzieki za odpowiedz, bylem w aptece po takie papierki do ph, ale w moim miescie kobieta nawet o takim czyms nie slyszala...
nie mam jak sprawdzic ph...