What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Orange Bud DP Fem by Sairu

sairu

Member
no to jedziemy z nastepnym indorem. dzisiaj pekly pestki. nie bede was zanudzal zdjeciami namoczonych nasion :)
Szukalem troche na necie i nie znalazlem wiele growlogow. Moze komus sie kiedys przyda ten topic.
Tym razem w boxie beda same orange bud x4

pozdrawiam

mnie bedzie to napewno interesowac, bo zamowienie na orandze wyslalem w piatek :) w szczegolnosci jak sie wyciagaja, jakie warunki im stwozyles, jakie zapach (czy nadaje sie na konspiracyjne uprawy) , jakie dadza plon itd. :)

G

Guest

Pamietam, ze planty nie do konca ci doszly bo sie troche przypalily. Masz jakies rozwiaznie, czy nadal bedziesz przysmazal planciki? :D Planujesz upgrade of box?

Powodzenia Sairu! :headbange

sairu

Member
przypalily sie bo za bardzo przy koncowce obnizylem lampe i po dniu ich nie sprawdzilem. taki czeski blad. na wysokosc w boxie miejsca nie zabraknie na pewno.

sairu

Member
mala zmiana zawartosci boxa. dorzucam 1 krzaka (SensiStarXChronic) i (KillerQueenXLR)X(WhiteRhinoXWYD) od urbana (wlasie doszla paczucha, dzieki)

Last edited:

ogrodnik

New member
nasiona femi z DP sa malo stabilne, bawilem sie w kilka odmian i w kazdej byly hermy, polecam femi z paradise seeds

Lewar

Member
sairu zapodaj jakies foty :)

co do pestek femi to tez juz od paru osob slyszalem ze paradise seeds ma dobre pechy. ja spotkalem sie tylko z kilkoma odmianami od fs i tez nie moge narzekac (ice, gf, cin i teraz c99). wszystkie stabilne i dobrze sie klonuja. w ogole klony to przyszlosc, sadzcie klony! :D jak juz mialbym tyle hajsu na femi to jedyny pozytek z tego to sog... dla proby mam klona WRxA i C99 w 2l butelkach, ciekawe jaki da plon, jak >7g to nastepny raz pakuje ponad 30 takich butelek :rasta: niedlugo wrzuce fotki do ogrodu :)

pozdro

orangin

Member
Widze, ze wystartowalismy w jednym czasie, u mnie orange bud x5, tyle ze z nirvany (czyli z tego co czytalem, to moze wcale nie byc orange :D). Bedzie co porownywac moze: moj zestaw to 0,19m powierzchni, wysokosc 80cm, 84 - 126W 6400 - 9600lum, 2700K, od poczatku naswietlane 12/12.
Zyczmy sobie soczystych pomaranczowych plonow :D

hodowca85

Member
California Orange Bud z Nirvany to kompletnie inna odmiana i genetyka.
Orange Bud z DP jest to czysty skunk wyselekcjonowany pod wzgledem pomaranczowych włosków i zbitych kwiatów.

sairu

Member
no to dajemy maly upgradzik. z 3 dni temu wyszly z podziemia. lampa mh 250W wiatraczek i donniczki 3 i 7 litra. dla wr to jest docelowa donnica do konca jego marnego zycia :) reszta idzie pozniej w 10 L po wegu. narazie zreo nawozow. ziemia jeszcze ma spodro organicznych dodatkow po poprzedniej chodowli.

orange bud :)

sairu

Member
16 dzien Veg

no to jedzaiemy z koksem :) jak zwykle mam problemy z femami od DP. 3cia odmiana i 3ci raz cos jest nie tak. myslalem ze to ziemia z duza iloscia bat guano z przewaga P jest problemem. ale tylko planty z DP solidarnie dostaly plam. 2 dni temu pierwszy raz podlalem je z dodatkiem nawozu na veg.

pomarancze:

najwiekszy pomarancz:

chory pomarancz:

chronicXss:

nl (dorzucony pozniej):

White russian:

hodowca85

Member
sairu te ob lubią dosyć wysokie ph.
sypnij troche dolomitu za wczasu bo u mnie tez od za niskiego plamy powyskakiwały.

Last edited:

sairu

Member
38 dzien veg

troche mnie nie bylo w domu i tu czas tak szybko minal.
jutro przelaczam na 12h i hps. jeden orage bud usechl pod moja nieobecnosc. reszta sie trzyma niezle.
1 ob mam z autoflo :)
pic:

urban

Active member
O siema Sairu!
A własnie miałem do ciebie zagadac jak ci tam leci grow hehe
Ten ob to tylko preciki puszcza z tego co narazie widac , czesto sie tak dzieje u odmian ktore sa odpowiednio dlugo na vegu :wink:

A jak tam ci rosna krzaki z pestek ktore ci podesłałem?ktore to?
Pstryknij fotki kazdego z krzakow z osobna :headbange

I oby do harvestu :yes:

sairu

Member
lewy gorny rog CHRONIC
srodek white russian
srodek dol NL (3 tyg. mlodszy od reszty)
reszta ob

WR wysadzilem od nasiona do docelowej donnicy i jest teraz najwiekszy. nie raz slyszalem ze najlepiej wysadzac ziarna odrazu do najwiekszej donnicy i teraz widze ze to prawda :)

hodowca85

Member
To to jest wreszcie White Russian czy White Rhino?- bo na doniczce pisze...widać na niej juz lekkie niedobory potasu...
Sairu jak dasz odrazu do wiekszej donicy to roślina bedzie wyciągać sie do góry,....bedzie mniej krzaczasta jakbyś "zatrzymywał" jej korzenie...
Pózniej z kazdym przesadzeniem do większej donicy,jak korzenie nagle dostają duzo miejsca do rozwoju, roślinka dostaje wielkiego przyspiesznia wzrostu do kilku dni po przesadzeniu....jest tak za kazdym razem jak przesadzasz...to sprawdzony sposób.

urban

Active member
To jest dokladnie [Killer Queen x lr] x [WYD x White Russian] :wink:

Sairu fajnie z tym lecisz hehe :headbange