What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Odmiany znacznie różniące się działaniem

Giet

Member
Dajcie wasz typ roślin które są kfintensencją konopi indca i sativki
Chodzi mi o działanie najbardziej indyczne i sativkowe takie które zupełnie sie od siebie różnią, zarówno domiany in i out zwłaszcza krzaki które paliliście
Ja paląc np: california orange bud i passiona nie widziałem jakichś kolosalnych różnic, tylko to ze po cob nie miałem takiego ociężałego ciała dlatego szukam odmian jak najbardziej odmiennych, wiem że nie ma jakichś kolosalnych różnic ale zawsze jakieś są i fajnie sobie urozmaicić paląc raz to raz tamto albo mixa ;]

Cannagraphic

Active member
Czlowieq powiedz mi jedno nie mogles sie juz na istniejacym Topicu o to zapytac np: Co w ogrodzie rosnie ci ? < Tylko zakladac po 4 rozne thready zeby zadac 4 rozne pytania ?

Biodizel

Member
tez uwazam ze thread powinien byc usuniety :yoinks: nie blagaj cannagraphic, napisz do HC, on jest moderatorem, nie Biodizel hehe

bym to jeszcze inaczej podzielil, indica, sativa, haze (sativa)

indica, stoned, pozno zebrane indica, rodzina kush, afghan, odmiany z bliskiego wschodu, hindu kush, afghani#1
sativa, odmiany poludniowo afrykanskie, Durban Poison, true breding strain w dodatku
haze (nie koniecznie czyste sativa), dlugo kwitnace, dajace potezny rush, inna jakosc sativa high, typu zamal (choc w teorii to nie haze), Newilles Haze, Santa Maria (tez niby nie haze, ale orginal, nie clone strain only, bo to jest hybryda f1 z afghanem, kolejne to corossy z jakas inna odmiana i chyba backcross, albo inbreed do F5)

:lurk:

Last edited:

Giet

Member
Cannagraphic said:
Czlowieq powiedz mi jedno nie mogles sie juz na istniejacym Topicu o to zapytac np: Co w ogrodzie rosnie ci ? < Tylko zakladac po 4 rozne thready zeby zadac 4 rozne pytania ?
założyłem na tym forum 2tematy a Co w ogrodzie rośnie ci to chyba nieodpowiedni temat, już prędzej jakiś temat z ogulną rozmową o cannabisie no ale myślałem że forum jest po to żeby zakładać nowe tematy dla poruszania jakiegoś tematy
Wydawało mi sie że żeby zadać jak sam napisałeś 4znaczące pytania to nalezy załozyć 4topiki nie wiem po chuj sie czepiasz to nie og zeby wszystko pisać w jednym temacie :bashhead:

Biodizel said:
bym to jeszcze inaczej podzielil, indica, sativa, haze (sativa)

indica, stoned, pozno zebrane indica, rodzina kush, afghan, odmiany z bliskiego wschodu, hindu kush, afghani#1
sativa, odmiany poludniowo afrykanskie, Durban Poison, true breding strain w dodatku
haze (nie koniecznie czyste sativa), dlugo kwitnace, dajace potezny rush, inna jakosc sativa high, typu zamal (choc w teorii to nie haze), Newilles Haze, Santa Maria (tez niby nie haze, ale orginal, nie clone strain only, bo to jest hybryda f1 z afghanem, kolejne to corossy z jakas inna odmiana i chyba backcross, albo inbreed do F5)

a który haj jest lepszy standardowej sativy czy haze? który znacznie różni sie od indycznego?

G

Guest

masz dziwne pytania , Istnieje coś takiego jak gust i każdy taki gust ma inny więc po co pytasz jaki jest najlepszy high skoro jednemu podoba się taki a drugiemu inny high ...musisz dużo sadzić rozmaitych odmian i sam zdecydować która ci najbardziej odpowiada ...pzdr

Last edited:

Giet

Member
chodziło mi raczej o przykład np: 2odmian które bardzo sie różnią w działaniu takich zupełnie innych ale chuj z tym mozecie wywalić ten topic

Biodizel

Member
prawie w kazdej ofercie nasion jest okreslony typ rosliny, albo czesciej nawet jaki jest high, sativa, indica, czy polaczenie tych dwoch

Giet

Member
no wiem ale poszczegulne odmiany np: sativy też różnią sie między sobą fazą jaką wywołują albo są też są indyjki które fazą przypominają sativki chodziło mi o typ 2odmian których faza jest najbardziej odmienna ale w sumie juz mnie to nie obchodzi...
Jak wystartuje z znajomym z in to kupimy haze i jakomś indice jeszcze nie wiem jaką a na out to mam juz dobre nasiona

Lewar

Member
a mi sie zdaje ze kolega jeszcze niedoswiadczony w fachu i nie dojrzal do tego forum :lurk:
co jak co, ale to forum dlatego mi odpowiada bo nie ma tu infantylnych glabow tylko rozmowa o Ganji "na poziomie"
a jak widac temat znaczaco odbija od normy :joint:
HC moze bedzie interweniowal /od takich glupot jest ogrod ew. off topic/

w ogole powinna byc jakas selekcja durnych tematow/postow a i w wyjatkowych okolicznosciach ludzi.

pozdrawiam,
Lewar

Last edited: