What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Noul thread de discutii interminabile.. (Romanian's Den v. 3.0)

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Clar iti trebuie ceva 18650 de calitate, pentru ca la puterea necesara vorbim de baterii fara protectie, si cu putere multa in ele. Eu era sa ard masina o data de la asa ceva. Pusese femeia un breloc in acelasi buzunar al gentii in care era o baterie fara ambalaj de protectie. Noroc ca am avut mirosul fin si inainte sa ma dau jos din masina am cautat ce mocneste. Zalele brelocului erau rosii (vorbim de un 18650 capabil sa furnizeze 30W pana la descarcare si instant-uri de 100+W) si buzunarul s-a topit pe interior, dar bine ca nu a fost mai grav. De atunci nu mai tin nici o baterie de asta fara ambalaj individual de protectie, si am adaugat fuzibile (extra, chiar si in cele ce aveau ceva protectie din fabrica) in toate aparatele ce au astfel de battery packs.
Sa luati baterii din trotinete ori alte battery packuri ieftine chinezesti nu va recomand, is nistre idiotenii cu capacitate mica de a furniza energie, dar suficienta cat sa fie un pericol. Chiar si cand cumparati asa ceva luati de la un distribuitor de incredere. Se stie ca baterii ieftine se impacheteaza in folii marcate ca si cum ar fi celule de calitate si vandute la pret bun sau similar cu originalele. Eu unul, orice 18650 cumpar, prima oara il despachetez pana la piele, verific sa fie ce trebuie (google helps), il reinfoliez apoi ii testez capacitatea si temperaturile la care ajunge in timpul descarcarii accelerate.
Evident, femeia a invatat de atunci sa se fereasca de orice obiect ce seamana macar cu o baterie..
P.s. schimbarea aia de baterie la pax 2 nu e deloc grea din punctul meu de vedere, mai ales daca ai sculele. Dar trebuie atentie, si un extinctor la indemana. Eu unul m-as baga sa o schimb doar ca sa pun una mai buna. In schimb, din ce vad acolo in poze, nu face banii aparatul ala.

Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Salutare tuturor. .Mă confrunt cu o problemă. .Pe una din plante ,pe spatele frunzelor și pe tulpina..Am observat niste puricei mulți și îngrămădiți. .Exact k la pomii fructiferi ..gen ..măr. .prun...Doar k ăsta nu sunt de culoare verde ..țin sa menționez k planete sunt out. .multam

Bun, dar ce culoare sunt??? Frunzele au puncte pe suprafata superioara, ca niste picatele?

bublle

Member
Despre ăsta vorbeam băieții. .oare sa i dau topor?am izolato de celalante

Attachments

• IMG-20190929-WA0006.jpg
    IMG-20190929-WA0006.jpg
    61.6 KB · Views: 22
  • IMG-20190929-WA0005.jpg
    IMG-20190929-WA0005.jpg
    43.3 KB · Views: 14
  • IMG-20190929-WA0004.jpg
    IMG-20190929-WA0004.jpg
    65.4 KB · Views: 16
  • IMG-20190929-WA0002.jpg
    IMG-20190929-WA0002.jpg
    63.1 KB · Views: 20
  • IMG-20190929-WA0003.jpg
    IMG-20190929-WA0003.jpg
    127.7 KB · Views: 17

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu e clar din poza exact cum arata, dar par a fi thrips adulti.aia sug seva, deci daca planta inca arata bine ii mai poate duce o vreme.

bublle

Member
Nu e clar din poza exact cum arata, dar par a fi thrips adulti.aia sug seva, deci daca planta inca arata bine ii mai poate duce o vreme.
Explo pe aceeași planta am găsit o mica gaura în tulpina și un fel de rumegus ieșit din ea...Am ciupit un pic planta și am găsit în interiorul ei un vierme. .bineînțeles k la scos și am încercat sa izolez despicatura care am făcut o.....Deci parera ta este sa o mai las...

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
@bublle - poate ca nu scapi de ei, dar mai poti castiga timp pt planta sa dezvolte bud:
Bag-o la gazare. Bomba cu codoi - CO2 bomb.
O asezi intr-un sac de gunoi putin mai inalt decat ea (planta) si amesteci bicarbonat de sodiu cu otet sau zeama de lamaie. Odata n-aveam nici unul din astea si am folosit sare de lamaie, am facut amestecul uscat si am adaugat treptat apa.
O lasi un sfert de ora si tot ce e viu nu va mai misca dupa sfertul asta. Poate cu exceptia unor oua, dar poti repeta tratamentul ca sa le intarzii dezvoltarea si exact cat sa-ti maturezi (ceva mai mult) bud-ul
Poate si o zeama de tutun dupa gazare?

bublle

Member
@bublle - poate ca nu scapi de ei, dar mai poti castiga timp pt planta sa dezvolte bud:
Bag-o la gazare. Bomba cu codoi - CO2 bomb.
O asezi intr-un sac de gunoi putin mai inalt decat ea (planta) si amesteci bicarbonat de sodiu cu otet sau zeama de lamaie. Odata n-aveam nici unul din astea si am folosit sare de lamaie, am facut amestecul uscat si am adaugat treptat apa.
O lasi un sfert de ora si tot ce e viu nu va mai misca dupa sfertul asta. Poate cu exceptia unor oua, dar poti repeta tratamentul ca sa le intarzii dezvoltarea si exact cat sa-ti maturezi (ceva mai mult) bud-ul
Poate si o zeama de tutun dupa gazare?

Am sa încerc și așa ...multumesc

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Zeama de tutun nu recomand asa tarziu in flower.
Bomba cu co2 poate functiona. Numai ca planta pare maricica si ai nevoie de minim 10% CO2 in sacul ala. Altfel nu prea functioneaza.

bublle

Member
Zeama de tutun nu recomand asa tarziu in flower.
Bomba cu co2 poate functiona. Numai ca planta pare maricica si ai nevoie de minim 10% CO2 in sacul ala. Altfel nu prea functioneaza.
Și Cum sa procedez. .sa scot aia 10 %co2..Nu am.mai făcut niciodată asta. .Sunt în aer

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Pai aia ziceam, ca o sa trebuiasca destul otet si praf de copt.
Daca nu ai cu ce sa masori trebuie sa te asiguri ca esti peste..
Invatasem sa si calculez cat din fiecare, dar de cand nu am mai avut nevoie sa omor daunatori am uitat. Poate gasesti pe google ceva. La un sac de 60l stiu ca foloseam aproape 10 plicuri de praf de copt, si parca vreo jumatrate de sticla de otet.
Ai si grija sa nu mori sau lesini si tu, ca 5-10% co2 poate fi letal si pentru om.

piramidon

Veteran
CO2 Bomb - Bomba cu COdoi

CO2 Bomb - Bomba cu COdoi

Metoda mea:
Unelte - vasul de reactie - bidon apa (gol) de 10L; 1-1,5m de furtun cat mai gros sa conduca CO2-ul din bidon in sac, o seringa mare cu ac de 50ml daca gasesti si un bol/castron/vas deschis.
Materiale - orice forma de banda adeziva, cativa metri de sarma maleabila.
Reactivi - 50g de bicarbonat de sodiu si 1L de otet.
Otetul poate fi inlocuit cu omologii sai mai scumpi care sunt zeama de lamaie sau in varianta amestecului uscat 50g sare de lamaie (acid citric).

Iei sarma, faci un colac (la mijloc) si suspenzi colacul ala de ceva - tocul usii, o creanga, un copac (sau doi), etc. Marimea colacului depinde de dimensiunea sacului pe care-l folosesti.
Iei sacul si-l asezi rulat (ca ciorapu') deschis sub colacul de sarma, asezi planta pe fundul sacului si apoi ridici sacul si-l fixezi de colac ca sa-l tina ridicat.
Planta ta va fi ca intr-un pahar, paharul fiind sacul de ppe. Ideal, sacul va depasi cu 20-30 cm varful plantei, deci cel mai probabil va fi un sac de 100-120L.
Inainte de a fixa furtunul torni in bidon ingredientele uscate - Bicarbonatul de sodiu.
Daca mergi pe reactia cu sare de lamaie, pui bicarbonatul + sarea de lamaie, iar lichidul injectat va fi apa.
Pt ca ai facut rost de bidon, furtun si scoci, te joci cu ele si bagi furtunul pe gatul bidonului si-l fixezi cu banda adeziva din dotare. Orice forma de tub flexibil isi face treaba, dar tu il vrei cat mai mare in diametru, sa intre fest pe gatul bidonului - inauntru sau afara.
Daca nu-i fest iar nu-i bai, ca d-aia ai scoci.
Pune vasul deschis la indemana si toarna in el lichidul de reactie ca sa-l tragi mai usor si mai repede cu seringa.
Asezi bidonul pe un scaun langa sac, furtunul il fixezi de colac cu capatul inauntrul sacului si te apuci sa injectezi treptat otetul sau apa (amestec uscat). Intepi direct bidonul chiar langa dop, de-asta ai nevoie de ac. Daca n-ai ac, faci o gaura c-o scobitoare ceva si injectezi pe gaura aia.
Si intr-un caz si-n celalalt, fa-o treptat si amesteca bine si continuu ingredientele din bidon prin miscare.
Cronometreaza 15 minute de la inceputul reactiei si da-i un respiro de 2-3 minute plantei ca sa ia aer (lasa sacul in jos), si daca mai ai reactivi, continua pana la epuizarea astora. Nu o expune mai mult de 15 minute la concentratia de CO2.
Pe tine nu te expune deloc si fa asta cu fereastra deschisa in apartament, iar daca ai lighioane prin casa izoleaza-le intr-o alta camera si deschide si acolo fereastra.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Cat de complex pentru ceva ce putea fii rezumat la a pune un recipient de cativa litri in sac langa planta si a arunca acolo repede incredientele si a lega sacului sigilat la gura apoi. Evident, sacul trebuie sa fie lejer la sigilare, nu sigilat "umflat" ca un balon, ca altfel se creeaza presiune cand mai apare si co2-ul.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Is asa de ocupat cu munca ca nu am mai fost pe la plante de minim 2 saptamani. Dar pozele exista, si mai fac si altele sper (nu e taiat, am luat doar cateva sampleuri). Doar sa ajung la un pc safe sa le editez si sa le postez. Nu am uitat, de ficare data cand intru pe aci si nu is mort de spart imi aduc aminte. :joint:

piramidon

Veteran
Cat de complex pentru ceva ce putea fii rezumat la a pune un recipient de cativa litri in sac langa planta si a arunca acolo repede incredientele si a lega sacului sigilat la gura apoi. Evident, sacul trebuie sa fie lejer la sigilare, nu sigilat "umflat" ca un balon, ca altfel se creeaza presiune cand mai apare si co2-ul.

Pai aia e metoda mea man, asa cum am scris de la-nceput.
Si-n plus, omu' s-a declarat clueless, trebuia sa-i dau o directie iar cu ocazia asta are de ales doua metode cu multiple variante.
Acum faptul ca am scris io complexitatea aia cand eram fumat (ca acum:biggrin:) i-a dat multiple metode.
Bietul de el era ingrozit de ideea unei reactii chimice..:laughing: asta m-a lasat sa cred..
Iar pe viitor cineva isi va aduce aminte si va indruma curiosii catre postu' cu pricina. :tiphat: