What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Noul thread de discutii interminabile.. (Romanian's Den v. 3.0)

Sargemilla

Member
Vreau anul asta sa incerc sa decarboxilez inainte sa vapez. Caldura de la vaporizator sau de la joint nu decarboxileaza complet cica. Citesc prin alte parti ca decarboxilarea e echivalentul unui curing lung si corect facut. Cica te spargi mult mai tare.
A incercat cineva?
interesanta ideea! o sa incerc si eu poate sapt viitoare. Daca incerci spune-ne si noua daca are vreun efect. desi la sutele de grade din joint nu cred ca nu se decarboxileaza tot

legalizeRO

Active member
Pana de revelion n-am materie prima, dar am sa incerc cu popcorn si va spun.
Se pare ca la ardere se obtine gazeificarea rasinii, si totodata o decarboxilare, dar totul se petrece atat de rapid, inclusiv inhalarea, incat decarboxilarea e in procent mare, dar nu e completa.
Uite si nenea asta ce zice pe la minutul 1:30
https://www.youtube.com/watch?v=yI0hXyjn7Fs

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
La temperatura mare arzi o parte din compusii ce initial se vaporizeaza, la vape e mai ok dar cu rabdare si temperatura mica crescuta treptat pana aproape de punctul de combustie. Fara aparatura de laborator nu te poti apropia de 100% decarboxilare oricum.

legalizeRO

Active member
Deci...
E clar si testat deja ca 110 grade timp de o ora, decarboxileaza complet si optim.

Problema e ca e greu de mentinut temperatura asta atat de exact pentru o ora. In fiecare an decarboxilez gunoaie pentru ca raman fara. O alta problema mai mult decat reala e cuptorul aragazului, care variaza foarte mult. Am testat foarte mult problema. Cand am crezut ca am gasit formula optima, dupa N incercari cu termometru tip pistol, am gasit ca optim, cuptorul la minim, deschisa usa cuptorului 1,4cm.

Aici puteti rade la liber.

Usa cuptorului mai deschisa de 1,4 cm imi scadea sub 100 de grade. Mai inchis chiar si cu 2-3 mm imi ridica temperatura la 130-150 de grade.

In anul urmator am decarboxilat iar la "1,4 cm" si am vazut ca se duce spre 130, dar a fost mai cald, ambiental vorbind. Cu alte cuvinte nu poti avea nici o incredere, decat daca stai cu pistolu' in mana non stop.
Mai adaug mirosul extarordinar de puternic rezultat.
Anual am senzatia ca cineva din bloc va suna la politie de miros...
E super senzatia!

Habar nu am cum decarboxileaza astia dupa ureche, mai ales faptul ca nu deschid usa cuptorului chiar daca dau la minim................

Si apare Ardent decarboxylator...
Astia de la Ardent au 3 dezavantaje care chiar daca ar avea doar unul din ele, nu as cumpara in viata mea.

1. Au recipient foarte mic. Ar trebui sa decarboxilez de vreo 6-7 ori la fiecare harvest.
2. E scump cu draci.
3. Sunt destul de multe review-uri care zic ca se strica destul de des.
Nu mai adaug 4, ca merg pe incredere ca temperatura...

Si apare metoda inventata cand esti spart.

A se lua o oala sub presiune, cat mai mica.
3 litri e cea mai mica care am gasit-o in comert. A se lua o alta oala cat sa incapa oala sub presiune, si se face un fel de bain marie.
E stiut ca apa fierbe la 100 de grade, si cu toate ca se poate face o decarboxilare la temperatura asta, e de lunga durata, si durata e atat de lunga si de incerta incat nu te poti baza pe ea.

De-a lungul anilor, fiind spart, mi-au venit zeci de idei geniale, printre care si asta. Si chiar sunt modest...
Temperatura de fierbere a apei creste daca ii adaugi alte componente chimice, iar cel mai disponibil e sarea.
Din ce citesc, NU AM TESTAT INCA, o lingura de sare creste temperatura de fierbere al unui litru de apa cu un grad Celsius.
Cu alte cuvinte, cu 10 linguri de sare ajungi la temperatura optima de carboxilare, intr-un litru de H2O.

DECI, cu apa clocotita pregatita pentru completare in urma vaporizarii, intr-o ora poti decarboxila in cantitati semnificative, intr-un litru de apa si 10 linguri de sare, optim, si FARA MIROS.
Enjoy!

Cred ca ma culc...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Dar de ce nu decarboxilezi in vacuum cu un setup gen sous vide? Chiar si diy poti ajunge la precizie de 0.1-0.5 gr. C. Daca nu cuptor electric (eu am reusit si pe cel cu gaz sa il setez sa stea cat am avut nevoie la x+/-2gr. C. variatie, trebuie doar incalzit in prealabil, si apoi reglat treptat), dar dupa mine rezultatul e inferior. Iar povestea cu decarboxilarea o fi clara, dar dupa cum ai vazut e o curba nu un punct fix. Asta deoarece chiar daca tii mai.mult sau la temperatura mai mare, tu tot ai decarboxilare completa. Dar ai si un grad de vaporizare al compusilor. Adica ai 100% decarboxilare, dar nu ai 100% conversie echivalenta.

legalizeRO

Active member
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Cand m-am trezit si am vazut ce am scris...
Dar na, daca am inceput sa fac pe desteptu', hai sa continuam discutia.

Felicitari ca detii un cuptor atat de precis. Al meu e tot de ferma, dar nu cred ca e vina lui. Pur si simplu sunt factori externi, cativa cunoscuti si cel putin unul necunoscut, care genereaza niste fluctuatii foarte mari. A
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]https://www.icmag.com/ic/newreply.php?do=newreply&noquote=1&p=8415488[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]ia cunoscuti ar fi izolarea termica, temperatura ambientala si curentii de aer, pentru ca n-am sa cred niciodata ca nu depasesti 110 grade cu usa inchisa. Testat clar. Cel putin la astea pe gaz. Pus oala goala in cuptor la minim, dupa juma' de ora am deschis usa si pus pistolul pe oala imi arata 165 de grade, in conditiile in care THC-ul se vaporizeaza la 157... Deci fuck it.

[/FONT]Am vazut graficul ala cu temperaturi si perioade de timp pentru decarboxilare.
Ce e interesant de observat este ca THC se degradeaza in CBN incepand cu 85 de grade Celsius, dar decarboxililarea THCA in THC incepe abia la 90 de grade. Deci ideal ar fi un sweet spot, cat mai mic sa nu convertesti mult in CBN, dar destul de mare sa nu stai ore sa decarboxilezi.

[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Sous vide duce pana in 100 degrade, dar in primul rand e o investitie suplimentara. Si DIY incepe de la 200RON...

Nu-ti place ceva la metoda cu oala? Eu spun ca e destul de precisa, si rapida.
[/FONT]

legalizeRO

Active member
Rahat. Abia astept sa fac 50 de posturi sa pot edita.
Nu stiu ce am facut dar am scris subliniat si juma' de post e in litere albe :(
Selectati textul ca sa vedeti ce am scris.
Incerc sa dau copy paste, sau poate editezi tu explo...

Cand m-am trezit si am vazut ce am scris...
Dar na, daca am inceput sa fac pe desteptu', hai sa continuam discutia.

Felicitari ca detii un cuptor atat de precis. Al meu e tot de ferma, dar nu cred ca e vina lui. Pur si simplu sunt factori externi, cativa cunoscuti si cel putin unul necunoscut, care genereaza niste fluctuatii foarte mari. Aia cunoscuti ar fi izolarea termica, temperatura ambientala si curentii de aer, pentru ca n-am sa cred niciodata ca nu depasesti 110 grade cu usa inchisa. Testat clar. Cel putin la astea pe gaz. Pus oala goala in cuptor la minim, dupa juma' de ora am deschis usa si pus pistolul pe oala imi arata 165 de grade, in conditiile in care THC-ul se vaporizeaza la 157... Deci fuck it.

Am vazut graficul ala cu temperaturi si perioade de timp pentru decarboxilare.
Ce e interesant de observat este ca THC se degradeaza in CBN incepand cu 85 de grade Celsius, dar decarboxililarea THCA in THC incepe abia la 90 de grade. Deci ideal ar fi un sweet spot, cat mai mic sa nu convertesti mult in CBN, dar destul de mare sa nu stai ore sa decarboxilezi.

Sous vide duce pana in 100 degrade, dar in primul rand e o investitie suplimentara. Si DIY incepe de la 200RON...

Nu-ti place ceva la metoda cu oala? Eu spun ca e destul de precisa, si rapida.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Si metoda cu oala, si sous videul au cam aceleasi costuri daca vrei sa fii precis in controlul temperaturii. Ca pui sare in una sau in alta e tot aia. Eu l-am facut din ce aveam prin casa la momentul ala, m-a costat practic zero. Ma rog, a trebuit sa cumpar aparatul de vidat si punga pungi alimentare pentru el. E bun sa fie in casa, oricum.
Cuptorul poate sa varieze in temperatura minima la care merge, e adevarat, dar daca ai cu ce masura il reglezi, chiar si cu usa intredeschisa cum spuneai tu (in cazul in care se stinge flacara la debit prea mic de gaz). Si acolo, daca reduci brusc se stinge mai repede, daca e incalzit si invarti cate putin, il cobori mai mult fara sa se stinga. Eu il setasem pe ceva mai.mult de 110, nu mai stiu exact cat, de aia nici nu am scris. Din punctul meu de vedere nu exista decarboxilare 100% eficienta, asa ca studiez curba aia, cu aparatele de masurat temperatura in mana... si incerc sa fiu pe curba.

plm

Member
Ce parere aveti de materialul crescut pe In vs Out, eu din proprie experienta tot ce am facut pe IN e forta total pe langa OUT, muguri mult mai compacti si mai grasi si productie de tricomi din abundenta, sau poate zona mea nu e atat de favorabila culturii Out, astept pareri...

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
OUT iarba crește bine, foarte bine și foarte de calitate dar cu condiția să ai un loc foarte bun cu soare direct cat mai mult cu atât mai bine și calitatea va fi observabilă , pentru că la IN nu ai toate lungimile de culori pe care soarele le oferă!!! Dar IN poți controla tu cata lumină directă vor avea deci se vor dezvolta mult mai repede dar pentru că nu îi poți oferi acel spectrul de lumină pe care îl oferă soarele, ceva întotdeauna îi va lipsi! Și OUT se poate să fie înnourat toată ziua ceea ce în box nu se întâmplă! Acum să fac o diferență exactă nu pot !! Eu zic că ce e natural e cel mai bun dar nu poți controla vremea ! La IN o poți controla dar nu îi poți oferi ce oferă soarele! Deci ...... Tu tragi concluziile! La IN vor fi buzi plini de cristale și denși dar întotdeauna va lipsi acolo ceva! :tiphat:

L.E.: Scuze , dar femeia asta mă tot bate la creier și uit ce am vrut sa scriu și după ce postez constat că am greșit! Scuze!
Femeile astea!

legalizeRO

Active member
La out nu platesti facturi, dar e risc de insectepolen si hoti.
In fiecare an cand raman fara imi zic "la anu' pun si una outdoor, ca urasc alea 3-4 luni de stat pe uscat", dar la fiecare inceput de sezon ma iar panica si renunt.
Ar mai fi si lenea, sa ma duc regulat sa o ud.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca pui suficiente incat sa fii multumit cu recolte de 5-20 gr per planta poti sa mergi doar de 2-3 oei la ele, incluzand plantare si recoltare. Mie unul chiar imi place contactul cu natura, si desi m-as putea descurca doar cu recoltele de in de multe ori decid sa fac si out. Si nu mi se pare mai riscant decat indoor. E risc, dar e risc pe perioade scurte de timp care poate fi minimizat prin atentia inainte de a intra in zona si a fi expus. Iar daca se impute treaba pleci si nu mai ai nici o implicare. La indoor se mai pot face legaturi intre tine si cultura chiar daca nu exista nici o legatura directa. Si riscul este permanent, cat ai grow.

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Ai foarte mare dreptate explo!
Te apreciez!
Da ce ai fumat maestre, zine și nouă!
Ce bunătăți deții??
Rulează și pentru noi un cui!
Eu sunt mort! :smoker:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Acusi is pe niste kief de BB, am bagat la facut kief niste resturi de bud + tot popcornul care la-m strans de vre-un an. Si e super misto ca a fost iarba cu curing. E fin si te face praf fin cand il fumezi. Spart dar nu mort. De fapt. prea spart... si aproape mort! :D
Mai am putin si termin curingul la niste crossuri mai noi. Ramane de vazut atunci ce va fi, jointuri, kief.. sau poate jointuri cu kief :D :D :D

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Aseară am cedat, nu am mai fost in stare nici să scriu! :muahaha:
La sfârșit de săptămână mă duc la cannafest, abia aștept, sunt nerăbdător că un copil mic!
De data asta am strâns niște bănuți să îmi cumpăr niște semințe ! Problema este că nu știu exact ce strainuri să îmi cumpăr!
Mă gândeam să i-au strainuri clasice și apoi să fac ceva crossuri! Dar din cate vad pe saituri sunt sute și mii de strainuri mult mai frumoase și plăcute ochiului și pline de cristale! Așa că nu am idee ce sa i-au!
După ce criterii să îmi aleg semințele?
Mă poate ajuta cineva??
Toate le voi crește la IN , OUT Voi crește doar bagseeds!

legalizeRO

Active member
Mă poate ajuta cineva??

Intra pe leafly si citeste review-uri. Cele mai laudate, ce efecte au, cat de usor sau rapid se cresc. Eu asa mi-am facut o mini colectie.
Dar iei putin din fiecare, ca ai ocazia sa nu-ti placa. De exemplu Amnesia Haze e laudata, si face cam ce scrie pe eticheta, dar are un efect prea mic, iar daca maresti doza o dai in panica si palpitatii. Nu mai iau niciodata. Una din strainurile care nu o sa-mi lipseasca niciodata e Super Silver Haze. Incepand de la miros si gust, pana la efect imi place tot.
Ce-mi place mie poate nu-ti place tie, dar macar iti faci o idee.
Mai ai review-uri pe **********.eu, dar acolo ai grija daca si cumperi, ca ai ocazia sa vina din afara Europei.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Hai sa ne drogam! :joint: (ca astia nu au smileys pentru kief sau pipa..)

sau ... au?? :greenstars: (cum ziceam, praf de stele e si kieful de BB, si eu in acest moment)

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Gata știu ce sa aleg ! Blueberry poate reușesc să găsesc ceva de la DJ short, dacă nu , nu! Mai am 3 semințe de blueberry dar nu știu de la ce bancă e ! Am tras concluzia că poate fi de la Dutch passion!
Si cheese de la bulk seeds! După recomandarea lui Gantz!

:smoker: arde explo! :joint:

Latest posts

Latest posts