What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Νοοτροπία ver.2

panas1

Member
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Αυτή η νοοτροπία του Έλληνα να αμφισβητεί τους γύρω του και να νομίζει ότι,είτε λένε ψέμματα,είτε ότι αυτό που έκανε κάποιος δεν είναι εφικτό,είναι πραγματικά σαν μια κατάρα που μας έχει πέσει πάνω μας και δεν μπορούμε να την βγάλουμε από πάνω μας.[/FONT]

+++ λοκο

Ας το συνεχίσουμε χωρίς την προσωποποίηση...

πιο έλεος δε γίνετε δηλαδή.. στο θέμα που πάει να αγγίξει την "χαζή" ωρες-ωρες νοοτροπία που υπάρχει μερικές φορές.. και ενω 1-2 είπαν ωραίο θέμα (ενας απ αυτούς και μοντ)...
τσουπ... κλείνει το θέμα :) χωρίς καν να διαμαρτυρηθούν οι δυο που αναφέρθηκαν (επι παραδείγματος) στο ποστ του λοκο...
στο ξεκίνημα του ποστ μάλιστα λέει οτι δεν αναφέρετε στο λετι και φιλι.. αλλά με αφορμή κάποια ποστ αυτών το είπε..

===

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Με αφορμή [κάποια πρόσφατα ποστς] και επειδή με απασχολεί μέρες αυτή η νοοτροπία που υπάρχουν σε ορισμένα post μερικών μελών ανοίγω αυτό το θέμα έτσι ώστε να συζητήσουμε για την νοοτροπία(λες και είναι κατάρα)που κυριαρχεί στο γραπτό και προφορικό λόγο των Ελλήνων.

Δεν θέλω να κρίνω κανέναν για τα γραφόμενα του όπως δεν θέλω να με κρίνουνε,ο καθένας είναι ελεύθερος να σκέφτεται και να γραφει ότι του γουστάρει.

Όπως δεν θέλω να πάρω κανενός το "μέρος" αφού δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι...ισα ισα να μοιραστούμε

Σε μερικά post[δεν μιλάω συγκεκριμένα για τα 2 μέλη που ανέφερα πιο πάνω]υπάρχει μια "φιλική" αμφισβήτηση,την οποια δεν καταλαβαίνω.

Ποιος ο λόγος κάποιος να πει εδώ μέσα έβγαλα 500 κιλά φούντα και αυτό να είναι ψέμα;

θα τον κάνει διάσημο;
θα του δώσει κανένα πραγματικό έπαινο στην ζωή τού;
θα έχει κέρδος από αυτό;

Είναι πολλά τα θα που πρέπει να αναλύσουμε με τους εαυτούς μας κυρίως.

Αυτή η νοοτροπία του Έλληνα να αμφισβητεί τους γύρω του και να νομίζει ότι,είτε λένε ψέμματα,είτε ότι αυτό που έκανε κάποιος δεν είναι εφικτό,είναι πραγματικά σαν μια κατάρα που μας έχει πέσει πάνω μας και δεν μπορούμε να την βγάλουμε από πάνω μας.

Ναι μεν οι συζητήσεις γίνονται σχεδόν πάντα σε φιλικό κλίμα,αλλα πιστεύω ότι πρέπει να υποστηρίξουμε και την φυλή μας όσο κανέναν άλλον,όταν ξέρουμε ότι είναι σωστοί και προπαντός όχι ΨΕΥΤΕΣ
[/FONT]

στο quote άλλαξα το μοναδικό σημείο που έλεγε για 2 τυχαία νικ-νέιμς και με μπολντ τα σημεία του λοκο που λεει οτι ΔΕΝ λέει για αυτούς :)

Καλημέρες :tiphat:

panas1

Member
γκάντζα-χασι..

μιας κ το βαλες στο προφιλ σαν visiotr message και δεν έστειλες πμ..

nobody forced you to join our community nor to like our decisions..keep things within the
Terms Of Use of the site and please stop judging..
Σου είπα οτι με ανάγκασε κάποιος να μπω στο φόρουμ?
Παραβίασα κάποιον όρο απο το TOU που λες?
Απο πότε να λέμε τη γνώμη μας είναι "judging"?

Οχι φίλε δεν είμαι δικαστής να δικάσω κανέναν.. και όσοι με ξέρουν προσωπικά ξέρουν οτι δεν κρίνω.. για τους υπόλοιπους δε μπορώ να κάνω κάτι και ούτε μ ενδιαφέρει να πείσω οποιονδήποτε για οτιδήποτε..

Εχει διαφορά λέω τη γνώμη μου με κρίνω/κατακρίνω οπως το εννοείς φαντάζομαι το judging.

Τωρα αν δε σου αρέσει να δέχεσαι τις απόψεις των μελών της κοινότητας που διαχειρίζεσαι (και οχι εξουσιάζεις) παραιτήσου απο μοντ.

ganja_hasi

natural mystic
ICMag Donor
Veteran
Δεν σου αφαίρεσε κανένας το δικαίωμα να λες την γνώμη σου. Αν ήταν έτσι, θα είχε πάρει
δρόμο και αυτό το νήμα..δε νομίζεις;
Άλλο το να λες τη γνώμη σου και άλλο το να κρίνεις το τρόπο που διαχειριζόμαστε το φόρουμ!

panas1

Member
αυτό λεω ρε μπρο..
δεν κρίνω.. με τον τρόπο που το λες τουλάχιστον.. γιατι και η άποψη μια κρίση είναι..

(οχι οτι καταλαβαίνω γιατι κάποιος ΔΕΝ μπορεί να κρίνει τον τρόπο που διαχειρίζεται μια κατάσταση.. απο πότε ο όρος διαχειριστής ταυτίστηκε με το αλάθητος?)

τεσπα

locoezon

Member
Βασικά το πρωί που άνοιξα το νήμα,είχα διάθεση για κουβέντα αυτού του θέματος,αφού βλέπω ότι γίνεται συχνά και αισθάνθηκα έστω και λίγο να μπορέσουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που συνομιλούμε εδώ μέσα προς τους άλλους grower για τα επιτεύγματα τους η τα λάθη τους χωρίς να τους κρίνουμε σαν εισαγγελείς.

Τα δυο αυτά μέλη που ανέφερα ήταν ένα απλό παράδειγμα,
μιας και είχαν κάνει εκείνη την στιγμή
μια τέτοια κουβέντα και δεν είχα σκοπό να τους θίξω.

Τώρα αν αυτό παραβίασε τους κανόνες του φόρουμ και έγινε διαγραφει του νήματος, δεν έχω παρα μονο να το δεχτώ.

Και φιλε μου Hasi,μην το πάρεις ότι προσπαθώ να σου πω πως να διαχειριστής το φόρουμ και το τι γίνεται εδώ μέσα,μια απλή κουβέντα ήθελα να κάνουμε έτσι ώστε να είμαστε όλοι μας πιο δεμένοι σαν grower και να προσπαθούμε για περισσότερα πράγματα όλοι μαζί έτσι ώστε να γίνουμε καλύτεροι σαν grower αλλα και άνθρωποι...

Έχουμε ένα καρο προβλήματα στην πραγματική ζωή μας και μπαίνουμε εδώ μέσα είτε να ηρεμήσουμε,είτε να γράψουμε για κάτι που αγαπάμε.
Αν είναι να βλέπουμε και εδώ μέσα κατινιές είναι γαμησετα τότε το θέμα..

Αυτά από μένα και αν έθιξα κάποιον προσωπικά με συγχωρεί.

:tiphat::tiphat:

tjo

life gardener
Veteran
αν θιγόταν κάποιος και θα ξεκινούσε *ιστορια* τότε θα
γινόταν μπουρδελ#.
το έχω δει στο ξένο φόρουμ πολλές φορές..και στο ελληνικό!
καλύτερα που το έσβησε ο χάσι και πιο σεμνή η version 2.

LegacyTron

Member
<3 μπουρδέλ# drama queens ftw!

keep-calm-and-be-a-drama-queen-24.png

antartist

Member
Αχ-βαχ.
Θα προτιμούσα να μιλήσω με τη σιγή μου αλλά τι να κάνω που δε με βλέπετε και πρέπει να γράφω!
Κι εσείς ρε Αλάνια αμάν! Ακόμα να κατανοήσετε αυτούς τους έρμους Όρους Χρήσης;!
Μετά από τις τουλάχιστον 5 φορές που τους έχω διαβάσει για να μην υποπέσω σε κάποιο παράπτωμα έχω αρχίσει να πιστεύω πως περικλείουν κρυφά μηνύματα... Λέτε; :chin:

panas1

Member
δύσκολα ταράσσομαι :D

το topic το ανοιξε ο λοκο αρχικά γενικά περι συμπεριφοράς (όλων μας) αλλα επειδή ανέφερε εσένα κ το λέτι [πιάστηκε με αφορμή την "κόντρα" σας περι βάρος/watt όμως στην ουσία μίλαγε γενικά] κλειδώθηκε και σβήστηκε για να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις..
οπότε απλώς εκανα quote το ποστ του χωρίς τα ονόματα :p
αφου εκείνη την ωρα μου φάνηκε 'κάπως' το να σβηστεί ενα τέτοιο τοπικ..
κ απάντησα και στον γκαντζα που μου άφησε ενα μήνυμα στο προφιλ οτι παραβιάζω τους κανόνες (ενω δε το κανα) και οτι κρίνω άδικα τους μοντς (που επίσης δεν εκανα)

σήμερα που το σκέφτομαι.. το βλέπω αλλιώς.. τι δουλειά εχω γω να πω στον άλλο τι θα πει κ τι θα κάνει στο φόρουμ.. [ειναι αλήθεια φυτρώνω εκει που δε με σπέρνουν μερικές φορές]
μεγάλα παιδιά είμαστε όλοι.. ο καθένας ας κάνει όπως καταλαβαίνει..
κάποιοι θα αποδεχτούμε και συμφωνήσουμε άτυπα οτι είμαστε εδω καλοπροαίρετα να συζητάμε για κατι που γουστάρουμε να αλληλοβοηθιόμαστε και να κάνουμε το χαβαλέ μας..
για κάποιους μπορει να μην είναι ευκολο.. θες λόγω χαρακτήρα (πιο καχύποπτος?).. θες λόγω "αναπηρίας" του γραπτού λόγου στα φόρουμ που δημιουργεί παρεξηγήσεις απ το πουθενά..
κάποιοι άλλοι μπορεί να μπουν μόνο για ιδίων ώφελος.. μερικοί θα πουν κι ενα ευχαριστώ.. κάποιοι θα σε 'βρίσουν' κι απο πάνω που δε τους έδωσες το μαγικό μυστικό να βγάλεις 1κιλό στο πρώτο γκρόου..
όλα καλά..

στα περι μοντς κτλ.. το λεω τώρα να "ξεκαθαρίζω" τη θέση μου..
δεν έχω θέμα με τα παιδιά που ναι μοντς..
απλώς εχω γενικότερο θέμα με κάθε μορφή εξουσίας :p
ε και οταν μου λέει ο άλλος "stop judging".. κάπως μου ρχετε..
[που ξαναλέω.. άλλο η κρίση/Judge και άλλο το κριτικάρω/criticize ή λέω την άποψη μου.. που πηγή της είναι η κρίση μου]
γενικά το χω ξαναπει.. μακάρι να είμασταν στο επίπεδο οπου δε θα χρειαζόντουσαν μόντς (στο ρόλο τσοπανόσκυλου να μας κρατάν τα μαυρα πρόβατα μαντρωμένα) παρα μόνο για λειτουργικά/διαδικαστικά θέματα (μεταφορές τοπικ πχ κτλ)..
να είναι αυτοδιαχειριζόμενο κατα κάποιο τρόπο..
στην παρούσα φάση όπως είμαστε μάλλον δε γίνετε.. αλλα ταυτόχρονα το παράδοξο είναι οτι στην ουσία γίνετε.. απλώς χρειάζεται θέληση και να το πιστέψουμε
κακά τα ψέμματα.. μεγάλο φόρουμ αλλα ο βασικός κορμός (του ελληνικού μιλάω πάντα κομματιού) μετριόμαστε στις δεκάδες..
ε τι στο καλό.. δε μπορούμε 50 άτομα να συνεννοηθούμε? (οπου 50 λέω και πολλά ισως για πραγματικά-ενεργά μέλη)

παω να φτιάξω το δευτερο καφεδάκι :) καλημέρες
:puff puff pass:

Latest posts

Latest posts