What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

מתי להתחיל לדשןיש

MushroomGrow

New member
מתי להתחיל לדשןיש

התחלתי לגדל כמה נקבות מזרעים שקיבלתין בנות שבוע ויום יש לי דשנים של ביו ביז ואדמת טוף מרום
הבנתי שבשבועיים הראשונים אין צורך בדשן כי חש מספיק באדמה
אז מתי להתחיל ואיך אני יודע כמויות?

ido

Member
התחלתי לגדל כמה נקבות מזרעים שקיבלתין בנות שבוע ויום יש לי דשנים של ביו ביז ואדמת טוף מרום
הבנתי שבשבועיים הראשונים אין צורך בדשן כי חש מספיק באדמה
אז מתי להתחיל ואיך אני יודע כמויות?

בשבועות הראשונים הצמח בד"כ מצליח להסתדר עם מה יש באדמה וזה מספיק לו -
לגבי המינון יש לך טבלאות על האריזה אבל אם תעשה חיפוש בגוגל תמצא רעיונות
למינונים שונים ותקבל רעיון כללי יותר של כמה בדרך כלל שמים.

יש לך גם מדריכים באינטרנט בעברית, גם באתרים של החנויות גידול למיניהם
וגם במגזין קנאביס:

http://www.xn--4dbcyzi5a.com/2012/11/תזונת-המריחואנה-מדריך-בסיסי-לדישון-קנ/

Bud+

Member
עם רוב הזנים המחסור הראשון שתיתקל בו בהעדר דישון הוא מחסור בחנקן.
מחסור קל בחנקן מאופיין ע"י האטת הגדילה ושינוי צבע העלים לירוק צהבהב יותר החל מהעלים החדשים (אין להם חנקן לסינתזת כלורופיל בזמן שכבר יש כלורופלסטים מתפקדים בעלים המבוגרים).
שתראה שהעלים החדשים יוצאים צהובים יותר מהבוגרים, או סתם מאבדים מהצבע שלהם, זה הזמן להתחיל להוסיף דשן גדילה (דשן עשיר בחנקן).
מהנסיון שלי, עם רוב הזנים, בהנחה שיש מספיק אדמה והשורשים לא הגיעו לכל העציץ, יש בערך 3 שבועות של דישון באדמה של טוף מרום גולן.
המינון ההתחלתי לביוגרו הוא 2 מ"ל לליטר. תתחיל עם זה כל השקייה שנייה ותעלה בהדרגתיות ל4 מ"ל לליטר כל השקייה שנייה. (מ"ל לליטר תוספת כל שבוע - שבוע וחצי, בהתאם לתגובת הצמח)

אחר כך שאתה מחליף את השעון לפריחה אתה בהדרגתיות מחליף את הביוגרו בביובלום - כל שבוע מ"ל עובר מהגרו לבלום.
ההמלצה שלי, ככלל, היא להמנע מביובלום. הוא לא נותן עבודה כמו דשנים אחרים. אם אתה מחליט עדיין להשתמש בו תדאג להוסיף לו פיקיי מינרלי בחצי השני של הפריחה.
אם אתה מוכן לרכוש דשן פריחה אחר אני ממליץ על הסי לאדמה (בקבוק ירוק) שאתה יכול לשים חצי מהמינון שלו עם חצי מהמינון של הביובלום לתוצאות סבבה. גם שם אני ממליץ על תוספת פיקיי בחצי השני של הפריחה.

בהצלחה.

T

tnavon

שאלה לי אלייך מיסטר באד
מה דעתך על הביובלום בתוספת של התוסף "טופ מקס" של ביוביז לשלב הפריחה ?

isranabis

Active member
Veteran
אל תבזבז כסף על טופמקס זה כולה מים עם מולסה וההשפעה שלו היא שולית בשביל לקבל באדים כמו שצריך חייבים תוספת של פיקיי

T

tnavon

אתה יכול להרחיב מעט בבקשה?
וגם על הסיבה שאנשים פה לא מבסוטים מהביובלום אני אשמח לשמוע....

חזרתי לתחום אחרי תקופת פגרה ארוכה
ומהפורום העברי הקודם (פלאנט גאנג'ה) אני זוכר ביקורות סבבה על כל הסדרה של ביוביז

isranabis

Active member
Veteran
לא יודע במה להרחיב ,פשוט כמעט כל דשן אחר נותן תוצאות יותר טובות מביוביז ואני מדבר על הבדל משמעותי, אם אתה רוצה יש באתר הזה הרבה מאמרים על כל הדשנים מניסיון אישי של המגדלים זה באנגלית בפורום המגדלים יש סב פורום על דשנים ויש שם הרבה אינפורמציה שכדאי לקרוא

GANJAMAN7

New member
אמת לאמיתה ישראביס צודק לחלוטין !!

התוצאות של ביוביז לעומת דשנים אחרים הבדל עצום !!..

עניין של טעם ונסיון

Bud+

Member
טופמקס זה סוכרים.
בהתחשב בזה שהוא סותם טפטפות אין לו יתרון לדעתי על מולסה והוא עושה את אותה עבודה, אם לא פחות טוב.

כרגע אני משתמש בתוספי סוכרים של האוס אנד גרדן או של אטאמי. שניהם יקרים להחריד יחסית לתוספי סוכר, אך לא סותמים את הטפטפות.

גם בתקופה שלי בפלאנט גאנג'ה לא התלהבו מי יודע מהביובלום.
הוא עובד ויש לו טעם סבבה והכל, אבל הוא פשוט לא דופק עבודה כמו הדשנים הפחות אורגניים.
הוא גם יקר לאללה. האוס אנד גרדן, שבהם אני משתמש, עולים פחות מחצי לליטר תמיסה מוכנה.

isranabis

Active member
Veteran
דשן בסיס של האוס אנד גרדן לדעתי אחד הטובים אני מוסיף גם אנזימים של קאנה דימונד נקטר מולסה ובלומבסטיק,התוצאות של בלומבסטיק ממש מהממות השתמשתי כולה פעם אחת אבל אין סיכוי שאני מוותר עליו לפני זה השתמשתי בשוטינג פאוודר עם תוצאות טובות אבל זה לא ברמה של בלומבסטיק,יש גם בלומבסטיק אורגני שעוד לא ניסתי ואין לי מושג איך יש פי קיי אורגני זה לא הגיוני

Bud+

Member
חשבתי לנסות את הבלומבסטיק אבל הוא פאקינג יקר.
אולי אני אנסה אותו שאני אסיים את הפיקיי 13\14 של הסי שיש לי עוד 4 ליטר ממנו.

הדיימונד נקטר זה לא אנזימים?

GANJAMAN7

New member
שמח לראות שיש מקצועניים בארצנו בקטנה.. :)
התצואות של האוס גרדן ובלומבסטיק פשוט מהממות !!!

כמה אתם מוצאים מ1על1 ?? יבש ..
מסקרן אותי לדעת ..

isranabis

Active member
Veteran
לא אמרתי מעולם שדיימונד נקטר זה אנזימים אמרתי שאני מוסיף גם וגם,בלום בסטיק לא יקר בכלל כי שמים כמויות ממש קטנות ,בלומבסטיק זה ליגה בפני עצמה לא ראיתי שום דבר שמתקרב לזה התוצאות נראות בעין אחרי פעם אחת, לפני עבדתי עם שוטינג פאוודר והתוצאות היו נהדרות, אבל זה לא מתקרב לבלומבסטיק,מה שכן חייבים שטיפה לפני התחלת השימוש בבלומבסטיק כי הרבה אנשים שורפים את הצמחים ולא לעבור בשום אופן חצי מ"ל בשבוע הראשון לשימוש שזה השבוע הרביעי לפריחה, כבר לאחר השימוש הראשון השערות של הבאדים מכפילות את עצמן בעובי ובאורך והצמח מקבל את הריח המתוק של הדשן פעם ראשונה בחיים שנאלצתי לשים פילטר פחם ששוכב אצלי באריזה יותר מ5 שנים אני גר בזולה מבודדת אבל הריח היה מורגש במרחק של מאה מטר מהבית

Bud+

Member
הידרושופ כתבו באתר שלהם שזה אנזימים וחומצות אמינו. מסתבר שהם זיינו בשכל.

יחסית לפיקיי 13\14 הבלומבסטיק יקר טילים אבל נשמע שהוא עושה אחלה עבודה.

GANJAMAN7

New member
ישראביס צודקק!!!![:

התצואות של בלומבסטיק מדהימות !!!!!!!!!
הבדל עצום לפני ואחרי השימוש ......
גם לי יצא לנסות את השוטינג פאודר תצואות יפות לאללה..
אבל לא מתקרב לבלומבסטיק!!
אל טעם וריח אין מה להתווכח ...