What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

מפוחים ל600 וואט HPS

מפוחים ל600 וואט HPS

מעניין אותי באיזה מפוחים אנשים פה משתמשים ולמה דוקא בהם, ואם אתם יכולים להמליץ על מפוח טוב ושקט יחסית למערכת 600 וואט עם קולטיוב :dance013:

isranabis

Active member
Veteran
אחי לך על מפוח גדול יותר מידי שיש לו בורר מהירות אני הייתי הולך על מפוח עם הספק של 700 מק"ש ומעלה אין מצב של עודף אוויר ועם תחלופת אוויר טובה יותר קל להתמודד עם החום ,אל תהיה כמוני ותקנה מפוחים קטנים כי הם לא עושים את העבודה,קולטיוב ל600 ואט צריך הספק של400 מק"ש ואם תרצה בעתיד להוסיף עוד מנורה,כמה שהמפוח יותר גדול אפשר להגיע ליותר שקט

Bud+

Member
לי יש מפוחי 6 צול, לרוב סביב ה500 מק"ש.
בקיץ בטוח לא הייתי משתמש בפחות וגדולים יותר דורשים שרשורים שכבר ענקיים והקטנה שלהם דופקת את הספיקה של המפוח אז אתה גם ככה יורה לעצמך ברגל כי הקולטיוב הכי גדול שיש היום בארץ זה 6" וזה יהיה הצוואר בקבוק של הזרימת אויר.

אם יש לך את הקולטיוב הקטן יותר גם מפוח 5" יעשה את העבודה.

בכל מקרה מפוחים בלבד בחום של הקיץ שלנו לא יעשו את העבודה. לקירור שיש גם מזגן מפוח 6" מספיק ל3-4 מנורות של 600 וואט בכיף. (קירור במעגל סגור- כניסת אויר מבחוץ ויציאת אויר החוצה)

rootcap

Member
תמיד עדיף ללכת על יותר ממה שצריך ותמיד אפשר להוסיף וסת... ודרך אגב אפשר למצוא בארץ גם קול טיוב של 8 צול...
בשביל מנורה 600 הייתי הולך על 600 מק"ש ומעלה, ואם אתה באמת רוצה ראש שקט הייתי הולך על רפלקטור 8 צול.

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
איפה יש קול טיוב 8 צול? אני מאוד אשמח לכמה כאלו

לא צריך לשפוך סתם כסף, שהמזג אויר סביר (מתחת ל27 מעלות) אין בעיה להפעיל נורת 600 אחת עם קולטיוב 5 צול ומפוח 5 צול מבחינת טמפ' ועם העודף ממפוח 8 צול ופילטר פחם 8 צול אפשר לקנות מקרר חדש לבית.

לגבי חברת המפוח אני ממליץ על וונטס, כמו זה:
http://www.hydrogrow.co.il/products/179026

הם הרבה יותר אמינים מהקאטה שרק קקי אכלתי מהם ויותר שקטים מהמפוחי מתכת. בניגוד לכמה אחרים הם לא ניתנים לחיבור לעבודה בחצי כח, לא שמפוח 5 צול באמת יכול לעבוד חזק מידי עם נורת 600.

rootcap

Member
פונזי, החורש מחזיקים רפלקטורים 8 צול.
וכמו שפונזי אמר, וונטס חברה מעולה כמו גם אס. אנד פי. (S&P)... אני משתמש באס. אנד פי. כבר שנים ויש לי רק דברים טובים להגיד עליהם.

בשורה התחתונה לאוהל
120x120x200
וקולטיוב 6' עם 600 וואט, כמה מק"ש מפוח ואורך שרשור אתם ממליצים ?

זה בטח לא מתאים לקולטיוב בכל מקרה, האס אנד פי נחשבים שקטים? איכן ניתן לקנות אותם בארץ?

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
פונזי, החורש מחזיקים רפלקטורים 8 צול.
וכמו שפונזי אמר, וונטס חברה מעולה כמו גם אס. אנד פי. (S&P)... אני משתמש באס. אנד פי. כבר שנים ויש לי רק דברים טובים להגיד עליהם.
וואלה, טוב לדעת. שאני חיפשתי לא מצאתי כלום :-X

בשורה התחתונה לאוהל
120x120x200
וקולטיוב 6' עם 600 וואט, כמה מק"ש מפוח ואורך שרשור אתם ממליצים ?
אותו מפוח ששלחתי לך לינק אליו קודם. שרשור עדיף לקנות מחנות לציוד מזגנים בחבילה של 10 מטר בקוטר הנדרש. תמיד צריך אקסטרה שרשור.

מה דעתכם על מפוחים כאלה לעומת מפוחים צנטרפוגלים רגילים ?
http://www.i-h.co.il/products/176945

הם יעילים באותה מידה?
היעילות פחות מעניינת כי הם לא צורכים הרבה חשמל. את הספיקה מודדים במק"ש ולפי זה מדורג המפוח.
נקודת העבודה בפועל תלויה בעומס וכל המפוחים הרציניים בשוק (אלו שמוכרים בחנויות הידרו למשל) יעשו את העבודה בערך אותו דבר.

זה בטח לא מתאים לקולטיוב בכל מקרה, האס אנד פי נחשבים שקטים? איכן ניתן לקנות אותם בארץ?
אם אפשר לחבר את המפוח לשרשור מתאים - הוא יתאים לקולטיוב.

הא אוקיי ראיתי, יש אותם בהידרוגרו
תרים טלפון לבדוק אם יש במלאי לפני שאתה רץ לשם