What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

מניעת כניסת מזיקים לחלל הגידול

Scroggy B

Active member
מניעת כניסת מזיקים לחלל הגידול

שלום לכולם =)
ראיתי פה כמה וכמה שרשורים שעסקו במניעת וטיפול במזיקים שונים בחלל הגידול.
הייתי רוצה לשמוע את דעתכם על מניעת הכניסה של חרקים לתוך החלל. במקרה שלי מדובר באוהל, אבל כל טכניקה תתקבל.
חשבתי למצוא איזה רשת דקיקה ולכסות איתה את השרשור שמכניס אוויר אבל אני לא מוצא משהו דק מספיק. קראתי באחד השרשורים שמישהו הציע להתקין את המכשיר ששורף את החרקים אבל ישנם כל מיני מעופפים קטנים מידי בשביל להפגע ממנו.
כרגע, החרקים לא עושים לי יותר מידי צרות, פשוט לא מוצא חן בעיניי שהם מתעופפים להם שם...
בתודה מראש.

רשת יתושים פשוטה שעולה כמה גרושים בחנויות טמבור ואזיקון או שניים יעשו את העבודה בנושא של השירשור כניסה.

לגבי שאר הדרכים זה מאוד משתנה בין מגדלים אורגנים למגדלים בדשנים מינרליים ובין מזיק כזה למזיק אחר.....

עם איזה מזיקים אתה מתמודד?..

Scroggy B

Active member
מעופפים לבנים קטנים מלשינים כאלה... לא מצליח לתפוס אחד או למצוא אותו עם זכוכית מגדלת..
וגם משהו ירוק די גדול נתפס במדבקה הצהובה. וגם כמה ברחשים.
מצאתי איזה עלה או שניים שנראו "מכורסמים" ממש בקטנה. אולי זה גם רמז.
לא אכפת לי להשתמש בכימיקלים. קראתי קצת על תכשירים אורגניים, יש פה דיון פעיל על שמן נים.. כנראה שזה מה שאנסה.

המעופפים הלבנים המלשינים האלה נשמעים כמו עש הטבק למרות שבלי תמונה קשה לדעת בודאות.

חפש את הביצים שלהם בצד התחתון של עלי המניפה שם הם אוהבים להטיל אותן.

משהו ירוק די גדול נשמע די לא טוב:biggrin:
אם יש תמונה תעלה

שמן נים,למרות שפונזי לא יסכים איתי לדעתי שמן נים זה בזבוז כסף....זה בטח לא יחסל את המזיקים,מקסימום יטריד אותם מעט...

אני משתמש בכמה שיטות....

1.קודם כל יש לי שואב אבק ידני,תמיד טוב כשאתה רואה ברחש שיהיה לך אחד בסביבה ומחובר לחשמל..

2.קונפידנס,פותר לי את בעיית הזבובונים כשהיא חמורה וגם מחסל את עש הטבק

3.מדבקות צהובות,גם תלויות וגם על המצע

4.חיסול ידני,מקדיש כמה שעות כדי לעבור צמח צמח עלה עלה,עבד נהדר עם טריפסים ועש הטבק שאוהבים את החלקים התחתונים של העלים ולכן יש צורך לעבור ממש על כל הצמח.

5.מי חמצן,למרות שאני יודע שמשתמשים בהם בדרך כלל בגידולים שלא באדמה הם מחסלים מזיקים....לצערנו הם גם מחסלים את כל הבקטריות הטובות שבמצע ולכן אולי נמנעים משימוש של מי החמצן באדמה

6.אצלי יש רשת יתושים בשירשור כניסה,היא יושבת ממש בכניסה מחוץ לחדר הגידול ולא בפתח שנמצא בתוך חדר הגידול,אני מנקה אותה פעם בשבוע כי האבק והלכלוך סותמים את הרשת.

7.הכי הכי חשוב זה בקרה ושמירה על סטריליות,לא להכניס דברים מזוהמים לתוך חדר הגידול,קרש שהבאת מבחוץ יכול לדפוק לך גידול בגלל שהיה מזוהם באיזה כנימה או משהו אחר

תעבור על הקישור הזה,הוא יחסית מפורט..

http://www.hydrogrow.co.il/content/12119

Scroggy B

Active member
תודה רבה על ההתייחסות המקיפה, קרנף מעופף =)
אין לי מצלמה אני מדרפאקר פרימיטיבי =(

בכל מקרה המעופפים האלה סופר קטנים, בהתחלה בכלל חשבתי שזה אבק של פרלייט..
חבר שלי גידל טבק ולא הצליח לסיים בגלל שהעש כיסה את כל העלים. שום חומר לא עזר לו להפטר מהמזיק.
אני לא מצליח לזהות שום דבר על העלים, רק את המעופפים האלה באויר. גם על המדבקות הצהובות לא רואים כלום. כשאתה אומר חיסול ידני למה בדיוק אתה מתכוון? ניקיון של העלים עם תערובת של אלכוהול + סבון?

אם הם סופר קטנים ולא נתפסים על המדבקות הצהובות,יכול להיות שזה לא עש הטבק.

איפה אתה ממקם את המדבקות הצהובות?..

חיסול ידני זה אומר להוציא צמח צמח החוצה,לעבור על כל עלה אפשרי ואם אפשר אז לעבור שוב.

כשאני עובר בצורה ידנית כל צמח,אני הופך כל עלה ומחפש מזיקים.

עם הזמן למדתי לזהות סימנים של מזיקים מסויימים,טריפסים ועש הטבק הפכו לצערי למומחיות....לקח לי זמן ללמוד להתגבר עליהם ולזהות אותם כשהם עוד בשלבים ראשוניים של התפשטות..

אפשר לנצל את ההזדמנות ולרסס עם חומר הדברה שנראה לך.....לא הייתי ממליץ להשתמש בתמציות שום,טבק או אלכוהול מהסיבה היחידה שהם לא הורגים אלא דוחים ובגידולים ביתיים אין להם ממש לאן לברוח והם פשוט ילכו לנקודה הכי פחות דוחה מבחינתם....ככה לפחות אני חושב:biggrin:

הסימנים הראשונים שגורמים לי להתחיל לדאוג זה נקודות צהובות ולבנות על החלק העליון של העלה,ישר אני מתחיל לבדוק אם יושבים מתחתיו טריפסים או ביצים של עש הטבק....אם אני לא מוצא כלום אני מנענע את הענפים של הצמחים לראות עם אני רואה זבובים לבנים מתעופפים....אם שניהם שליליים אני מניח שמדובר בבעיית דישון.

חשוב לי לציין שיש גם בעיות של אכריות שלמזלי לא הייתי צריך להתמודד איתן....מסתובב פה בפורום בחור שלפני שנה האכריות האלה דפקו לו חלק לא מבוטל מהמחזור.....כדאי לבדוק אולי מדובר גם במשהו כזה כי אמרת שראית נגיסות על העלים וזה אחד מסימני הזיהוי...

בהצלחה.