What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

מחסור בסולפור? אשמח לעזרה

ganesh5000

Member
מחסור בסולפור? אשמח לעזרה

אהלן חברים,
לאחרונה הצמחים ניראים לי קצת צהובים בצמיחה החדשה. אני יודע שזה טבעי באופן כללי, אבל נדמה לי שגם לאחר שקיבלו את מנת האור היומית הם עדיין צהבהבים.
הסתכלתי בשרשור של קמיקזה, וזה נראה לי כמו מחסור בסולפור, אשמח לדעתכם לפני שאני מוסיף או משנה משהו.
קמיקזה, אם אתה קורא, נתת שם הסבר איך להשלים את החוסר בסולפור, אבל לא כל כך הבנתי איך אני משלב את זה עם הדישון הרגיל.
אשמח אם תוכל לתת לי מידות לליטר מים אם אתה מסכים שזה המחסור.
אם זה משנה משהו - אני מדשן עם ביונובה, סויל מיקס טי-אמ-אל, זים, ואקס-אל.
אי.סי. בשלב זה עומד על 1.3. הצמחים סוגרים חודשיים וקצת מזרע, תוך שבוע נכנסים להפרחה.
כמה אני מוסיף מהמלח האנגלי?

אחד מהצמחים מראה סימני צריבה קלים ביותר, יקבל רק מים בהשקייה הבאה.
כל התמונות הן של אותו צמח.
זה הקישור לשרשור חוסרים של קמיקזה. עמוד 2 באמצע יש תמונות של המחסור בסולפור שלדעתי נראה אותו דבר.
https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=276559&page=2

Attachments

• DSC01585.JPG
    DSC01585.JPG
    53.4 KB · Views: 22
  • DSC01586.JPG
    DSC01586.JPG
    74.4 KB · Views: 27
  • DSC01587.JPG
    DSC01587.JPG
    65.2 KB · Views: 20
  • DSC01588.JPG
    DSC01588.JPG
    63.5 KB · Views: 34
  • DSC01589.JPG
    DSC01589.JPG
    76.3 KB · Views: 28

isranabis

Active member
Veteran
זה נראה כמו חוסר במגנזיום
העלה מצהיב אבל הוורידים נשארים ירוקים
אתה צריך מלח אנגלי כפית אחת לארבע ליטר
בריסוס עלוותי
תברר את הכמות במדוייק כי אני לא בטוח
זה צריך להיות כפית או שניים לגלון
דישון עלוותי יעבוד הכי מהר
ואל תשכח לטחון את המלח היטב

ganesh5000

Member
זה הגיוני שיש חוסר במגנזיום? אני משתמש במי ברז עם אי.סי של +-400 מיליסנס
אני יודע שבמלח יש גם גם סולפור וגם מגנזיום אז זה ישלים את שניהם, אני פשוט רוצה לדעת בוודאות מה זה כדי ללמוד להבא

kamikaza

Active member
לדעתי זה סולפור, לא מגנזיום

מגנזיום הוא אלמנט נייד שאמור להופיע קודם בעלים היותר בוגרים, לא בפריחה החדשה והצעירה

והוא לא מתחיל ממרכז העלה צמוד לגבעול, אלא להפך - מהשוליים החיצוניים שלו

בכל אופן מלח אפסום סוגר לו את הפינה הזו, והוא עושה את זה טוב

חוסר לא נוראי כרגע

בתור התחלה, תן להם ריסוס עלוותי. אם אתה יכול חצי שעה או שעה לפני שהאור עולה

הסבר לריסוס עלוותי - http://www.hydrogrow.co.il/content/21943

אבל תן להם אי.סי גבוה יותר בריסוס. הם ממליצים לא לעבור את ה- 0.5 איסי, אבל אתה יכול וכדאי שתרסס אי.סי של 2.0-2.5

אם יש לך מי אוסמוזה זה הכי טוב, פשוט תוסיף מלח ותבחוש תוך כדי שאתה בודק אי.סי עד שתגיע לאי.סי הרצוי

אם שפכת יותר מדי לא נורא - שפוך קצת מים ותדלל עם מים נקיים. סה"כ המלח עולה ממש גרושים

שים לב שכל המלח נמס - תבחש טוב, תבדוק אי.סי וככה תמשיך עד שיש לך 2.0 אי.סי של מלח

אם אתה מתחיל ממי ברז, פשוט תוסיף עליהם 2.0 אי.סי

באמת רצוי להוסיף כמה טיפות של אטא קלין אם יש לך

לגבי ההשקיה אותו דבר. נגיד אתה מכין מיקסוס של 20 ליטר באי.סי של 1.3, אז קח שני ליטר נוספים, ותתחיל לערבב מלח ולבחוש עד שתגיע לאי.סי של 1.3

תוסיף את השני ליטר האלו למיקסוס ועכשיו 10% מהמיקסוס הוא מלח אפסום

בעבר הייתי שוקל את המלח ומנסה לחשב כמה זה יצא לי, נגיד ידעתי ש 0.5 גרם מלח\ליטר שווה כך וכך אי.סי

עד שנמאס לי מהזדערס הזה ופשוט התחלתי להוסיף מלח, לבחוש, ולבדוק אי.סי מדי פעם, עד שאני מגיע למטרה

הרבה יותר מהיר וקל

ganesh5000

Member
תודה על העזרה, וכרגיל קמיקזה, תודה על ההסבר המפורט!
אנסה את המלח ואעדכן בהמשך.

N.P.K

Member
ה"קלווינג" בעלים הצעירים יכול גם להעיד על בעיית פיאייץ' (כנראה שנמוך מידי, בטח באיזור 7+), סולפור בדרך כלל מלווה ב"חלודה" ועלים ישנים יותר גם יקבלו גוון ירוק קהה מידי, כמו בייתר נייטרוגן , וטיפה נתייה
לנבילה של העלה
בכול אופן זה נראה כמו שילוב של כמה חוסרי אלמנטים בגלל הפיאייץ' דרך אגב, שלום לכולם אני חדש פה

ganesh5000

Member
ברוך הבא חבר.
הרבה מים זרמו בעציצים מאז, ולשמחתי המצב השתפר ודי נפתר.
מסכים איתך שהיה שילוב של כמה אלמנטים חסרים.
ממה שזיהיתי היה חוסר של סולפור, בורון (כתמי חלודה על הטופים הצעירים), ולקראת תחילת הפריחה גם קצת אשלגן.
מאז המעבר לפריחה, הרמתי את כמויות דשן הבסיס (וכנראה שלא נתתי מספיק בצמיחה) וגם הפי.קיי מוסיף משלו לאיזון החוסרים שהיו.
הפי.הייץ'. שאני משקה איתו עומד על סביבות 6.5, תוריד או תעלה עשירית.
לא ברור לי למה אתה אומר שזה נמוך. זו הרמה שצריכה להיות בגידול באדמה למיטב ידיעתי.

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
מחסורים בגופרית ובורון הם דברים שלא קיימים בגידולי אדמה.
גופרית יש המון לעומת מה שהצמח צריך בכל מצע שתילה ובורון יש במנת מי ברז אחת מה שצמח צריך שנה שלמה.
החוסרים האלו מופיעים במקרה של תחרות עם מיקרואורגניזמים במצע, בעיות טמפ', בעיות חומציות או בעיות חרקים.

רמת החומציות שמומלצת לגידול אדמה היא 6.5 בתוך המצע, כאשר ההשקיה היא סביב ה6.7-6.8 באופן אופטימלי.

ganesh5000

Member
תודה פונזי.
ציינתי את החוסרים הללו, לא מתוך הבנה גדולה אלא בהשוואה לתמונות שבשרשור חוסרים, שנראו בדיוק כמו הצמחים שלי.
אין בעיית טמפ', אין לי חרקים, ואני גם לא חושב שיש בעיית חומציות. עד היום הורדתי קצת את הפי.הייץ לשש וחצי,
אבל אם אתה אומר שאין צורך, אז ננסה גם שש נקודה שבע, שזה מה שיוצא לי בדרך כלל אחרי הוספת הדשנים.

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
לא הפריע לי לתת גם פיאייץ' 8 לגידולי אדמה בעציצים מעל 15 ליטר
לא עשה הרבה, יש בופר מעולה בקומפוסט ואין הרבה מה לדאוג בנושא, לדעתי.