What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

מדוע מהשעה 15-16 של האור הצמח מתחיל להיות עייף?

joviman

New member
מדוע מהשעה 15-16 של האור הצמח מתחיל להיות עייף?

ואחרי 6 שעות של חושך הוא מזדקף?

samisomo

Member
כנראה מהחום שעבר עליו בשעות הצהריים.

" Plants might wilt around noon because this is often the hottest part of the day (or close to it). This means plants will be losing a lot of water through their stomata (transpiration). If water in the soil is limited, the plant will be losing more water than it can draw up through it's roots. This will results in a decrease of turgur pressure (turgur pressure is the pressure built up from water in plants and keeps the plant cells rigid) and the leaves will wilt. "

kamikaza

Active member
אני לא קונה את ההסבר הזה, סמיסומו

הטמפרטורה אצלי קבועה, מה זאת אומרת צהרים? יש מזגן על טמפ קבועה

מה גם שהתופעה הזאת הופיעה אצלי גם כשגידלתי על מים (די.דאבליו.סי) וגם בקוקוס, כך שזה לא קשור למים

אני מניח שזו מין עייפות כזו

בפעמים הראשונות שראיתי את זה נלחצתי

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
עייפות של המערכות. רדיקלים חופשיים פוגעים במערכות הצמח, למשל במערכת הפוטוסינטזה ולכן הצמח עייף יותר.
בחושך הצמח משקם אותן.
חלק מתופעות הלואי של פוטוהינהיביציה.

אם מורידים את עוצמת האור התופעה פוחתת אבל גם פחות אור מגיע לחלקים התחתונים של הצמח

samisomo

Member
קזה
"the plant will be losing more water than it can draw up through it's roots"
לא רשום שחייב מים רשום שהצמח מאבד יותר מים מאשר הוא יכול למשוך.

קזה
"the plant will be losing more water than it can draw up through it's roots"
לא רשום שחייב מים רשום שהצמח מאבד יותר מים מאשר הוא יכול למשוך.

אבל רשום שהסיבה שהוא מאבד יותר מים היא בגלל הטמפרטורה הגבוהה יותר, דבר שלא קיים בגידול אינדור

joviman

New member
תודה על התשובה. אהבתי תציטוט..אני דווקא חושב שזה נשמע הגיוני, עדיין לצמח יש שעון ביולוגי ...

...ורק שתידעו שסוס שיושן במקום שטוב לו, והוא מרגיש בטוח, אז הוא יושן על הקרקע

samisomo

Member
האם זה קורה לכם בזמן אחר חוץ מהקיץ?
אצלי למשל לא נתקלתי בתופעה הזאת חוץ מבקיץ ובגינה אצלי.
(אני בהפסקה בקיץ)