What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Klonowanie - co dobre na matkę

G

Guest

Witam ,
Mam problem z utrzymaniem matek na wegu, próbowałem oświetlenia 24/0 i 18/6
nasiona miałem z Femaleseed,GreenHouseSeeds i Nirvany. Problem jest taki : po około 2 miesiącach rośliny przechodzą w flo. jest to dla minie duży problem bo całe klonowanie zostaje zakłucone.

Czy ktoś spotkał się z takim czymś i zna rozwiązanie

G

Guest

powerseed said:
Witam ,
Mam problem z utrzymaniem matek na wegu, próbowałem oświetlenia 24/0 i 18/6
nasiona miałem z Femaleseed,GreenHouseSeeds i Nirvany. Problem jest taki : po około 2 miesiącach rośliny przechodzą w flo. jest to dla minie duży problem bo całe klonowanie zostaje zakłucone.

Czy ktoś spotkał się z takim czymś i zna rozwiązanie

Przycinasz rozrastające się odnogi? Może jakieś odmiany za autoflow?

urban

Active member
To ze odmiana pokazuje preflowery, nieznaczy ze kwitnie.

EDIT:Temat do wyjebania...

G

Guest

Problem

Problem

Miałem kiedyś pestki Bob Marley, kupiłem w Amsterdamie, 50 E ,nie było napisane z jakiego Banku, pestki dawały piękne zbiory , mam z tego jeszcze F3, miałem z tego matki i nigdy nie widziałem włosków na wegu, Ponadto kiedy w/w matki pokazują włoski zapach zaczyna być bardziej intensywny , kolony mają dłuższy przestój zanim zaczną pnąć się w góre. To fakt że nie pokazuje się więcej niż po
dwa włoski z każdego rozgałęzienia. Producent nie wspomina o autoflo. Czy to normalne zjawisko, Co poleciłbyś na klony? pozdrawiam

A i nie mówcie że to normalne bo czasy ukorzeniania się klonów są wkurwiające, robie nowe matki i przez 1miesiąc jest ok , pokazują się początki kwiatów i znów potrzebuję z 3 do 4 tyg na ukorzenienie.

Last edited: