What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Kilka pytań do troszkę bardziej wtajemniczonych

G

Guest

Witam,
W pokoju posiadam WW, SSh, ICE i EB, z tymi ostatnimi mam problem który objawia się mi bardzo często. Jak widać na zdjęciu niektóre z liści mają brązowe plamki i są żółte. Myślałem że to niedobór azotu. Niepokoją mnie tylko te brązowe
i powykręcane plamki. Zauważyłem że szybkie odmiany szybciej konsumują azot z gleby. Czy ktoś spotkał się z tym i jak to leczył ?

To moje nowe klony ICE:)

A tu mamy WW , też z klonów.

Poniżej młody klon ICE.

Czekam na pomoc .....

G

Guest

Krzaki dostały dawkę 1,5 ml/l Flora Grow i 1,5ml/L Flora Micro oraz 1,5ml/l Flora Flo , może to pomoże , co do PH muszę sprawdzić ,dzięki za odpowiedz.

Azzzzzz

Member
Veteran
Musisz im dac dolomitu, mi to wyglada na niedobor Mg, sypnij duza lyzke na kazda donice i podlej.

Powodzenia

G

Guest

Wszystko zaczęło wracać do normy po dodaniu zestawu flora.

Nie wiem jakiego oczekiwać zbioru z EB , na razie wygląda na zbiór podobny do grapefruita. Czy ktoś miał już EB z Femaleseeds?

G

Guest

Pojawił się problem , podlałem krzaki odstaną wodą przed tym jak pobrałem klony , zaraz po tym zauważyłem że żyłki na liściach ( od środka na zewnątrz) zaczęły robić się żółte , czy ktoś wie jaka jest przyczyna ?

zdjęcie real :

pozdrawiam .

G

Guest

Ja miałem EB i nie jestem z niego zadowolony miałem podobny problem do ciebie ta easy wcale nie jest taka łatwa .ukazuje dużo niedoborów a zbiór nie jest satysfakcjonujący co do mocy to całkiem spoko .w dziale polish strain guide masz również jej opis i podobne opinie do mnie ogólnie nie za dobry wybór i minie długi czas zaczym znowu ją zasadzę Ps proszę pisz wszystko co w ogrodzie rośnie ci jeżeli masz takiego typu problem walczymy ze śmietnikiem na forum a pozostałe planty tylko pogratulować :yummy:

G

Guest

To ostatnie zdjęcie dotyczy ICE z FS, mam 5 matek z których kilka dni temu pobrałem 80 szczepek ,

Co do EB to troszkę zawiodłem się , mały plon , i tak jak mówisz problemy, największe miałem z matką , klony poszły już ok , teraz jestem zakochany w ICE , jako ostatnie wstawiłem do uprawy a wyglądają najlepiej.

Te 5 matek to też klony pobrane z klonów , jak się nie mylę 3 pokolenie:)

Aktualnie robię 4 matki Skunk Special z FS, zobaczymy co z tego wyjdzie ?:)

Tu jeszcze pochwalę się moim BB z nirvany , dał 130 g suszu z jednego krzaka. :)

pozdrawaim. i czekam na pomoc

G

Guest

to całkiem to BB a powiedz jaka technika i czy wysoka była prosze o opis wszystkiego łącznie z strain guide

A

akap13

,,Krzaki dostały dawkę 1,5 ml/l Flora Grow i 1,5ml/L Flora Micro oraz 1,5ml/l Flora Flo , może to pomoże , co do PH muszę sprawdzić ,dzięki za odpowiedz.``
Kolego, w tabeli stosowania nawozow od GHE wyraznie jest napisane rozsady 2,5 ml, weg 7 ml a flo 3, 6 i 9 ml ale na 10 LITROW! Te nawozy sa mocno skondensowane i nie daje sie ich za duzo, to nie organic tylko chemia.

G

Guest

Sunshi - krzak bez żadnej techniki , to była matka dla moich klonów, niestety klony nie wypaliły ale za to matka się zwróciła , dostała tylko florovit na kwitnienie.

Co do nawozów to mam inne tabele, czytałem kiedyś że nawozy do hydro powinno się stosować w 1/2 dawce do gleby, znów oglądając pewien film dowiedziałem się że można dawać więcej niż na tabelach!!!. Oczywiście nie daję ich za każdym razem .

Na dowód tego pokażę moje wczorajsze zdjęcia :

i mój SSH który ma taki sam czas startu na flo jak pozostałe ICE WW i EB

i znów WW F2 ( dostałem jako gratis i zrobiłem klony "czy ktoś powie że się nie opłacało?") z Cannabis.fr.pl

i małe zbliżenie ;)

pozdrawiam .

hodowca85

Member
Powerseed SUPER ci tam rośnie ! :wave:

Świetna robota ! Od kogo ten Super Silver Haze ?
Napisz jak ci sie go paliło bo słyszałem ze dobre palenie jest :yummy:
pozdro

G

Guest

Ten WW z fr.pl też go miałem dwa razy i powiem że bardzo dobry dodatek czym bardziej że wszystkie nasiona były jak sie okazało kobietkami .,ponadto zbiór też jest nie najgorszy tak jak jakość .Co do twoich plantów powiem szczerze są na wypasie czekam na końcowy efekt i Strain Guide , niestety ja narazie bez palenia Newill Haze H będzie dopiero na 20 maja tak przynajmniej myślę :wave:

G

Guest

Mam 20 sztuk tych WW z cannabis.fr.pl, i tak jak do tej pory nie miałem jeszcze
żadnego samca z mam już z tego 3 matkę , aktualnie moje matki ICE znów są gotowe do pobrania 20 klonów. SSH jest z GreenHouseSeed z cannabis.fr.pl

tutaj moje klony które zaczęły puszczać korzenie(miałem pobrać 20 a tak się rozpędziłem że zrobiłem 80 ;)

Last edited:
G

Guest

Brak żelaza

Brak żelaza

Pojawił się nowy problem w nowej uprawie , zauważyłem że liście skręcają mi się na dół (szczególnie końcówki) , próbowałem opryskiwać roztworem flora mikro dolistnie ale to nie pomogło(może roztwór był za słaby).

Myślę że to brak żelaza ale mogą się mylić dlatego proszę bardzo o pomoc

To fotki z problemem.

pozdrawiam.

Azzzzzz

Member
Veteran
Z obserwacji podczas swoich upraw moge ci powiedziec ze u mnie byl to problem wilgotnosci lub nadmiernego swiatla. Radzil bym zwiekszyc wilgotnosc i oddalic lampe tak na 2 dni i zobaczyc czy pomoze, oraz polac porzadnie biohumusem ( pod warunkiem ze to nie flow ).

pozdr

G

Guest

Nadmiar światła to nie możliwe, wilgotność w granicy 65% więc myślę że to też nie to , widziałem ostatnio pojawiły się w sprzedaży mikroelementy z florovitu, żelazo, cynk,magez itd, kupię jutro i spróbuję to uzupełnić.

pozdrawiam.

fajniusimis

New member
moim zdaniem to "wiezienie" roslinek, przesadzilbym je do wiekszych doniczek ze znacznie wieksza czescia perlitu w stosunku do ziemi