What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

חידוש אדמה/מצע גידול על ידי תולעים אדומות

odd push

Member
חידוש אדמה/מצע גידול על ידי תולעים אדומות

שלום לכולם,

אני עוקב אחרי הפורום מספר חודשים ונהנה לקרוא ולהשכיל. תודה על השיתופים בניסיון ובמידע!

לאחרונה התחלתי לגדל תולעים אדומות ליצירת הומוס ותוך כדי טיפול בהן עלתה בראשי השאלה, האם ניתן לחדש מצע גידול שנעשה בו שימוש על ידי כך שנותנים אותו לתולעים אדומות?
באופן ספציפי יותר, האם אפשר להוסיף מצע של פרלייט/קוקס(מה שרואים בהידרושופ תוצרת טוף מרום גולן) או רק תערובת שיש בה גם אדמה (לצורך הדיון גם תוצרת טוף מרום גולן).?
במידה וזה אפשרי האם רצוי להוסיף את המצע המשומש לדלי נפרד, לתת לתולעים לעבוד עליו ואחר כך להפריד אותם מהמצע והוקוס פוקוס קבלנו מצע מחודש ומוכן לעבודה?
-או להוסיף לקומפוסוטר הרגיל שבו מוסיפים את הזבל לתולעים על מנת שייצרו הומוס?
משהו יכול לעשות סדר בדברים?

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
אפשר להוסיף 30 אחוז קומפוסט או ורמיקומפוסט לקוקוס פרלייט או 15 אחוז לתערובת שתילה טוף מרום גולן ולהוסיף תולעים לעציץ פלוס חיפוי עבה.
זה לוקח הרבה זמן ואני עושה את זה בתוך העציץ. אין בעיה להשאיר את התולעים בעציץ.

אני ממחזר את האדמה שלי ולרוב זה כולל להוסיף 10% ורמיקומפוסט או 15% קומפוסט, ישום של מיקוריזה והמתנה של 3 שבועות.

החומר הטוב שמגיע מהתולעים הוא החומצות ההומיות והפולביות שהן גם המקור מזון של רוב הבקטריות והפטריות שהתולעים אוכלות. בשביל שיהיו יותר חומצות כאלו צריך הרבה חומר אורגני, כמו בארגז גידול תולעים.
בעציץ עדיף לא להוסיף זבל מהמטבח.

odd push

Member
תודה

תודה

אפשר להוסיף 30 אחוז קומפוסט או ורמיקומפוסט לקוקוס פרלייט או 15 אחוז לתערובת שתילה טוף מרום גולן ולהוסיף תולעים לעציץ פלוס חיפוי עבה.
זה לוקח הרבה זמן ואני עושה את זה בתוך העציץ. אין בעיה להשאיר את התולעים בעציץ.

אני ממחזר את האדמה שלי ולרוב זה כולל להוסיף 10% ורמיקומפוסט או 15% קומפוסט, ישום של מיקוריזה והמתנה של 3 שבועות.

החומר הטוב שמגיע מהתולעים הוא החומצות ההומיות והפולביות שהן גם המקור מזון של רוב הבקטריות והפטריות שהתולעים אוכלות. בשביל שיהיו יותר חומצות כאלו צריך הרבה חומר אורגני, כמו בארגז גידול תולעים.
בעציץ עדיף לא להוסיף זבל מהמטבח.

הי פונזי ותודה על התגובה המהירה.
אני קצת מבולבל וצריך הבהרות..

האפשרות ה-1 שדברת עליה. הכוונה להוסיף תולעים אדומות למצע שהיה בשימוש או למצע חדש? כמו כן מה הכוונה בהרבה זמן? ויש גודל עציץ מומלץ/מינימאלי לתהליך הזה?

בפסקה השניה, מה הכוונה ביישום של מיקוריזה? אני יודע שמדובר במשהו שקשור לפטריות..אבל האם זה תהליך ספונטני או תהליך שדורש התערבות שלי?
תודה וערב טוב

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
הי פונזי ותודה על התגובה המהירה.
אני קצת מבולבל וצריך הבהרות..

האפשרות ה-1 שדברת עליה. הכוונה להוסיף תולעים אדומות למצע שהיה בשימוש או למצע חדש? כמו כן מה הכוונה בהרבה זמן? ויש גודל עציץ מומלץ/מינימאלי לתהליך הזה?

בפסקה השניה, מה הכוונה ביישום של מיקוריזה? אני יודע שמדובר במשהו שקשור לפטריות..אבל האם זה תהליך ספונטני או תהליך שדורש התערבות שלי?
תודה וערב טוב
1. גם וגם. עדיף להשקות עם מיקוריזה (או תה קומפוסט אם אין מיקוריזה) ולחכות 3 שבועות בזמן שמרטיבים את ערימת האדמה שהיא מתייבשת
הכוונה בהרבה זמן היא שהתולעים עובדות לאט באדמה לעומת חוות תולעים מכוון שיש הרבה פחות מזון זמין עבורן.

2. יש אבקת מיקוריזה שאתה יכול להוסיף למצע הגידול, לתמיסת ההשקיה, לזרעים ובערך כל דרך יישום שתבחר.
מיקוריזה הן אוסף פטריות סימביונטיות עם צמחים שעוזרות לבנית האדמה ומאוד עוזרות לצמח להתמודד עם יובש ומחסור בזרחן.

Last edited:

odd push

Member
מצאתי רק מותג אחד של מיקוריזיה, אנדוריז של חברת אגרון. יש נוספים? המלצות?

אהלן חברים , באותו נושא יש לי שאלה קטנה,
יצא למישהו ללכת ליערות בארץ ולאסוף לו להנאתו תולעים מהאדמה?

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
אהלן חברים , באותו נושא יש לי שאלה קטנה,
יצא למישהו ללכת ליערות בארץ ולאסוף לו להנאתו תולעים מהאדמה?
כן, אבל הן לא יעילות לקומפוסט. בקומפוסט משתמשים ב
Eisenia fetida
שאינה גדלה בטבע הישראלי.

כן, אבל הן לא יעילות לקומפוסט. בקומפוסט משתמשים ב
Eisenia fetida
שאינה גדלה בטבע הישראלי.

מצאתי כמה חוות שמוכרות בארץ תולעי קומפוסט. זאת האופציה היחדה ?

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
חוות מוכרות תולעים ברמה גבוהה במחיר לא רע, אני הייתי הולך לכיוון הזה.

Anan ashan

New member
או שפשוט תוסיף הומוס נוזלי אבל מהאיכותיים ולא תצטרך להתעסק עם תולעים ובלגנים
בדיוק כמה מ״ל לליטר ויש לך טונה של חומציות הומיות ופולביות
לכל חברת דישון אורגנית שמחזיקה מעצמה יש מוצר וורמיקומפוסט נוזלי איכותי

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
או שפשוט תוסיף הומוס נוזלי אבל מהאיכותיים ולא תצטרך להתעסק עם תולעים ובלגנים
בדיוק כמה מ״ל לליטר ויש לך טונה של חומציות הומיות ופולביות
לכל חברת דישון אורגנית שמחזיקה מעצמה יש מוצר וורמיקומפוסט נוזלי איכותי
ורמיקומפוסט נוזלי טרי יעיל פי אלף, ולא כזה קשה להשגה.

Anan ashan

New member
ניסיתי את שניהם אין הרבה הבדל בין קנוי איכותי לכזה שעבדת בשבילו שבוע
יש את הנקטר של ג׳נרל הידרופוניקס או הומיק אסיד של אייג׳ אולד אורגניקס אחלה דבר
אבל מי שבא לו לעבוד קשה יותר ממוזמן להתעסק בקקי חחחחחחח

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
עבדת זאת מילה כבדה
כולה לשים כמה שאריות לתולעים פעם בשבוע ולהשקות כדי לקבל תרכיז מהנגר. 5 דקות בלחץ.

ההבדל הוא באוכלוסית המיקרובים

חומצות הומיות זה אחלה של תוספת, וקנאביס אוהב המון חומצות הומיות. זה התוסף העיקרי שלי.

Agronomist

Active member
קנאביס לא אוהב חומצות הומיות.
אתה תקבל יבול יותר נמוך ופחות חומרים פעילים.

Latest posts

Latest posts