What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

חברת החשמל בשירות משטרת ישראל...

ido

Member
חברת החשמל בשירות משטרת ישראל...

מצער לשמוע שזה באמת ככה, מה שכן זה ממש לא מפתיע.
שימו לב כמה הכתב היצור הזה מנסה להציג את זה כאילו המשטרה
ממש "גאון" ואיזה טכניקה חכמה זו בשביל ללכוד "עברייני סמים" כלשונו:

http://www.youtube.com/watch?v=sX39DpfYEv4

עצוב.

lunatick

Member
המגדלים כמויות גדולות בבתים פרטיים ימצאו פתרונות יצירתיים כמו לגדל באזורי תעשייה ששם צריכת החשמל גבוהה בהרבה ממשלת ישראל צריכה לאפשר גידול של עד 5 שתילים לכל אזרח ועכשיו

זאת שיטה של האמריקאים
לא המציאו כלום
אם אתה מגדל חכם אתה מחליף את רוב הנורות בבית לפלורוסנטים,אתה מוריד במוצרי צריכה שונים ואתה מנסה להגיע לחשבונות דומים
יש מה שנקרא גנרטור :)
נותן לך חשמל בלי שידעו בכמה השתמש
בכלל לא יקר להביא 6 אלף וואט

Bud+

Member
נגיד זרקת 8 אלף על השטות הזו:
http://www.sos-shop.co.il/show_product.asp?id=915&page_id=223

ואתה צריך לשים בו 25 ליטר כל 9 שעות, דהיינו 3 פעמים ביום אתה יוצא בנזק של בערך 33 אלף שקל בחודשיים בשביל להריץ 7 מנורות בערך.
יותר קל לשכור קומה של 4 דירות בבניין ולהעביר כבלים של חשמל בין הדירות כדי לפצל את החיוב (כי אתה לא צריך לסחוב מיכלי ענק של בנזין) וגם יוצא זול יותר בסופו של דבר.

isranabis

Active member
Veteran
אתם יכולים להרגע כי הסיבה לפירסום זה בגלל שאי אפשר לתפוס מגדלים של 5 מנורות של 600 ואט דרך חברת החשמל אז המשטרה מנסה לייצר הרתעה כי אם הם היו תופסים מגדלים דרך חברת החשמל הם לא היו מפרסמים את זה ואפילו שומרים על זה בסוד

Bud+

Member
אפשר בהחלט לתפוס מגדלים של 5 נורות 600 דרך חברת חשמל, גם אם הדבר היחיד שיש בדירה זה גידול.
אתה צריך מזגן גדול שעובד לא מעט, כל האיורור ואתה בקלות קופץ מעל 2500 שקל בחודשיים.

כאן לרוב לא תדלק נורה למשטרה אבל לחברת חשמל כן והם יחליפו לך את המונה חשמל לדיגיטלי.
אחר כך אם החשבונות ימשיכו יוציאו את הפירוט צריכה, שהוא לפי כל שעה עם המד הדיגיטלי ומשם זה יכול להדרדר דיי מהר.

בשכונות יקרות ובתים פרטיים התקרה יותר גבוהה אבל בבניינים בשכונות עוני על 2000 שקל לחודשיים כן בודקים מה הולך.

המשטרה לא יודעת לשמור סודות, כנס לדיווחים היומיים שלהם ותראה על מה אני מדבר.

isranabis

Active member
Veteran
אני חושב שאתה טועה כי יש הרבה בתים עם דוד מים חשמלי מכונת כביסה מיקרוגל תנור אפייה תנור חימום וכל הנורות של 100 ואט,יש המון בתים שאוכלים יותר חשמל מגידול של 5 מנורות של 600 ואט וזה כמעט כל בית שיש בו תלת פאזי,כל בית של משפחה עם 5 ילדים המכונת כביסה לא מפסיקה לעבוד ובחורף יש גם מכונת ייבוש,יש לי חברים חרדים עם הרבה ילדים והם מקבלים חשבונות חשמל בין 5000 שקל ל8000 שקל בחודשיים

bombadil.360

Andinismo Hierbatero
Veteran
this is why today I voted for Ale Yarok
קנ
at least they want to do something good like legalizing cannabis all the way.
hopefully they get the 2% of votes needed to go to the knesset.

Bud+

Member
אני חושב שאתה טועה כי יש הרבה בתים עם דוד מים חשמלי מכונת כביסה מיקרוגל תנור אפייה תנור חימום וכל הנורות של 100 ואט,יש המון בתים שאוכלים יותר חשמל מגידול של 5 מנורות של 600 ואט וזה כמעט כל בית שיש בו תלת פאזי,כל בית של משפחה עם 5 ילדים המכונת כביסה לא מפסיקה לעבוד ובחורף יש גם מכונת ייבוש,יש לי חברים חרדים עם הרבה ילדים והם מקבלים חשבונות חשמל בין 5000 שקל ל8000 שקל בחודשיים
ויש להם מונה דיגיטלי?

אתה צריך להזמין ולאשר מונה דיגיטלי
הם לא יכולים להתקין אחד על דעתם
לפחות לא כרגע
פשוט אל תהייה אהבל ותנסה לחסוך חשמל עם מונה דיגיטלי

הסבר קל מאוד למה המונה הזה הוא הסיבה שמוצאים
המונה מראה שעות עומס
וזה אומר שאם אתה מגדל ויש לך מחזור של תאורה הם יראו את הדפוס הזה
אתה יכול או לשלם יותר כסף ולגדל רק 24\7 עם זנים שהם אוטו פלאוורינג שזה אומר לרוב שאתה לא צריך לשנות את השעות מחזור מ-24 ואז הם לא יראו שינוי דפוס
או שפשוט לא תנסה לחסוך גרושים עם מונה דיגיטלי

חשבון של 2500 זה חשוד רק לפי הגודל דירה
הכל יחסי
אם זאת משפחה כמו שישרא אמר זה כלום
אם זה דירת יחיד או דירה שתי חדרים עם חשבון זהה זה עלול להוות בעיה
הכל תלוי גודל הדירה וכמה אתה מאפשר לחברת החשמל לדעת על הצריכה שלך

isranabis

Active member
Veteran
בגלל שהיה להם בעיות עם התשלום אז עשו להם שעון חשמל עם קומבינה שהם משלמים מראש בדואר,בכל מקרה חשבון חשמל של 3000 שקל זה לא משהו נדיר ויש המון משפחות שמקבלות חשבונות כאלה בעיקר מעמד הביניים אולי בדירות בבלוקים של עמידר אין הרבה כאלה אבל בעיקרון מגדלים של 2 או 3 מנורות לא מקבלים חשבונות חשודים,אני חושב שכל הרעש נועד להרתעה אבל זה סתם הרגשה לא משהו על סמך מידע

Bud+

Member
אנג'ל - לרוב אני לא טורח לפתח איתך ויכוח כי אין לי כח לויכוחים איתך, אבל ממקור ראשון אני אומר לך שחברת חשמל לא שואלת אף אחד לפני שהיא מחליפה מונה.
המונה הוא לא רכוש שלך והם לא שואלים אותך מה לעשות איתו. את יכול להחליף מונה או שלא יהיה לך חשמל.
הם טורחים לדפוק בדלת לפני לראות אם יש מישהו בבית שיכבה את המוצרים הרגישים לפני ההחלפה אבל מילה בטח שאין לך בנושא.

ישרא - 3 מנורות בנוסף לצריכה ביתית לא נמוכה בהחלט יכול להעלות את הסעיף.
הכל זה פונקציה של איפה הדירה. בוילה בקיסריה אתה יכול להפעיל גם 15 מנורות בלי שזה יראה חשוד בזמן שבבניין ישן בגדרה אם תפעיל 5 מנורות כבר אתה בבעיה.

rootcap

Member
נראה לי שזה מהפעמים היחידות שאני יכול להסכים עם באד.
חברת החשמל לא שואלת אף אחד באם להחליף מונה או לא. במידה והם מוצאים אותך לקוח בעייתי הם מרשים לעצמם להחליף למונה דיגיטלי בלי לשאול אף אחד. כמובן שניתן לבקש להחליף למונה דיגיטלי גם ללא אילוץ של חברת חשמל בתשלום כמובן.
תמיד אפשר לבקש לחזור למונה רגיל, אבל לא תמיד תקבלו תשובה חיובית, זה תלוי במצב שלכם מול חברת חשמל (יש חוב, אין חוב, לפני כמה זמן היה חוב...)
מה שכן, במידה וחברת החשמל החליפה לכם את המונה על דעת עצמה אתם פתורים מתשלום על החלפת מונה, אבל כשתבקשו לחזור למונה רגיל תצטרכו לשלם סכום נחמד מאוד...

חחח בשביל מה צריך להיתווכח
לא אתם ולא אני עובדים בחברת החשמל
תמיד מפתיע אותי איך צד אחד משוכנע במשהו שהוא לא מנוסה בו בדיוק כמו הצד השני
בכל מקרה זה לא היה העיקר
העיקר היה להסביר שזה לא אוטומטי
ואם אצלי עדיין לא בוא להתקין את המונה אין לי ספק שאצל אחרים אין בעיה
היו לי כאן טונה של מנורות וציוד ומזגנים והכל דלוק
מה לעשות...

משפחה ממוצעת שורפת הרבה יותר חשמל מזה ואתם תמימים אם אתם חושבים אחרת
כל עוד אתה מתחת למשפחה ממוצעת מה יש לך לדאוג
כל הסיפור הזה מדבר על מגדלים מסחריים שמגדלים כמויות פסיכיות ולא כמה מנורות בודדות
ברור שאם אתה משכיר חצי חדר בפלורנטין ואתה מביא חשבון של משפחה זה יראה מוזר
כמו שאמרתי בהודעה הראשונה
:)
ולגבי הויכוחים שוב... אתם יכולים להיתפס על חצי מילה כאילו אין מחר
הנקודה היא לא להיתקשר ולבקש אחד,שזה התהליך היחידי שאתה יכול לפגוע בעצמך
כרגע חברות החשמל לא באות לבתים ומתקינות על דעת עצמם אחרת מזמן כבר כל הבניין שלי היה עם ממירים דיגיטליים
לא אמרתי שהם לא יעשו את זה במקרים חריגים או במקרים של עסקים וכאלה
אבל אף אחד לא יכול לגעת לך בחשמל אם אתה לא נותן אישור
כלומר אם הטכנאי בא ואתה לא בבית אסור לא בשום אופן לגעת ברשת החשמל
אין לו מושג מה עובד בבית ומה לא,הוא יכול לעשות נזקים בגודל של עשרות אלפי שקלים
בכל מקרה אני בטוח שכאשר חבר אמר שלא שואלים אף אחד הוא בטח הסביר לך את כל הפרוטוקולים של החברה להיתנהלות כזאת
אני אישית לא מאמין שחברת האשראי תיקח סיכון כזה בלי אישור של הדייר בבית
לי יש פה מגבר של אונקיו ששווה איזה 20 אלף שקל
לא עובד יותר
מספיק שהבנאדם הוריד את החשמל בבית בלי להודיע לי וזה מאפשר לי לתבוע את חברת החשמל על נזקים רק על המגבר הזה
ואין לי שום צורך להוכיח שהוא עבד לפני כן
בכל מקרה אין לי ספק שתחפשו פה איזה חצי משפט שלא יצא הגיוני לכם ותתווכחו גם על זה :)
העם הישראלי אוהב להיווכח

rootcap

Member
חחח בשביל מה צריך להיתווכח
לא אתם ולא אני עובדים בחברת החשמל
תמיד מפתיע אותי איך צד אחד משוכנע במשהו שהוא לא מנוסה בו בדיוק כמו הצד השני
בכל מקרה זה לא היה העיקר
העיקר היה להסביר שזה לא אוטומטי
ואם אצלי עדיין לא בוא להתקין את המונה אין לי ספק שאצל אחרים אין בעיה
היו לי כאן טונה של מנורות וציוד ומזגנים והכל דלוק
מה לעשות...

משפחה ממוצעת שורפת הרבה יותר חשמל מזה ואתם תמימים אם אתם חושבים אחרת
כל עוד אתה מתחת למשפחה ממוצעת מה יש לך לדאוג
כל הסיפור הזה מדבר על מגדלים מסחריים שמגדלים כמויות פסיכיות ולא כמה מנורות בודדות
ברור שאם אתה משכיר חצי חדר בפלורנטין ואתה מביא חשבון של משפחה זה יראה מוזר
כמו שאמרתי בהודעה הראשונה
:)
ולגבי הויכוחים שוב... אתם יכולים להיתפס על חצי מילה כאילו אין מחר
הנקודה היא לא להיתקשר ולבקש אחד,שזה התהליך היחידי שאתה יכול לפגוע בעצמך
כרגע חברות החשמל לא באות לבתים ומתקינות על דעת עצמם אחרת מזמן כבר כל הבניין שלי היה עם ממירים דיגיטליים
לא אמרתי שהם לא יעשו את זה במקרים חריגים או במקרים של עסקים וכאלה
אבל אף אחד לא יכול לגעת לך בחשמל אם אתה לא נותן אישור
כלומר אם הטכנאי בא ואתה לא בבית אסור לא בשום אופן לגעת ברשת החשמל
אין לו מושג מה עובד בבית ומה לא,הוא יכול לעשות נזקים בגודל של עשרות אלפי שקלים
בכל מקרה אני בטוח שכאשר חבר אמר שלא שואלים אף אחד הוא בטח הסביר לך את כל הפרוטוקולים של החברה להיתנהלות כזאת
אני אישית לא מאמין שחברת האשראי תיקח סיכון כזה בלי אישור של הדייר בבית
לי יש פה מגבר של אונקיו ששווה איזה 20 אלף שקל
לא עובד יותר
מספיק שהבנאדם הוריד את החשמל בבית בלי להודיע לי וזה מאפשר לי לתבוע את חברת החשמל על נזקים רק על המגבר הזה
ואין לי שום צורך להוכיח שהוא עבד לפני כן
בכל מקרה אין לי ספק שתחפשו פה איזה חצי משפט שלא יצא הגיוני לכם ותתווכחו גם על זה :)
העם הישראלי אוהב להיווכח

מה שאני אומר לגבי זה שהם לא שואלים אותך אני אומר מניסיון בתחום עבודה שלי !
לגבי זה שלא יחליפו לך מונה אם אתה לא בבית זה גם שטות ! הם פשוט מורידים את הפחת הראשי ומעלים אותו אחרי, כמובן אחרי שמשאירים לך 2 התראות לפני...
בקשר להחלפת מונה, שוב, הם מחליפים רק ללקוחות בעייתים על דעת עצמם, כלומר, לקוחות בעלי חוב שלא עומדים בתשלום...
בקשר למגבר שלך, אתה לא בדיוק מעניין אותם... אתה מוזמן לנסות לתבוע אותם...

הכמות נזקים שזה יכול לעשות לציוד חשמלי הוא אדיר ויש הבדל גדול בין להודיע לבלוק של בניינים מראש על הפסקת אספקת החשמל לבין התעסקות פרטים בדירת מגורים אחת
כשאתה צריך לטפל ברשת של סביבה יש לך סיבה מוצדקת לתת התראה ולא לתת דין לאף אחד מכיוון שצריך לבצע תחזוקה שוטפת
מה תגיד לגבי בית פרטי?
הייתי חייב להחליף לו את המונה בלי אישורו בגלל מה בדיוק???
אין לו שום לגיטימציה חוקית לגעת לבנאדם פרטי בחשמל בבית שלו
אם הוא יעשה נזק בעקבות כך יש לך כל זכות לתבוע גם תביעה אזרחית את החשמלאי שנגע לך וגם לתבוע את חברת החשמל
יש הבדל גדול מאוד בין בניין לבין אדם פרטי
תבדיל בינהם.
ותאמין לי שאם יש לך טענה לגיטימית בכל החברות האלה יש לך מה לעשות
גם חברת המים עשו לי פעם קטע כשגרתי בתל אביב וגם איתם רבתי ויצאתי צודק
ולא רק צודק אלה גרמתי להם לתקן את הטעות ולהחזיר לי את הכסף
אין לי ספק שגם במקרה הזה יש אמצע יותר הגיוני ממה שאתה אומר

Bud+

Member
חברת חשמל לא מתחייבת לאספקת חשמל רציפה.
המונה חשמל שיש לך לבית הוא לא שלך, הוא של חברת חשמל. הוא גם לא בתחום הבית שלך. בדיוק כמו התיבת חיבורים של הוט.
זה שנדפק לך משהו זה בעיה שלך - אתה יכול לקנות אל פחת. גם אם יפול החשמל בסופה הם יצטרכו לשלם לאנשים פיצויים?

עם חוב ובלי חוב.

זה נחמד כל הזיוני מח האלו, אבל בסופו של יום לי החליפו מונה בלי חוב ובלי לשאול אותי לדעתי בנושא.