What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

jak zobic bonio samemu ??

cooopa

Member
Mam pytanie nieznacie jakis tanich dobrych sposobow na zrobuenie bonia?? ja zrobilem z kokosa i jest calkiem niezle prosze o jakas pomoc bo nieposiadam profitow aby zakupic ze sklepu
jesli macie cos swojedo dajcie fotki (j aniedalem bo cos mi niechasa ale postaram sie to jak najszybciej zmienic i wpakowac fotke

D

dEv-9

MiniBongo.jpg

Ja tam robie z wszystkiego co mi wpadnie wrece, takie wiesz, prowizorki na pare razy. :wink:

Zreszta jak pale lubie sie czuc jak indianin, albo jeszcze lepiej - czarownik indianinow - szaman. :eek: :friends:

A jak z bonia pale to tego nie czuje. :smile:

cooopa

Member
hehe widze ze mile przezycia posiadaszbardzo pozytywnie
nowlasnie takie bonia robone byly wrecz z wszystkiego nawet z globusa ale wiesz myslalem o czyms na dluzsza mete cos w sumie mniej praktycznego ale ladnego chociaz szybkimi tyz niepogardze
p.s. mniejwiecej podobne zrobilem z poidelka dla szczowow;]

D

dEv-9

Idz do supermarketu zwyklego badz budowlanego, napewno cos ci sie spodoba. :biglaugh:

ANUBIS wczoraj widzialem w lidl owoc. :smile: PAPAJA, a myslalem ze w polsce go nie idzie prawie dostac. :smile:

cooopa

Member
lazilem po castoramie i niezle rzeczy mozna wykminic.ale mysle o cyms ladnym hmm jakby to powiedziec cczym w co wpakuje sie duzzio czasu i roboty ale byle bylo to ladne cos np w klimatach bambusa/mozie troche metalu wiesz cos ze tak powiem gustownego :smile:

Oj idzie dostac Papaje nawet w realu. Jak chcesz to kup sobie na sprobowanie ale ogolnie nie polecam. smakuje troche dziwne a nawet bardzo. Ogolnie to niesmaczna jest ta Papaja jak wezmiesz dwa lub trzy kesy. Pierwszy jest nawet dobry.

D

dEv-9

:biglaugh: Hehehehehe. :biglaugh:

Anubis ja ogolnie nie lubie takich owocow, nie smakuja mi, kazdy gryz smakuje tak samo :smile: (ogolnie to jadlem tylko mango, avocado i melony :wink: wiec przez to tylko to wnioskuje ale moge sie mylic)
Ale przy najblizszej okazji sobie kupie ta papaje bo bardzo mnie ciekawi jej smak.

D

dEv-9

O tym jablku slyszalem, ale nigdy nie probowalem. :canabis:
Jak bede mial troche wiecej ziela to sprubuje. :smile:

smoker_warsaw

New member
Cooopa fajne bongo z kokosa.
Z czego zrobiles... czesc w ktora nabijasz bake(zapomnialem nazwy):confused:.
Sam wlasnie zaczynam robic bongo z butelki po pepsi.
Zrobie zdjecia i dam smoke raposrt

cooopa

Member
korpus zrobiony jest z kokosa rurki sa z bambusa cybuch z czpienia(taka czesc rowerowa przy mostku)i sitka troche jakiegos kleju i sznurek i to wszystko ;]

G

Guest

ja zrobilem bonio ze sprzetu laboratoryjnego z czasow szkolnych ,
wywiercilem dwie dziury ,mniejsza - wieksza ,babelki leca.
teraz kombinuje jakby tu je bardziej uszczelnic haha ,zapowiada sie niezle -pozdro dla babki z chemii :smile:

ps -kontynuujmy temat po latach :smile: :wave:

G

Guest

A wlasciwie do czego służy ten drugi wlot powietrza (zawsze mnie to nurtowalo)? Jest to praktycznie chyba w kazdej fajce wodnej, tylko nie rozumiem tu fizkyki dzialania (mimo, ze chodze na fakultet z fizy hihihi ...) :confused:

pzdr! :wave:

Rystal fajne bonio ;) wierciles specjalnym wiertlem do szkla? a jak chcesz uszczelnic to poszukaj w sklepach uczelki takiej jak do kranow/rurek moze bedzie pasowac.