What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Jacky White, White Berry from Paradise Seeds By OgroDniK

ogrodnik

New member
Witam wszystkich, jestem nowy na tym forum, postanowilem wrzucic swojego growloga bo zauwazylem tu wiele ciekawych porad od madrych ludzi wiec krytyka mile widziana. Ok wiec to moja 3 uprawa, ktora zaczela sie w profesionalnym growboxie 1,2 1,2 na 2m. Hps 600w cool tube, filtr weglowy z wentylem wciagajacym, nasiona 10 femi jacky white oraz 4 femi white berry. Rosliny mialy 6 tyg wega, obecnie koncza 2 tydz floo. Nawozy Biobizz (grow, bloom, root juice, top max i bio heaven).Temp przy lampie ok 34st, 18 st przy wylaczonym hps w nocy, wentyl wtlaczajacy powietrze pracuje 24h. Wilgotnosc ok 40-50% w srodku zainstalowany humidifier. Co2 metoda bimbrownika, w nast tyg bedzie z butli. Jedno pytanie do doswiadczonych: jaka odleglosc miedzy szczytami a cool tube ?? obecnie jest ok 40cm czy tyle wystarczy ?? czy za duzo, za malo?

Last edited:
G

Guest

nono ciekawie to wyglada
wydaja mi sie troche wyciagniete
40 cm to troche duzo ,ale niech sie wypowie ktos bardziej kompetetny

:kitty:

greengirl

Active member
Fajny grow, ciekawe odmiany - chyba na polskim forum jeszcze nikt ich nie miał. Nawozów sporo, ale nie wydaje ci się, że niektórym roślinom brakuje potasu i wapnia? Powodzenia w uprawie.

Last edited:

ogrodnik

New member
tylko na plantach white berry widac niedobory, wogole te rosliny sa bardzo nietolerancyjne, tak moge to okreslic, od malego pokazywaly swoje humory i ciezko mi idzie je zrozumiec. Jacky white rosnie zaje... zadnych problemow. Obie odmiany dostaja te same nawozy i zawieraja ta sama mieszanke soil: 50% kompost, 40% coco, 10% perlit, taki maly eksperyment, ale widac ze im sie spodobal

G

Guest

eee... ja 4dni temu zebralem 6klonow z kwitnacej od 2czy 3tyg NevH i sie przyjely bez problemu, no przynajmniej do teraz sie trzymaja,nawet im liscie nie oklaply... wiec z bocznych dolnych odnog tam gdzie malo kwiatow jeszcze jest klony mozna robic...

Last edited:

Mr.T

Member
zajebisty grow, co do temperatury to ja mialem nawet 38 przez pare dni i nic si nie skrecało

ogrodnik

New member
Wtam wszystkich, maly update mojego Grow... planty wlasnie skonczyly 3 tydz. dostaja systematycznie Co2 z butli, poza tym podnioslem troche wyzej cooltube gdyz rosliny stojace bezposrednio pod lampa mialy za goraco. Sami ocencie fotki, mysle ze nie wygladaja zle..

hodowca85

Member
masz tam troche za gorąco bo ci sie liscie wywijają.dołóż wentylator (duzy-domowy) zeby na rosliny dmuchał powietrze-spoza boxa (swieze) ,powinno pomóc bo rosliny przy wys.temp. maja wieksze zapotrzebowanie na co2.

ogrodnik

New member
mały wentyl jest zainstalowany na zewnatrz boxa, wtłacza swieze powietrze do srodka przez 24 godz, rosliny dostaja codziennie 20min czystego Co2 z butli przy wylaczonych filtrach i wentylach, zobaczymy po podniesieniu lampy czy dalej bedzie im za goraco, jesli nic sie nie zmieni to zainstaluje kolejny maly wentyl w srodku boxa ktory bedzie wiał z gory na planty..

ogrodnik

New member
eloo, zapodaje kolejny update, rosliny koncza 4tydz FLoo, dzis dorzucam kolejna cool tube +250W(obecnie jest 600W),poza tym wszystko wyglada Ok (poki co) pozdro

hodowca85

Member
temp. widać ze juz jest w miare,ale teraz widać ze Twoje konopki powolutku domagają sie więcej potasu.zapodaj im troche plantonu k bez przerywania dokarmiania biobizami.pozatym widać gołym okiem ze roslinom jest duszno...mało swiezego powietrza dajesz.
ogólnie wszystko ładnie ci zaczynac wyglądać.napewno duzo pomoze jeszcze ten 250hps bo te w rogach leeko sie wyciagają,ale patrz na temp..fajny grow.pozdro

Escobar

Active member
Siema
Ogrodnik, niewiem jakie masz tam lampy ale 600w wytwarza ok 85000lumenow jak dolozysz jeszcze 250w to bedzie ok 120000 lumenow? Ja sie nie znam, ale wydaje mi sie, ze to strasznie duzo. Mialem zamiar wsadzic do 1m2 400w i wydawalo mi sie ze bedzie bardzo dobrze a jak widze ile ty tam tych lamp wsadzasz to sie zanczynam zastnawiac :/

ogrodnik

New member
hehe, generalnie 600W wystarcza na 1m2 max, taka jest teoria, u mnie w boxie jest 1,2 m2 wiec troszke za malo, poza tym mam cool tube a cool tube ma delkatne straty luemenow w porownaniu z zwyklymi lampami,fakt roslinom jest z lekka za duszno, wiec planuje wrzucic wentyl do srodka, a co do niedoborow to faktycznie moze czegos zaczyna brakowac, od tygodnia dostaja co2 z butli wiec maja zwiekszony apetyt. pzdro

ogrodnik

New member
Ok GanJah, wiec moj box ma 1,2mx1,2mx2m, jest to specjalny box do uprawy, na pudelku bylo napisane ze ma 1,2m2. Jesli chodzi o cool tube to wiem ze sa slabsze od zwyklych lamp z odblysnikami, szklo powoduje straty w emisji swiatla, niewielkie ale zawsze..moja zarowka to Sunmaster 600W Son-T-Plus - 95000 Lumens, przy cyfrowym balascie jest bardziej wydajna bo daje 105,000 lumens. Pzdro

hodowca85

Member
Ja u siebie na 0.56m2 mam 400W master son-t GP-58tys. lum. i szybe 3mm. i wszystko jest ok. u ogrodnika bedzie ok. 130tys.lum. na 1.5m. to daje ok.65000lum na 0.75m2 czyli bardzo podobnie.dawaj im szybko tą druga lampe bo sie wyciągają co poniektóre ,a zreszta masz juz kwitnienie!

ogrodnik

New member
kolejna cool tube zainstalowana, update juz a tydzien...pytanie do doswiadczonych: rosliny juz sie nie wyciagaja, odleglosc lamp ok 40cm, czy moglbym obnizyc teraz lampy do np.30cm tak zeby topy bardziej napuchly??

Last edited:

hodowca85

Member
bez sensu jest twoje pytanie.poprostu sprawdź czy temp. nie jest za wysoka.jak jest ok na wysokosci szczytów to obniz. pozdr.