What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

ITAL!ANO: Top 44 WEG -> 0.13m2 FLO -> 0.5m2

ITAL!ANO

New member
Witam, jestem nowy na TYM forum ale zapraszam do mojego grow :) po nieudanym sezonie OUT postanowilem zrobić wiekszego boxa i troche w nim powalczyć :D

Wymiary boxa w tytule :) a co do oświetlenia to w małym boxie (weg) są świetlówki kompaktowe, natomiast w dużym boxie (flo) jest HPS 400W (narazie z zarówką 250W)

10 sierpnia 2007
Nasiona wylądowały w szklance, a później na chusteczkach

11 sierpnia 2007

Pierwsze 6 nasion, które puściły kiełki wylądowały w ziemi :)

12 sierpnia 2007
Następne 5 nasion poszło do kubeczków (po maślance :D)

Reszta zdjęć jak zacznie mi prawidłowo działać imageshack :cuss:

Ghonox

Member
Powodzenia życzę z całego serca

Dlaczego 5 nasion? 1 Padło? ;(

Mi też Out nie wyszedł... Głupie piz*y! Złodzieje jeba**!

Myślę nad Outdoorem 2008 Afghan Ryder, ale mam teraz fobię na punkcie złodziei plantów... I boję się wydawać 150zł żeby mi ktoś znowu zajebał ; \

O InDoor nie mam co myśleć narazie ; \ musiał bym z rodzicami to ustalić. Z Matką by nie było problemu, ale mój ojciec jest z tych co są całym sercem za kaczyńskim, nie ma znajomych bo by wszystkich umoralniał i pouczał, choć sam nie świeci przykładem... A jakiś rok temu był spoko, głosował na UPR, był za legalizacją itp ; \ teraz to go unikam... Ma manie prześladowcze, że komuchy są wszędzie i czychają na niego... Mam nadzieje że nie zacznie słuchać radyjka... -.- Bym się chyba wyprowadził pod most
Dlatego nie chcę z nim nawet podejmować tematu, bo bym miał przez tydzień po 3 razy dziennie wykład, matce by gadał ze wychowała narkomana czy coś...

Sorka za offtopa ;p

Last edited:
G

Guest

Witaj.
Widzę, że coraz częściej pojawiają się twarze z hasz'a.
Nie wiem czy to dobrze, czy nie. Ostatnio tam zaczął
się robić okropny syf. Byle tutaj tego nie było...

Powodzenia. ITAL!ANO Byle In wypadł lepij niż Out. ^^

ITAL!ANO

New member
Dlaczego 5 nasion? 1 Padło? ;(

Jeszcze 3 są na chusteczkach i przyznam że troche o nich zapomniałem :) I tam zamierzam do boxa wstawic tylko 6 kobitek...

Widzę, że coraz częściej pojawiają się twarze z hasz'a.Nie wiem czy to dobrze, czy nie. Ostatnio tam zaczął
się robić okropny syf. Byle tutaj tego nie było...

Hehe :) Nie kazdy tam robi "syf".. A tutaj do tej pory głównie tylko czytałem..

G

Guest

ITAL!ANO said:
Nie kazdy tam robi "syf"..
Wiem. Ale właśnie ze względu na 'świerzaków' powoli
przełączam się na ICmag'a. Bo to co się tam dzieję jest
nie do zniesienia.
ITAL!ANO said:
A tutaj do tej pory głównie tylko czytałem..
Tak powinnien postępować każdy... :D

Pozdr.

massiwo

Member
Marian a co to za pestki ? bo albo nie dowidze albo nie napisales ;) no i napisz cos o boxie, czy mylarem wylozony czy farba i jakie wenty

pozdodzonka
masiwo

R

retbatler

coś mi mówi że to Top44 hehe

ITAL!ANO said:
Reszta zdjęć jak zacznie mi prawidłowo działać imageshack :cuss:

pieprzyć imageshack, wrzucaj zdjęcia do galerii po to jest
powodzenia

massiwo

Member
hheh no tak ;) a co to za odmiana nie znaju takowej ...
ITALIANO wrzucaj do galerii wieksze zdjecia mozna zapodawac lepiej jest ;)

ITAL!ANO

New member
massiwo said:
Marian a co to za pestki ? bo albo nie dowidze albo nie napisales ;)
Pisze w tytule jak byk TOP44.. Odrazu odpowiadam dlaczego akurat ta odmiana.. Dość dobry high i krótko kwitnie (a na tym mi najbardziej zalezalo po OUT)
massiwo said:
no i napisz cos o boxie, czy mylarem wylozony czy farba i jakie wenty

pozdodzonka
masiwo
Box 0.13m2:
Oświetlenie: 4 świetlówki kompaktowe (liczona ilość lum i jest optymalna)
Wentylacja: 2 wentyle 12V (komputerowe) na dole wdmuchujace i 1 wyciagajacy u góry
I to wszystko jest wylożone bialymi kartkami :)

Box 0.5m2: (narazie w trakcie budowy)
Oświetlenie: HPS400W narazie z żarnikiem 250W
I tak samo jak ten mniejszy box wyloze bialymi kartkami papieru, bo uwazam ze to dobry patent..

Zdjecia mysle ze bede uploadowal do galerii srednio co tydzień lub dwa.. PoZdr

massiwo

Member
ITALIANO ja wlasnie tez szukam szybkiej odmiany ktorej bedzie duzo nie koniecznie kacior maxsior mega. bede obserwowal twoje poczynania i moze sie skusze tez na ta odmiane

pozdro
massiwo

G

Guest

ITAL!ANO a na co przyklejasz te kartki.?
dokładnie w jaki sposób.
Kiedys tez na to wpadłem, ale przyklejałem
je od drugiej strony na taśmę dwustronną.
Niestey raz czy dwa spryskałem wodą ze
zraszacza i zamokły do tego ciepło HPSa je
aż po zawijało. Dlatego zrezygnowałem na
rzecz folii ratunkowej z Apteki. Koszt niewielki
a praca z nią to czysta przyjeność. ładnie
odbija światło i łatwo czyści, więc polecam.
Ciiii_Oh ;)

ITAL!ANO

New member
massiwo said:
ITALIANO ja wlasnie tez szukam szybkiej odmiany ktorej bedzie duzo nie koniecznie kacior maxsior mega. bede obserwowal twoje poczynania i moze sie skusze tez na ta odmiane

pozdro
massiwo

Mialem już T44 na in i powiem tak: 1lufa -> lekkie zagubienie, 2lufy -> koledzy niewiedzieli co mowią :) Wiec 2gi raz sie też na nie skusiłem :D myśle, że bedzie dobrze a nawet lepiej..

MagicGreen said:
ITAL!ANO a na co przyklejasz te kartki.?
dokładnie w jaki sposób.
Kiedys tez na to wpadłem, ale przyklejałem
je od drugiej strony na taśmę dwustronną.
Niestey raz czy dwa spryskałem wodą ze
zraszacza i zamokły do tego ciepło HPSa je
aż po zawijało. Dlatego zrezygnowałem na
rzecz folii ratunkowej z Apteki. Koszt niewielki
a praca z nią to czysta przyjeność. ładnie
odbija światło i łatwo czyści, więc polecam.
Ciiii_Oh ;)

Przyklejam bok do ścinki w boxie i tak po kolei, zakladajac jedna na druga troche.. A co prawda niepomyslalem o folii.. Moze po tym grow (a myśle pozmieniać pare rzeczy) i te kartki zmienie na folie..

Co do tematu jeszcze to dziś skończyłem montować wentylacje w boxie (narazie 4wentylatorki 12V).. Niebawem sprawdze jaka panuje temp. i zapodam fotki.. PoZdr

Cinnamon

Member
@ITAL!ANO - daruj sobie te kartki - jeszcze przypadkiem podpalisz chatę i nie będzie wesoło...
Lepiej jest kupić folię kiszonkarską - nie wiem czy tak dokładnie się nazywa - biała z jednej strony, czarna z drugiej. Odbija znacznie lepiej światło niż kartki i do tego nie tak łatwo jest ją zapalić. Droga nie jest bo bodajże 8 zł za m2...

Peace iG... :kissass:

G

Guest

sry za offtop'a, ale...
Cinn, powiedz gdzie można takową folie dostać, bo u mnie za nic nie widziałem nigdzie.
tzn widziałem kiedys chyba na seed.pl ale jak to zwykle bywa cena z kosmosu.

Mam w planach budowe nowego boxa i bardzo by mi była potrzebna taka folia.

ITAL!ANO, na twoim miejscu w flo-room'ie zrobiłbym folię czy to kiszonkarską, czy
tą z apteki, naprawdę lepiej się sprawdzi i nie będzie żadnego zagrożenia pożarowego.

Cinnamon

Member
@MagicGreen - na allegro jest jedna aukcja z taką folią - lecz format jest trochę duży - mógł byś nie mały pokój tym wyłożyć ;). Kiedyś sprzedawano właśnie na m2 a teraz to całe rolki :/. Poszukaj w jakimś większym budowniczym albo ogrodniczym. Powinny być dostępne.
Ja swego czasu dostałem na wymiar na allegro właśnie :D.

Znalazłem taką folię na jednym z polskich growshopów ;). Dużo ich nie ma więc raczej powinniście tam trafić bez problemu. I nawet taniej niż by się wydawało :O

Peace iG... :kissass:

Last edited:

ITAL!ANO

New member
Kurde net mi zamula jak h*j i niemoge wgrywac zdj. na zaden serwer :/ Ale niedlugo juz zmnieniam dostawce int.

G

Guest

a do "My Gallery" nie da rady.? tam jest full miejsca i zawsze wszystkie zdjęcia są
pod ręką. :/ Weź je daj na upload do galerii i zostaw na jakiś czas to się załadują...
miło by było popatrzeć na Twoje tygodniówki. ^^

ITAL!ANO

New member
W boxie wszystkie razem: (jak sie dodaje miniatury z galerii?)
2250919-08-07_1553-med.jpg

Wszystkie na zewnątrz:

Takie robaczki zauważyłem w ziemi:

Dodam jeszcze, że czas życia roślinek licze od pierwszej pojawionej sie na zewnątrz (czy jak to tam sie pisze)

Last edited: