What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Indoor Zielarz:-)

Zielarz:-)

New member
Witam w mojej pierwszej fotorelacji roślinki jakie mam zamiar uprawiac to 2x Trainwreck GHSC, 3x Iced Grapefruit, 3x Grapefruit, 3x White Widow # BB(femaleseed)
Warunki uprawy:
Donice: okrągłe 11l są to doniczki docelowe wcześniej przez pare dni roślinki były w 1.5l
Ziemia: to mieszanka ziemi atami i zwyklej uniwersalnej na wierzchu doniczek kermazyt niestety na dno mi zabrało, ale jakoś damy rade.
Box: to Dark Street 100x100x200cm
Wentylacja: Wentylator wyciągowy 150m\3 wentylator wpychający powietrze 100m\3 + wentyl mieszający
Oświetlenie: Narazie jest lampa 400w ale po przełączeniu na flo dodam jeszcze 250w
W boxie znajduje sie nawilżacz powietrza Desa H 80
Nawozy: Na weg biohumus forte, na flo HESI-BLOOM COMPLEX, HESI-FOSFOR PLUS, HESI-POWER ZYME, HESI-SUPER VIT, STYMULATOR KWITNIENIA CANNABOOST, ATAMI SOIL INDI(gratis do zamówienia) może jeszcze jakieś tabsy co2 zobaczymy
Planowane traningi: Fim, LST
Roślinki mają ok. 2 tyg
picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

21dni vega
picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

Obecnie roślinki zostały wczoraj przełączone po 23dniach vega na flo. Zdjęcia niebawem.pzdr

Bedouin

Well-known member
Veteran
miejmy nadzieje ze wszyscy co zalozyli growlogi doprowadza je do konca i rozpisza wszystko co i jak od poczatku do konca... jak juz sie podejmują :badday: omg

ps. ładny start

kaczy

Active member
Veteran
Siema moge cie zapewnić, że ta uprawa zostanie dociągnięta do końca wraz z fotkami.pzdr
Ale jemu chodzi o to, że tutaj zostanie dociągnięta razem z fotkami opisami co jak ile i w jakich proporcjach. Plus do tego na koniec wpis to Polish strain Guide i jakieś przemyślenia na temat działania :joint:

New member
Tak też będzie. Roślinki zostały wczoraj podlane wodą z dodatkiem:
1kropla supervit na 5l
10ml\5l Power Zyme
2,5ml\5l Atami Soil Indi (połowa dawki bo mam tylko 50ml)
5ml\5l Total Gro
7zakrętek\5l Biohumus Extra (nie mogłem znaleść forte)
Do kazdej doniczki poszło 1l roztworu
Roślinki podczas vega były 2 razy spryskane stymulatorem wzrostu asahi.

New member
Witam mała aktualizacja. Roślinki są już 4 dni na flo narazie wszystko idzie w dobrym kierunku, wyrzuciłem z boxa nawilżacz bo wilgotnośc,bez jego włączania wynosi ok 50% więc nie był mi już potrzebny. Roślinki po przełączeniu na 12h idą w szybkim tempie do góry,bo w sumie to w większości sativy Wczoraj poobrywałem troche Lisci wiatrakowych na rzecz zakrytych szczytów i zakończyłem jak narazie lst niech teraz sobie pójdą troszke do góry Na początku następnego tygodnia mam zamiar dołozyć drógą lampe i podlac już naozami na flo chyba że jeszcze nie pokażą płci ale mam nadzieje że tak nie bedzie.
Pare fotek
picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

Z

zieloxx

Zajebiscie ci idzie. dawaj druga lampe i podziwiaj :)
Powodzenia, wytrwalosci i kilograma zycze.

:wave:

New member
Siema postanowiłem dodać parę świeżych fotek i informacji, a więc wszystkie roślinki już pokazały płeć i zostały wczoraj podlane po raz pierwszy nawozem na kwitnienie w dawce 1|3 zalecanej, a w następnym podlaniu w planach jest już pk w niewielkiej oczywiście dawce. Roślinki rosną bezproblemowo wszystkie są przewagą sativy, co w sumie mnie bardzo cieszy, bo lubię się bardziej pośmiać niż zamulić. Niestety coś zaczyna atakować moje krzaczki dostrzegłem ostatnio parę poobgryzanych listków, więc zakupiłem preparat Magnus 200 SC w obawie przed przędziorkiem i chyba zrobię jeden zapobiegawczy oprysk. Jeśli chodzi o krzaczki to najbardziej do góry wystrzeliły oczywiście grapefruity, które w tej chwili mają po 80cm, bez doniczek reszta plantów niewiele niższa oczywiście najniższe są Białe Wdowy z racji czego doniczki poszły troszkę do góry, żeby wyrównać w miarę szczyty z pozostałymi plantami.
parę fotek
picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

M

Mr.TopTop

Daj fotki tych poobgryzanych liści z wierzchu i od spodu, sam sprawdż po lupą czy coś nie łazi pod spodem liścia, może obędzie się beż oprysków, ogólnie przeglądnij wszystkie krzaki, i oby to nie przędziorek bo jak teraz zaatakuje to może być kiepsko, pozdro top :)))

New member
Siema nie posiadam w tej chwili lupy, ale listki w większości wyglądaja jak by coś wygryzało wierzchnią częsć liścia w wyniku czego powstaja jasne kropki, są także listki poobgryzane po bokach i niestety po dokładnym przyjrzeniu sie listką zauważyłem bardzo malutkie czarne robaczki, czy to nie jest ten którego tak bardzo sie obawiam? Czy mam zrobić ten oprysk jesli tak to był by ktoś tak miły i powiedzial ile dać tego Magnusa 200 na 0,5l spryskiwacz?pzdr.

New member
Siema nie posiadam w tej chwili lupy, ale listki w większości wyglądaja jak by coś wygryzało wierzchnią częsć liścia w wyniku czego powstaja jasne kropki, są także listki poobgryzane po bokach i niestety po dokładnym przyjrzeniu sie listką zauważyłem bardzo malutkie czarne robaczki, czy to nie jest ten którego tak bardzo sie obawiam? Czy mam zrobić ten oprysk jesli tak to był by ktoś tak miły i powiedzial ile dać tego Magnusa 200 na 0,5l spryskiwacz?pzdr.

edit: Znalazłem opakowanie od srodka i mam już zalecaną dawke:jump:

M

Mr.TopTop

To może być przędziorek, opis na to wskazuje, poszukaj w necie jak wygląda przędziorek i porównaj, pozdro top :)))