WeedMasteR
Member
Boosty wplywaja na moc ale nie bezposrednio. Wplywaja na zwiekszona ilosc zywicy co zwieksza stosunek zywica/kwiat co daje wiekszego powera. Takie jest moje zdanie
siema
Kopiłem dzisiaj nawoź NPK 10+9+7 nada się ? i kiedy można go stosować ??
i jeszcze jedno pytanie kiedy mogę przestawić moje planty pod hpsa ??
12 dzien vega
pozdro
edit/delte,musisz zaznaczyc delte mesage.cos takiego
W.M wyglada to na magnez,tez moze tak wyglodac potas.dadawales pod jakas postacia magnez.co ile podlan podlewasz sama woda.?
Przenawoziles i to sporo. Krzaki maja popalenie jak cholera, z tego co widac na tych zdjeciach. Niestetymusze Cie zmartwic, nie bedziesz juz mial zbitych jak kamien bobkow tylko troche inny chrust niz ostatnio. Nie potrzebnie lales te nawozy tak wczesnie. Biohumusa sie wogole w indoorze nie powinno dawac. Jak dolalem u siebie mialem dokladnie to samo. Rosliny wyciagniete, topy sianowate malo zbite. Wiem co mowie bo wlasnie grow skonczylem ktory przez przenawozenie nie byl zbytnio wydajny objetosciowo. WW konkretnie rosla zdrowa ale topy miala fatalne malo zbite i jakos slabo kopaly. Co innego bluberry przewiew raczej nie ma znaczenia [wg mnie] nie sluchaj sie ze masz jakie niedobory. Ty masz nadmiary wszystkiego i czesc pierwiastkow zablokowalo sie przez zakwaszenie gleby tym szajsem co lales. Przy niskim ph blokuje sie Magnez i Wapn. Potrzeba Ci tylko dolomitu w formie dolistnej a potem doglebowej po tygodniu i cierpliwosci. Najlepiej przeplukac wszystko 8L czystej wody / doniczke, potem zaczac z roztworem dolomitu dolistnie [ tak sie najszybciej wchlania ]weedmaster said:Nawozy:
na wegu ze 2 razy biohumus
na kwitnieniu regularnie pk 13/14 i planton k na zmiane male dawki
Przy okazji mialem nie sprawny ph-metr, lalem im wode 5-5,5pH do 2 tygodnia kwitnienia.