What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

INDOOR - PYTANIA

Ajlander

New member
@joy_joy ja ostatnio wykielkowalem roczne pestki i nie bylo z nimi problemu. moze sprobuj precrushingu? nadgryz pestki tak jak slonecznik, i tak juz nie masz nic do stracenia a moze ten zabieg im cos da. w ogrodniczych mozna tez nabyc srodki, ktore przyspieszaja kielkowanie nasion.
ale tak czy siak proponowalbym zakupic nowe pestki. nie wiadaomo jak bedzie z wigorem tamtych, a arjans haze moim zdaniem troche przereklamowany:)
pozdro

joy joy

New member
no dzieki za odpowiedz i porade Ajlander :) mysle ze jeszcze poczekam z dzien z tym nadgryzaniem i ogolnie ingerencja fizyczna w nasionka upewnie sie czy natura sie nie u upomni o nie jeszcze moze jescze ktos ma jaies sugestie zawsze beda mile widziane a co do odmiany to wlasnie poltora roku temu zamowilem sobie zeby zweryfikowac czy to dobra reklama czy anprawde dobry i mocny shit hehehe ale co naelpsze na ccnabis.fr zamowilem wtedy odmiane arjans haze 2 a przyslali aj #1 gdzie w cenniku cena byla 100 zl drozsza taka ceikawostka dlatego szkoda by bylo to zmarnowac tym bardziej:)

tomato

Member
Veteran
moze jescze ktos ma jaies sugestie
ja mam jeszcze jedna :CIERPLIWOŚĆ !!
ja trzymam pestony w lodowce, i czasami po 6-7 dniach sie cos dopiero pojawia, zalezy od odmiany. daj im jeszcze co najmniej z tydzien..potem dopiero mozesz zaczac sie martwic..
pozdro

cheton

Active member
Veteran
Fakt, mi czasem kielek wychodzil z lupiny dopiero po 4-5 dniach.Niekiedy bylo tez tak, ze wychodzil juz po 1-2 dniach, po czym zatrzymywal sie w rozwoju na kolejne 2-3 dni i znowu ladnie wychodzil.Wiec takze radzilbym sie zastosowac do rady przedmowcy ;)

Muczaczo

Member
Czołem,
troszkę z innej beczki.
Mam pytanie do Panów indoor'ów. Kolega kolegi ma box 1m x 1m x 2m i do tego wentylator 500m3/h z filtrem oraz cooltube. Pytanie brzmi czy można to podłączyć tak:

1) filtr -> wentylator promieniowy 500m3/h -> cooltube -> wylot poza box

czy podłączyć tak:

2) filtr -> cooltube -> wentylator 500m3/h -> wylot poza box

Kolega boi się o wentylator (a dokładnie czy gorące powietrze z cooltube go nie uszkodzi? przy rozwiązaniu nr. 2) dlatego pyta czy rozwiązanie nr. 1 można zastosować.
Mam nadzieje, że to jest w miarę czytelne i zrozumiałe dla wszystkich :)
:joint:

Pozdro
Muczo

hodowca

Active member
Veteran
opcja nr 1 jest prawidłowa tylko wstaw jeszcze kawałek tej rury pomiedzy cooltubą ,a wiatrakiem(z 30cm) ,wiatrak moze byc odrazu przy samym filtrze jako "ssacz"
(patzr dlugosci strzałek poniżej)

filtr->wentylator promieniowy 500m3/h -------> cooltube --------------> /wylot poza box

masakrator

Well-known member
ICMag Donor
Veteran
filtr-przewod-cooltube-przewod-wentylator - taka opcja jest najlepsza ,wentylator najlepiej sie sprawdza na koncu obwodu ,miedzy cooltube a wentylatorem przewod wentylacujny bo po co takiego bydlaka do lampy podpinac ,tylko problem z miejscem a tak to dajesz gdzie pasuje .Nie ma mozliwosci zeby cos z wentlem sie stalo ,bo jest on przystosowany do goracego powietrza a powietrze ktore wydostaje sie z cooltube nie jest wcale gorace ,wyobraz sobie jaka temperature trzeba aby nagrzac 500m3 powietrza w godzine :D
Nigdy bym nie dal wentla aby dmuchal w cooltube ,ma wysysac z niej :D to tylk omoje zdanie.

Moje pytanie kieruję do tych którzy stosowali ripen, chyba Silas z tego co pamietam. Tak wiec mam koniec 6 tyg flo i zastanawiam sie czy za tydzien nie kupic ripenu i z tydzien stosowac a pozniej flush. Tak wiec poradzcie czy warto, a moze leciec na samym terra bloom? Z tego co slyszalem troche psuje smak ziółka a tego bysmy nie chcieli :noway: Pozdrawiam

-Bruce-

Active member
ziomus stosowalem ripen w pierwszej uprawie(teraz lezy cala butla szkoda bylo na to siana!!!) i powiem ci ze jak dla mnie smak byl......dziwny dlatego odradzam chemie, bo zawsze cos w smaku po niej pozostanie..... pozdro :Bolt:

Ajlander

New member
@LukiPlayer ja stosowalem ripen od ghe, zaczalem jakies 2 tyg przed koncem flo, 2 podlania, i powiem Ci ze nie tyle poprawil smak, co sprawil ze topki bardziej napuchly. na koncu flush i wcale nie bylo zadnej chemii czuc.. ogolnie ripen nic nadzwyczajnego, ale cos tam robi.
a ja mam pytanko jeszcze odnosnie odmianki chemdog. duzo osob pisze ze zajebista i wogole, ale na necie praktycznie nic o niej nie ma.. http://www.pickandmixseeds.co.uk/products/green-house-chemdog znalazlem tylko tutaj, ale nie jestem przekonany co do greenhouse'a. Czy ten popularny chemdog to wlasnie ten od gh? gdzie mozna dostac pestki?
pozdro

57fun

Member
ripen dodaje 3 tygodnie przed scieciem,3tydzien przed scieciem dodaje ok 1ml na 1,5l wody i podlewam tylko raz, czekam tydzien i 2 cały tydzień przed scieciem dodaje ripen do kazdego podlania, ostatnio tydzien daje sam wode + 2-4 dni na wyschnięcie do suchej nitki coco, potem noz i jazda.

thc007

Active member
afgani hindi kush

afgani hindi kush

siemanko!
Dzisiaj ściąłem dwie męskie rośliny i na korzeniach są jakieś pomarańczowe plamy zastanawia mnie co to może być ?
dodam ze to zwykła kwiatowa ziemia ...
picture.php

a jutro chce przerobić trochę oprawę od hpsa mam zamiar wstawić 2 wentylatory komputerowe i szybę tylko nie wiem dokładnie jak to zrobię hehe
ale jutro mam cały dzień w pracy to coś wymyśle hehe
picture.php

a tutaj moje maleństwa i nowe doniczki w moim prysznico boxie heh przerobiłem troche nieużywany prysznic :D

2 afgani hindi kush i po 1 NL i ICE który jeszcze nie wyszedł z ziemi . musiałem pomóc pustce się otworzyć nasionko leżało ok roku i ugryzienie pomogło bo wyszedł biały kiełek jutro możne wyjdzie z ziemi .
picture.php

picture.php

pozdro !! :smoweed:

Hera

Member

125tka na dole wlot ja mam takiego i mi wystarcza spokojnie nawet hpsa chlodzi :D (narazie na tektorkach ale zamierzam siloconem polac)

mario_PL

Active member
jak myślicie, dodanie na powiedzmy ostatni miesiac albo od momentu pojawienia sie wloskow 2 świetlówek 24W da jakiś widoczny wzrost plonu czy nie bardzo??

cheton

Active member
Veteran
Niby troche wiecej lumenow bedzie, ale nie sadze, aby plon jakos bardzo sie zwiekszyl.Raczej bedzie to znikoma roznica, o ile wogole bedzie ;) W sumie, to mozesz dorzucic te swietlowki jak masz.Bedziesz mial ze 2-3 tys. lumenow wiecej.

Hera

Member
mam statecznik 150w jak wrzuce 250w zarowke bardzo bedzie sie grzac ?

mario doluz zawsze to na plus a konopia jeszcze nigdy nie zaszkodzil nadmiar swiatla wrecz poprawia czym wiecej tym lepiej ja jakbym mial opjce to bym slonce sobie zakupil :D:D

Statecznik 150 W a lampa 250?! coś mi tutaj nie pasuje ale tak chyba nie powinno być.. Skoro ja mam i to i to po 400.. Mam nadzieje ze starszyzna pomoze :)

Latest posts

Latest posts