What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

INDOOR - PYTANIA

orangefreak

Member
Dzieki Butelka, jednak nie bede poszezal tej dziory na wenta, nie jest to konieczne, ale dzieki za info, zawsze lepiej wiecej wiedziec niz mniej :) przyda mi sie to przy nastepnej uprawie. Trzymaj sie i powodzenia!

PioK

Member
-Bruce-, ladny box... a po poprzedniej twojej uprawie widzialem ze umiesz tez dobry set&setings zapewnic roslinka ... widze ze cos nowego ci rosnie ... pochwal sie co za geny tam trzymasz pod kloszem

-Bruce-

Active member
Piok staram sie jak moge, :) a te malenstwa co mam to White Widow-4x dutch passion, WhiteWidowxBigBud-5x female seeds, i jeden LemonSkunk od GH, ale zauwazylem ze DP ma troszke nowosci na swojej stronie, i spodobala mi sie ta odmiana Ortega Indica wiec next grow to Ortega no chyba ze cos ciekawszego znajde.....
Ziom co myslisz o tym na sciany boxa
http://hemp.pl/produkty.php?inf=t&p...6&podkat=&p=25&w1=1&ks=kat9236670976&pks=&sz=
lub
http://shop.growshop.pl/katalog/detail/0806/774?GROWSSID=63b2720ff34c9bd6bb0ccff2f1971285
a moze to to samo?

.LukAs.

Member
Siemka. Mam duży problem. Powiedzcie mi co mam zrobić. Więc tak. Jutro około 8 muszę wyjechać i będę dopiero w poniedziałek późno w nocy. Mam malutkie sadzonki i nie mam pojęcia co ja mam zrobić, żeby nie wyschły. Boję się o nie, że jak wrócę to wyschnie wszystko. Jedyne co mogę zrobić to podlać na wyjazd, ale to nie da za dużo, bo kiedyś już tak zrobiłem i wyschło. Z góry dzięki za szybką odpowiedź.. :joint:

orangefreak

Member
nałożyc sciete koncowki butelek 5l na doniczki? podlozyc tacki z woda pod doniczki? marny pomysl, woda moze wyparowac ale moze dotrwa. chyba ze na szybko skobinujesz jakis automat do podlewnia hihihi. nie mam pojecia ;(

.LukAs.

Member
No tak wlasnie mysle zeby wziac te tacki i wody duzo dac, to sobie beda braly ja. Tylko sie zastanawiam nad tym, ze skoro maja nie za bardzo rozwiniete korzenie jeszcze to beda mialy za gleboko ta wode.. Na pewno obficie podleje je i dodatkowo te tacki. A co do tych butelek to sie nie ugotuja pod nimi? Bo kurcze strasznie szkoda by mi ich bylo po to moj pierwszy powazny indoor.. zalezy mi na nich bardzo..
P.S. sorry, ze bez pol znakow ale pisze z telefonu a z godzine by to trwalo.. hehe
Pozdro :D

wdr

Active member
Veteran
Siemka. Mam duży problem. Powiedzcie mi co mam zrobić. Więc tak. Jutro około 8 muszę wyjechać i będę dopiero w poniedziałek późno w nocy. Mam malutkie sadzonki i nie mam pojęcia co ja mam zrobić, żeby nie wyschły. Boję się o nie, że jak wrócę to wyschnie wszystko. Jedyne co mogę zrobić to podlać na wyjazd, ale to nie da za dużo, bo kiedyś już tak zrobiłem i wyschło. Z góry dzięki za szybką odpowiedź.. :joint:

witam bracie, :wave:

Nie widze żadnego problemu- chyba masz je w jakiś bardzo małych doniczkach skoro ci tak szybko wysychają , ja podlewam 2 razy w tygodniu i to w zupełności wystarcza. Masz keramzyt? On bardzo dobrze trzyma wigloć i to może być twoim problemem, ewentualnie zbyt wysoka temperatura lub zbyt niska wilgotność. Na wilgotność to porozkładaj pojemniki z wodą , na temperature to już musisz sam sobie radzić (wiatraki itd).

Podstawa to keramzyt i większe doniczki (jeśli masz małe), on naprawde długo utrzymuje wilgotną ziemię, warstwa na dnie i warstwa na górze i ziemia paruje bardzo wolno.

Nic się nie martw spokojnie dadzą rade to tylko dwa dni.

pozdro :joint:

Bfc

Member
@-Bruce- To raczej to samo.
@Silas to jest błąd, często sie pokazuje, tych stron jeszcze nie ma, dlatego tez nie mozna na nie wejśc :]
@.Lukas. tak jak WDR napisał dwa dni to naprawde mało i nic stać sie nie powinno. Zrób jak napisał.

.LukAs.

Member
Na szczęście okazało się jednak, że nie pojechałem.. :D Chłopaki, nie na dwa dni tylko na cztery (cały dzień dzisiaj, sobota, niedziela i poniedziałek). ;) Martwiłem się ze pousychają, ale na szczęście problem znikł :D
WDR, keramzyt mam, ale stwierdziłem, że na razie nie będę go używał dopóki nie przesadzę ich do większych doniczek.. Teraz są w 1,5l (chyba, nie jestem pewny na 100%). Jak pokażą płeć, to lecą do większych + keramzyt dodatkowo.. Takie tacki (korki od pringles'ów :D ) mam porozkładane i nalane tam wody, żeby wilgoć większa była, a co do wentylacji i temperatury to jak na razie wszystko jest ok.
Dzięki za troskę i pomoc wszystkim.. :joint:

orangefreak

Member
mam takie małe indoor pytanie. boxik, na vega, do 2-3 tyg, wymiary ~35cm na 35cm, wlożyłem tam jedną świetlówkę OSRAM 21w. Bedzie dobrze? pod tych 2-3 tyg pujdze to pod HPS 400.

hejka growerzy

zamotasuplany

New member
@orangefreak, światła zdecydowanie za mało, dodaj jeszcze kilka tych swietlówek , jedna to 1200-1400 lumenów, a potrzebujesz chociaz 6000, przez te trzy tygodnie zdążą Ci sie roslinki niezle powyciągac, a tego chyba nie chcesz

orangefreak

Member
no tez tak myslałem, wyciągna sie, a pod hps sie rozkrzacza, myle sie?? dobry pomysł? Robił kto tak z Was?

edit:
Bo niechce walić je do boxa z takich przczn, iż tam mam juz ustawione 12/12..

Last edited:

thc007

Active member
siema
czy do takiego wentylatora jak na zdjęciu mogę podłączyć filtr węglowy ??
picture.php

pozdro :smoweed:

Hera

Member
@orangefreak no nie masz wyjscia narazie pozostaw jak chcesz tak, jak wrzucisz pod hpsa to nadrobia :)

@thc007 no proste ze tak :) dlaczego nie, ladny wentyl :D ile dales za niego ?

orangefreak

Member
@orangefreak no nie masz wyjscia narazie pozostaw jak chcesz tak, jak wrzucisz pod hpsa to nadrobia :)

@thc007 no proste ze tak :) dlaczego nie, ladny wentyl :D ile dales za niego ?

Wrzuciłem kwiatki na 12/12, ktoś założył temat że nieźle też wyciągnoł z roślinki i ogólnie zajebioza szybko zetne, po przemysleniu uznałem też, że mogą mi sie wszystkie planty niezmiescic gdyby byly troche czasu na veg. Dzieki za odpowiedz Hera, hej

.LukAs.

Member
@thc007. Zajebisty wentyl :D tez przyłączam się do pytania ile dałeś za niego.. hehe..
Jutro jak w końcu dam radę ogarnąć jakiś aparat, byle lepszy niż komórka, to wstawię fotki... Mają juz ósmy dzień i jak dla mnie to coś za wolno rosną.. Ale to jak wystawię to napiszecie.. :D

thc007

Active member
siema
zapłaciłem za ten wentylator chyba z 15 euro ...
a w następny weekend mam zamiar jechać do Holandii i chce zakupić trochę rzeczy ....
pozdro :smoweed:

JanNowak

New member
Problem z temperaturą ciąg dalszy.:1help:
To znowu ja (str. 133 http://icmag.com/ic/showpost.php?p=2138162&postcount=1990 )

opis boksa wyżej.
tutaj nowy rysunek: http://img155.imageshack.us/img155/6384/23821810st8.jpg

Zrobiłem 3 dziury w podłodze szafy o średnicy 5,5cm, oraz mocno uchyliłem dykte ze "schowka". teraz temperatura to 30*C - 31* po 3h testowania [najprawdopodobniej jeszcze podskoczy].
Temperatura w pokoju: 21 *C
Wyłączyłem wentylator wiejący w żarówke hps'a bo to nic nie dawało a było głośne. Prosze o rade:
-Zastanawiałem się nad wyłączeniem / zmienieniem kierunku wentylatora "3" z wydmuchującego na wdmuchujący.
-zmieniłem rure żeby wiała w góre na szybe, może całkiem wyłączyć "4" a może by odciąć rure i zamocować go do ściany?
-podstawiłem 4 kawałki listwy o wys. 1cm pod szafe żeby dołem wchodziło powietrze, może trzeba wyżej?
-wyrwałem filtry węglowe będące wewnątrz - teraz testuje, dam znać. (ale filtry na przyszłość muszą być ;/ )

Wszystkie rady mile widziane.:joint:

Edit 20:50
temperatura w pomieszczeniu: 22.3*C
temperatura w boksie po 1h30m testowania: 27.5*C
na zasilaczu: 9V
-zrobiłem jeszcze 2 dziury (razem 5)
-wentyltor wdmuchujący "4" OFF
-"3" wYdmuchuje
-wiatrak na lampe OFF
-bez filtrów ( chce mieć filtr;/ )
-podniosłem szafke na stopkach na wysokość 2cm od ziemi
-dykta nadal odchylona ( to będe chciał zmienić, może wytne kawałek )

zostawie na noc zobacze jaka temperatura będzie.
prośba o pomysły nadal aktualna
--peace--