What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

indoor klony

fajniusimis

New member
czesc, jakie odmiany polecacie na male domowe klonowanko?

doswiadczenie mam dosc duze w tradycyjnej hodowli indoor/outdoor wiec poradze sobie z dosc wymagajacymi roslinkami

bogusik2

Member
Jedyna odmianką o jakiej słyszałem żeby sie słabo ukorzeniała to Maroc...
Jeszcze ktoś wspominal o problemach z Sensi Star.. ale ogólnie to każda odmianke o sprzyjających warunkach ukorzenisz w podobnym czasie :)
Ja na razie najszybciej ukorzenial mi sie Grapefruit i K2. pzdr

bogusik2

Member
Jeżeli chodzi o odmianki o których pisalem wyzej to Marod oczywiscie od Femaleseeds, jak rownież Grapefruit.. K2 bodajże Nirvański.. pzdr

fajniusimis

New member
Femaleseeds

rozumiem tylko zenskie roslinki rosna z ich sionek?

jesli tak to nie obojnaczeja?

z ilu nasionek cos wychodzi?

w jakiej kondycji pozniej roslinki?

nadaje sie to do klonowania?

sporo pytan ale zawsze bylem nieufny co do feminizowanych nasionek, a Ty mi wyskakujesz ze takich uzywales:>:>:>

Last edited:

bogusik2

Member
Hyhy temat i tak pewnie poleci do kosza pierwszym oddechem Kova po zalogowaniu :D hyhy
Hermienie występuje różnie. Femaleseeds zaznacza 99,99% nasion feminizowanych. Podają wspolczynnik.. np. 1 roślina-herma na 1000 samic przy czym ta herma moze mieć tylko kilka ogranów meskich..
Zakładaj że ze wszystkich które kupoisz bedziesz miał roślinke :)
Poźniejsze roślinki są normalne, tyle że samice.. można je klonować, zapylać i wszystko co ze zwykła. Jak jesteś tak bardz onieufany to kup od GreenHouse.. oni wybreedowali sobie 100% female ;p pzdr

G

Guest

bogusik spróbuj ukorzenić SSH z GreenHouse, moje SSH przy nasionach WW F2 od cannabis.fr.pl były lipne. WW ukorzeniały się w ciągu 7 do 10 dni max , a SSH
stały 25 do 30 dni , w dodatku po ukorzenieniu się rosły w górę bez bocznych
odrostów.

Zobacz jak idą WW z Cannabis.fr.pl (całe pomieszczenie zostało przełączone na 12/12 ) czyli SSH i WW mają taki sam czas startu kwitnienia.

a to orginalny SSH Fem z GHS :

widać różnice w tempie kwitnienia ,

Myślę że pytanie jest słuszne na forum bo mało na ten temat jest tu , ja kiedyś zadałem pytanie "co dobre na matkę " i temat został olany a chodzi tu przecież o informacje znaczące dla wszystkich, Ja bawię się tylko w klony , nasiona to strata czasu !!!!!.

bogusik2

Member
Na początek skomentuje to co mnie najbardziej uderzylo hyhy
"nasiona to strata czasu!!!"
Dzieki true breedingowi mamy wogóle takie konopie jakie mamy - to jest naturalna metoda rozrodu, selekcji i ewolucji. Jeżeli tego by nie było to człowiek mieszkłaby w jaskini i dłubał patykiem w oku zamiast papieru toaletowego ;p
Myślisz dokłądnie jak Kanadyjczycy ;p mają full wypas odmianki - fakt, ale nasionka dostałem zapakowane w dilpack i husteczke - zero poszanowania...
Wiekszosc u nich ma nasiona tylko z dawnych lat i jedzie na okrągło z klonów..
Pozatym troche tu chyba poplataleś ;p WW kwitnie 8-9 tygodni.. Sprawdź i napisz mi tu ile kwitnie Super Silver Haze od GH (już samo haze mowi ze wiecej niż 10 tygodni zapewne hehe)
Z tym ukrzenianiem to tez podejrzwam ze sprawa genów.. nie każda roślinka jest tak samo podatna, ale też trzeba myśleć o całosci charakterystyki danej odmiany. pzdr

G

Guest

Tu się z tobą zgodzę, nie chodzi mi o wymądrzanie się , musimy pomóc ziomowi , jak skasujemy tego posta to chłopina nie dowie się tego i owego .

Dałem mu przykład WW i SSH , na zdjęciach zobaczy jakie różnice mają odmiany.
Ja wolę klony , w nasiona też się bawię choćby z powodu matek.

pozdrawiam

G

Guest

Bogusik będziesz musiał zobaczyć mój harlem 6m * 3m wszystko na HPS 600, ICE i SKUNK SPECIAL , szukam dobrych nasion Big Buda,bawiłeś się w tą odmianę, słyszałeś kiedyś o odmianie Bob Marley- kupiłem kiedyś w Amsterdamie , baczka mega uwalająca, mam z tego nasiona jak chcesz to dam ci na spróbowanie.

fajniusimis

New member
czemu ten temat mialby isc do kosza?

oraz: powerseed
moglbys opisac odmiany ktorymi zajmowales sie przy klonowaniu?
interesuje mnie glownie ukorzenianie(beda to moje pierwsze klony)
ale takze plon, smak fazka i ogolne odczucia przy uprawie oraz konsumpcji:]

dzieki za odpowiedz chlopaki :)

bogusik2

Member
Hyhy temat zapowiadal sie na wraka ;p ale jak widac sie rozkreca :D hehe
Powerseed dzieki serdeczne :D nie jestem w stanie już przyjać zadnych nasionek hehe
Indor mam tylko 1,5m2 a out kloniki i sionka od E/ hehe
W BB nigdy sie nie bawilem, ale zajrzyj do polish Strainguide.. chyba Cheech dawał fotki i opis tej odmianki (z tego co pamietam był zadowolony hehe)
Boba nigdy nie paliłem :D hehe ale narobileś mi smaka na tą odmianke ;p hyhy
Power fajny growroom masz :D hehe Ile daleś sztuk HPS 600W na te 18m2? pzdr
E: hyhy Azzz chodzilo mi oczywiscie o stosunek ilości nasionek jakie mam do ilości miejsca hehe P.S. tamte krzaki z ktorych miałes te 150g były prześliczne ;p hehe zrobileś z tej powierzchni prawie tyle co ja z metra za pierwszym razem :p mistrzostwo :) hehe pzdr

Last edited:

Azzzzzz

Member
Veteran
Bogusik : " Indor mam tylko 1,5m2 a out kloniki i sionka od E/ hehe "

- Hehe chlopie jak ja bym mial 1,5 m2 to bym byl w 7 niebie, jade na 0,31 m2 i nie narzekam, 150 gieta zawsze sie wyciagnie.

G

Guest

bogusik
na zdjęciacj masz 2*3m i tam mam 2*600W a w nowym 3*6m mam już wiszące 4*600W i 2*400W myślę że to powinno wystarczyć , jak wiadomo całe pomieszczenie nie będzie wysaczone, zostawie 1m*6m na przejście bo jeszcze latać nie potrafię;)
pozdrawiam

G

Guest

A jakie pytanie chcesz mi zadać , jeżeli chodzi o klony to jestem w tym dobry ;)

fajniusimis

New member
oraz: powerseed
moglbys opisac odmiany ktorymi zajmowales sie przy klonowaniu?
interesuje mnie glownie ukorzenianie(beda to moje pierwsze klony)
ale takze plon, smak fazka i ogolne odczucia przy uprawie oraz konsumpcji:]

dzieki za odpowiedz chlopaki :)

skopiowane pare postow wczesniej :p

G

Guest

Dzisiaj wieczorem pokarzę ci jak to się robi od podstaw, łącznie ze zdjęciami. Co to tego co ukorzeniałem to mam trochę tego : BigBud z Nirvany, BobMarley(nasiona kupione w jednym ze sklepów w Amsterdamie,WW z nirvany, Grapefruit,ICE,NL i EasyBud z FemaleSeeds,Super Skunk F2, Skunk Special z FemaleSeeds. może jeszcze by się coś znalazło ale nie pamiętam,
pozdrawiam

Latest posts

Latest posts