What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

[InDoor] Eustachy & Jego ziomek :)

Eustachy_

Member
Witajcie rodacy!

Postanowiłem założyć tutaj mały growlog. Wraz z kumplem z osiedla planowaliśmy od dłuższego czasu hodowlę, miał być out ale za dużo o tym nie wiedzieliśmy. Pewnego dnia załapałem się na dwa OS'y na pewnym Polskim forum. Dostałem 3 pestki WW os by kotku oraz około 5-6 pestek Super skunk * PPP by toppers(autor nie był pewny co do odmiany i napisał "może coś się innego trafić z Nirvany). Oczywiście gdy wiedziałem że na 100% będę mieć nasionka to pierwszy plan był box. Poszukaliśmy trochę w piwnicach i coś się znalazło:

Powierzchnia pudła to 0.18 m2. Najpierw obiliśmy miejsce na hodowlę papą i papierem aluminiowym. Plan był taki aby zamówić świetlówki kompaktowe bo hps jako tako dla Nas odpadał, ale może w następnej hodowli w niego zainwestujemy. Zamówiliśmy 6 x Osram Energy Saver 24W/E27. Największym problem było wywiercenie otworów na wiatraczki (2 x 12v od komputera), ścianka miała nieco ponad 2cm, załatwianie wierteł zajęło trochę czasu. Na szczęście wszystko się udało. Kilka dni przed kiełkowaniem wszystko chodziło parę dni i niestety jedna świetlówka miała wadę i zgasła na wieki wieków.

Nasionka zaczęły kiełkować jakoś po sylwestrze. 4 stycznia pojawiły się dość długie kiełka, od razu do donic. 9 stycznia z ziemi wyszedł kiełek z pestki od toppers'a. 10 stycznia poszło to do boxa. Dzisiaj zrobiły się już 4 malutkie liście. A pestka od Kotku nie wyszła jeszcze z ziemi, myślę że wyjdzie na dniach.

Temperaturę mamy około 21-24 stopni, lampy chodzą 24/0. Przy kwitnięciu trzeba będzie coś do ogrzania skorzystać bo przy 12/12 zmarznie.

Fotki miały być dzisiaj, miałby być ale wyszły za jasne i nic nie było widać. Jutro może się pojawią!

Zapraszam do dyskusji.

Pozdrawiam...

Last edited:
G

Guest

Eustachy_ said:
hehehe, nie chciało nam się szukać innej, ta szafa jest idealna na moje oko :joint:
wygląda jak zabytek ale na moje oko też wygląda świetnie
GrowFather said:
no to czekamy na dalszy rozwój wydarzeń życzę powodzenia
też czekam co z tego wyjdzie :chin:

E: hmm chyba masz duchy w piwnicy bo coś tam na zdjęciu na gurze przy tych deskach tajemniczego jakaś kropa jak z X-files hehehe
:wave:

Last edited:

Eustachy_

Member
Rystal said:
wygląda jak zabytek ale na moje oko też wygląda świetnie

też czekam co z tego wyjdzie :chin:

E: hmm chyba masz duchy w piwnicy bo coś tam na zdjęciu na gurze przy tych deskach tajemniczego jakaś kropa jak z X-files hehehe

nie strasz nawet, bo w piwnicy jestem dość często... :joint:

Więc jutro fotki pięknej jeszcze młodej roślinki...oby była dziewczynką...

Biodizel

Member
co mi nie pasuje to eustachy i kumpel, im mniej osob wie, tym lepiej

pestki z OS? nie zapomnij sie zrewanzowac i odeslac troche pestek na przyszlorocznego OS'a ( byl w tym roku?)

Eustachy_

Member
Biodizel said:
co mi nie pasuje to eustachy i kumple, im mniej osob wie, tym lepiej

pestki z OS? nie zapomnij sie zrewanzowac i odeslac troche pestek na przyszlorocznego OS'a ( byl w tym roku?)

Też nie wiedziałem jak nazwać temat, to i tak nie jest mój realny nick. Wole pozostać anonimowy. Kto ma wiedzieć to wie kim jestem. A co do przypału na tym forum to słyszałem że to najbezpieczniejsze forum dla polaków, podobno serwer jest w Holandii więc polska policja może naskoczyć. Prawda to? Nigdy nie wiadomo gdzie psy węszą :woohoo:

Plantator

Well-known member
Veteran
na fajnie się zapowiada , pamiętaj żeby jakieś nasiona zrobić!! im więcej ludzi robi nasiona tym lepiej:]i szybciej obsadzimy nasz kraj hehe

Hmm.. Wg mnie mogłes to pomalowac na biało zamiast foli lub zainwestowac w mylar ktory jest na www.seed.pl dostepny! :p I cos mała ta powierzchnie tam masz?? :|
Ale mysle ze bedzie zajebiscie :D
3mam kciuki :D
Pozdro PeAcE

Hehe! Też sie wlasnie dziwie przeciez tam za hu** niema 0.49m2 :| Jak tam sie ledwo ta brytwanka miesci a ona ma z 30cm na 20cm :|
Cóż dziwne! Na taka powierzchnie to tylko 2 krzaczki max... Na dodatek niemasz nasion feminizowanych posadzisz 2 krzaczki i mzoe sie okazac ze wszystkie meskie i wtedy lipa..
Zycze oby ci sie udało :D
Pozdrawiam PeAcE

Eustachy_

Member
Faktycznie nie ma tam 0.49m2 :), błąd. Po prostu pomyliłem cyferki trochę.

Powierzchnia to: 0.18 m2 i powinny tam wejść dwie roślinki...tzn. nie mają innego wyjścia...

Hehe! No widzisz :D Ale szkoda ze niemasz nasion feminizowanych bo niewiadomo co ci wyjdzie :p A szkoda dawac kase na prad, meczyc sie a niemiec zadnej babki na dodatek ze ty tam dajesz tylko 2 nasionka masz pradopodobienstwo bardzo male na trafienie babki. Ale moze dosc ze sie uda :D
Pozdro PeAcE