What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

indoor cracker'a [1,6kW]

C

cracker4

siemanko wlasnie ruszam z kolejna uprawka oswietlenie to 4 lampy hps 400W
mam pod nimi north lead, killer queen, g13 x amethyst, white rhino, i pare innych nie bardzo indoorowych ale jakos moze ogarne
planty znajduja sie w kastrach budowlanych 90l
21517DSC01357.JPG

ta fotka troszke rozmazana niestety
21517DSC01356.JPG

roslinki sa po tyg rewega :wave:

G

Guest

Hey Cracker, zajebiste pomieszczenie :D jak będę dom kupował będzie musiał mieć dużą piwnicę z kamieni... Czad...
I powodzenia w uprawie życzę.
pozdro1410

C

cracker4

grunwald wolal bym zwykla ale na bezrybiu rak tez ryba :D dzieki ;]

G

Guest

siema cracker jakie masz wentylatory tzn chodzi mi o moc jaki ci wpuszcza a jaki wypuszcza ?? a i czy te lampy masz w cooltube czy w normalnym odbłysniku ??
pzdr i powodzenia

C

cracker4

wstawilem wentylator mam nadzieje ze wilgotnosc spadnie ;]
rosna jak szalone
21517DSC01368.JPG
21517DSC01369.JPG
21517DSC01371.JPG
21517DSC01372.JPG
21517DSC01373.JPG
21517DSC01374.JPG
21517DSC01375.JPG
21517DSC01376.JPG

Piękne masz planty, jestem tylko zdumiony liczbą lamp 4x400 W co daje nam = 1600W...grubo.

No ale mógłbyś jednak użyć czegoś do odbicia światła, ale to już twój wybór - jeśli robisz uprawę w Polsce to lepiej zainwestuj w folię dzięki której to ciepło jest gaszone i z helikoptera tego nie widać.

Powodzenia w uprawie ;-))

bialy_mis

Member
Moc lamp robi swoje ale przeraża mnie to, ile się tego światła marnuje. Roślinki mogłyby mieć jeszcze lepiej.

No ale co prawda fajny gąszcz. Powodzenia!

K

Kameleon

cracker tylko przejrzałem z grubsza wątek więc sorry jeśli się powtórzyło któreś z pytań

Jaką masz powierzchnię? 4m^2?

Ja mam po 600W na boxa 1m^2 i muszę powiedzieć, że lepiej jak jest więcej hehehe. Teraz kupie dokupie trzecią lampę i zrobie growroom 3m^2 ale nie wiem czy jest możliwość i czy tyle zioła aż będę potrzebował.
Uważaj na wilgotność - ja miałem na przykład problemy z pleśnią na końcu flo, a myślałem ze indoor jest to niemożliwe.
Polecam trzymać wentylatory włączone 24h tym bardziej, że jest teraz lato.

Pozdrawiam i powodzenia!

PS: Też mam teraz rewega hehehe ;)

C

cracker4

po wstawieniu wentylatora wilgotnosc wyraznie spadla :) wiec z tym nie powinno byc problemow :] moze pomysle cos z tymi scianami kupie jakis brystol czy cos
powierzchnie mam na oko 4m^2 i musze powiedziec ze tez zauwazylem ze przydalo by sie troszke mocniejsze oswietlenie ale teraz za duzo juz nie nakombinuje przelaczylem je na flow
i zalalem troche bat guano (poleje go z 2 tyg) potem planuje dac flora grow flora bloom i ripen jak myslicie bedzie ok?

Last edited:
G

Guest

:) cieszysz me serce i dusze ... dziwie sie ze sobie tam lozka nie wstawiles.. ja bym spal w tym gaszczu.. i jeszcze szacun za psyche. z szafki to jeszcze bys sie wysuplal, ale z takiego grow`a to juz trudno bez plecow. ja mam za slaba psyche.

a tak na marginesie (sorra za offtopa): nie macie indoor`owcy problemu z obciazeniem psychicznym zwiazanym z procederem?? bo ja przyznam ze tak na codzien to nie czuje, sie znaczy nie mam akcji przesladowczych, nie widze kumpli z lornetkami w krzakach :> ale w szerszej perspektywie to stresik jest.. niespodziewane dzwonki w srodku nocy, spiety kark.. no wiecie.... echh.. niech sie kurwa ta polska zmienia w dobrym kierunku bo czlowiek tu z nerwow sie szybciej starzeje.

pozdr.. cracker.. powodzenia bede lookal, K+

K

Kameleon

Wiadomo lekki stres zawsze jest. Z biegiem czasu jednak człowiek się do wszystkiego przyzwyczaja. Najgorsze są dzwonki rano (6:00-7:00) do domu. Wtedy to jestem pewien ze to są psy - za każdym razem heheh.

Poza tym jest pare reguł do których się stosuje i to mi daje trochę większy komfort psychiczny.
Pamętajcie naprzykłąd, żeby nigdy nie trzymać materiału tam gdzie jest uprawa. W razie wpadki za uprawe jest DO 2 lat chyba ze wam udowodnia ze sprzedawaliscie albo dzialaliscie w grupie przestepczej.

C

cracker4

div lata praktyki ;] jakos nie bardzo sie boje przypalu :)
niedlugo biore sie zapewne za bardziej przypalowy i ryzykowny biznes :D
kameleon w naszym pieknym kraju nestety tak jest ze jak beda chcieli to udowodnia ci wszystko chodzby nie bylo dowodow taka przykra prawda pozdro dzieki

K

Kameleon

właśnie w naszym pięknym kraju tak jest że wszystko idzie ale W DWIE STRONY.
jak się dobrze obstawisz to TY BĘDZIESZ TA STRONA CO WIĘCEJ MOŻE.

Jak ktoś się zabiera za grow powyżej 250W to najlepiej niech przy sobie nosi zawsze wizytówkę jakiegoś dobrego, as niekoniecznie drogiego prawnika czyli po prostu takiego, który nie będzie miał wyjebane na to co się z wami stanie. W razie przypału zaraz jest o wiele milej bo przynajmniej samemu nie trzeba wszystkiego załatwiać i liczyć na łaskę/niełaskę policji i na siebie-amatora.

G

gruby

nie stresujcie chlopaka.ma jaja.i zajebista piewnice ,skonczy,pozamiata.i towaru pelna chata.jak ty to wychladzasz ?.co to za wentylator, z miga?powodzenia

C

cracker4

wczesniej jest link do allegro ja sie wcale nie stresuje przeciez to nie moje ;)