What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

[indoor]by GrowFather

G

Guest

*Rośliny: 2xC'99
*Box:
-wysokość: 170cm
-szerokość: 90cm
-głębokość: 55cm
-powierzchnia: 0,54m2
*Oświetlenie: 1x HPS 250W
*Wentylacja: 2x wentylatory komputerowe niewiadomo jak z watami bo mam podłączone do jednej ładowarki od telefonu która mi służy jako zasilacz.
*Technika uprawy: Naturalnie (później fim)
*Nawozy: ...
*Doniczki: 10l
*Gleba: uniwersalna pH 6-7 + steropian

G

Guest

Roślinki miały na zdjęciach 18 dni strasznie wolno rosną dzisiaj już mają 25dni jak będe miał aparat to zrobie focisze

P.S.Wybaczcie że wrzuciłem 2x te same fotki ale nie potrafię ich skasować

Azzzzzz

Member
Veteran
Hej witam, rosnie faktycznie dosc powoli ale to mzoe byc wina genu a nie twoja.
Mozna by juz je zaczac nawozic, azotu to im troche brakuje... .
No i czemu tylko 2 na 0.5 m2?? bedziesz dlugo wegowal i rozciagal ??.
Czesto updateuj threada !!

Pozdr :joint:

G

Guest

podobno grapefruit strasznie wolno rośnie i dopiero a na flo przerasta inne rośliny. A to przecież rodzina c99.

cheech and bong said:
GRAPEFRUIT (female seeds)

Zabawe zaczałem od 1 nasionka ktore dostałem od znajomego pana SWEET DREAMS. Nasionko szybko wyszło z ziemi bo juz po 3 dniach. Ok 2 tygodni roslinka rosła w malym pojemniczku ok o,3 litra. Nastepnie przesadzona zostalo do 10 litrowej donicy z ziemia OSMOCOTE 3w1 z kermazytem oraz dodatkiem ok 30 dużych rosówek(dzdzownic jak ktos sie nie orietuje w wedkarstwie:). Ok tydzien po przesadzeniu zostala podlana biohumusem forte w dawce 3-krotnie wyzszej niz zalecana i do samego zbioru nie stosowalem juz zadnych innych pozywek. Poczatkowo roslina rosla wolno bylem troszke zawiedziony bo w stosunku do reszty plantow w ogrodzie wygladala raczej marnie . po 3 tygodniowym wegu zostala przelaczona na flo dopiero wtedy zaczela sie szybko rozbudowywac i przerastac inne rosliny. Kwiaty bardzo dlugo sie nie pojawialy dopiero po jakichs 15 dniach powstaly preflowery, ale od tego momentu zaczal sie niesamowity wzrost i ostatecznie grapefruit skonczyl najszybciej :)

Last edited:
G

Guest

Azzzz dlatego dwie C'99 bo obok rosną 2xWW i 2xGF ale miały strasznie słąby start i jak będzie dobrze to edytuje growloga na 6 roślin a narazie niema co pokazywać

L&M

Member
wydawaloby sie ze warunki idealne a tu zonk i nie rosnie, ciekawe czemu, hmm, to pewnie geny, obie rosną kiepsko, coś jest nie tak i tu to pytanie: CO?!, uj wie:D

@Ras Men, mnie na weg gr. rósł dobrze, tak samo jak em bo byla początkowo w boxie z gr

bialy_mis

Member
Jak dla mnie to winą jest brak dolomitu w glebie.

PS. Czemu dałeś po dwie identyczne fotki?

Last edited:
PS. Czemu dałeś po dwie identyczne fotki?
- bo kurwa nie umi usunac... czytaj uwaznie

Wg mnie rosna dobrze.. tak jak inni pisali to moze byc wina genów... c99 na out tez mi sie ociagala ale jak pozniej wystrzelila w góre to ohohoh :D
Pozdrawiam

G

Guest

no i wystrzeliła całkiem nieźle tylko narazie niemam aparatu żeby coś pstryknąć ale jak będe miał to zrobie update'a

bialy_mis

Member
Ogrodnik nie bądź niemiły. Zwykłe niedopatrzenie.

Z niecierpliwością czekam na fotki :yummy:

Last edited:
G

Guest

mam bardzo wielki problem z aparatem który staram się rozwiązać jak tylko uda mi się uporać to pstryknę pare fociszy i wrzuce...