What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

המלצה על מאיץ שורשים שעושה את העבודה

ganesh5000

Member
המלצה על מאיץ שורשים שעושה את העבודה

כמשתמע מהכותרת חברים,
אשמח להמלצה על מאיץ שורשים טוב שעושה את העבודה, ההתלבטות היא בעיקר בין המאיץ של האוס אנד גארדן, וריזוטוניק.
אשמח לעזרה ממי שהתנסה בתוספים האלה ויכול לתרום מניסיונו.. :)

kamikaza

Active member
שניהם טובים

האוס אנד גארדן יכול לצאת יותר זול, אפילו שהוא יקר

אתה שם רק 0.3 מ"ל לליטר

ganesh5000

Member
תודה אחי. העלית נקודה שלא חשבתי עליה
שניהם מאוד יקרים, לכן שאלתי מלכתחילה, כדי לא לקנות מוצר יקר שלא נותן תמורה.

אני מניח שכבר עשית את החישובים, אבל לצורך ידיעה, כמה צריך לשים מהריזוטוניק?

ganesh5000

Member
על הדרך, אם כבר נגענו בתוספים, אני זוכר ששאלת בזמנו על מאיץ צמיחה ופריחה, והתלבטת אם לעבור לקאנה בוסט (אם אני לא טועה) או להישאר עם המאיץ של ביונובה, שהוא זול משמעותית.
אשמח לדעתך בנושא. כרגע יש לי עוד קצת מהמאיץ של ביונובה, אבל אני רוצה לבדוק גם אחרים.

kamikaza

Active member
את המינונים לריזוטוניק אתה יכול למצוא כאן

http://www.canna-uk.com/growguide

מעולם לא עבדתי עם קאנה-בוסט, אני גם לא יודע אם הוא מוצר מקביל לאקס-אל של ביו נובה

לרוב אני משתמש בביו נובה

ריזוטוניק לא כל-כך יקר, ולפעמים אני משתמש בו להעלות פיאייץ

http://www.canna-uk.com/rhizotonic

ganesh5000

Member
תודה על הלינקים :)
ממה שראיתי, הכמויות שצריך לשים מהריזוטוניק גדולות בצורה ניכרת.

אז לגבי המאיץ צמיחה ופריחה, לדעתך המאיץ של ביונובה נותן תמורה טובה?
אשמח לדעת מה עוד ניסית..

פעם ראשונה שאני עובד עם ריזוטוניק,אני ממש מרוצה.

אין לי המלצות על אף חברה אחרת כי לא עבדתי בצורה קבועה עם אף אחד מהמוצרים.

ganesh5000

Member
תודה על העזרה חברים.

אולי אני עושה משהו לא נכון,
אבל חישבתי באתר של קאנה תוכנית לקוקוס,
ויצא שאני צריך לשים במיכל של 100 ליטר 400 מ"ל ריזוטוניק, וזה רק בשבוע הראשון.
וזה בלי לקחת בחשבון שהם ממליצים לתת מזה לאורך כל תקופת הגידול, מה שאני לא אעשה בכל מקרה.
נראה לי פשוט הזוי הכמויות האלה. 4 מ"ל לליטר, לנבט או לצמח בשבוע הראשון שלו. אפילו שזה תוסף ולא דשן. זה גם כמות לא כלכלית. אני מראש צריך לקנות את הבקבוק של הליטר ולפי הכמויות שהם ממליצים, הוא יתחסל לי תוך מחזור אחד.
במחיר הזה, אני מעדיף את התוסף של האוס אנד גארדן.

קרנף, ראיתי בשרשור שלך שאתה שם 2 מ"ל.
אני מניח שאתה וגם קזה שמים מינונים אחרים ממה שהם ממליצים.
אשמח לדעת את המינונים והאם אתם נותנים מעבר לשבוע הראשון של הנבט ולהעברה לעציץ אחר, למשל בזמן מעבר לפריחה..

אני נותן 2 מ"ל לליטר כמו שראית.

מקבלים מרגע שאני שותל אותם במצע גידול ועד השבוע השני של הפריחה.
אצלי זה לא יוצא הרבה מכיוון שהם צריכים השקיה כל 5 ימים בערך,הצמיחה נמשכת 3 שבועות פלוס מינוס,יוצא 4 השקיות בצמיחה ועוד 2-3 בפריחה.

בקבוק של ליטר מספיק לי למחזור וחצי,עם השקיות של 50 ליטר.לא להיט אבל גם לא נורא.

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
לי כולם עבדו.
אטמי רוטבסטיק גם אחלה, אבל הוא ממש לא עובד טוב אם משאירים להרבה זמן את התמיסה (מעל יום)

האהוב עלי הוא הזה של אהוס אנד גרדן

kamikaza

Active member
אני אף פעם לא שמתי מהריזו 4 מ"ל לליטר

ובאמת אפשר להשתמש ברוטבסטיק, בהתחלה אני גם ככה משקה ידנית פעם ביום, ואני לא משאיר לבעבע

ganesh5000

Member
תודה חבר'ה :)

אטאמי לא אופציה כי אני מתכוון לעבוד עם מיכל, וכל הרעיון הוא לבטל את הצורך בהשקיות ידניות.

אתם באמת משתמשים בזה לאורך כל הגדילה? לפי מה שהבנתי, ככל שאני שם יותר מאיץ השרשה, ככה הצמח משקיע יותר אנרגיה ביצירת שורשים ופחות בצמיחה עצמה.
אז אני מנסה למצוא את האיזון הנכון.

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
אני שם מאיצי שורשים רק בשבוע הראשון אחרי השתילה של הייחורים, אם בכלל.
בכללי אני מעדיף לא להשתמש במאיצי שורשים בכלל.

ganesh5000

Member
אני גם נותן בתחילת הדרך/מעבר עציץ. אני מניח שאתן באותה הצורה + בתחילת הפריחה.
היה נדמה לי במחזור האחרון שיש עוד הרבה מקום לשורשים להתפתח, לכן אני מחפש איך לשפר את הנושא הזה.
תודה על המידע :)

ganesh5000

Member
זו דווקא עוד סיבה שאני מחפש מאיץ טוב. אני רוצה לקצר את זמן המחזור מכל מיני סיבות בטיחותיות שלא כאן המקום לפרט.
אני מניח שאני אקנה אחד קטן מהם (ריזו או האוס אנד גרדן) ואז אנסה את השני כשהראשון ייגמר.

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
הריזוטוניק מעולה אבל מאוד יקר פר ליטר לעומת כמעט כל אלטרנטיבה אחרת

kamikaza

Active member
בעבר השתמשתי הרבה במאיץ שורשים של אטאמי ביקוז

הוא לא רע, ואהבתי את זה שהוא לא משנה איסי או פיאייץ'. הוא לא ממש זול - 100 ש"ח ל-250 מ"ל

ריזוטוניק - מעלה פיאייץ' משמעותית, לפעמים אני משתמש בו רק בשביל זה

לא זול, אבל לא כל-כך יקר. יש לו עוד יתרונות, כמו זה שהוא מותאם לדישון עלוותי, גם פה לפעמים כשאני רוצה לעשות דישון עלוותי, אפילו של דברים אחרים, כמו מלח אפסום, אלג'מיק, או קלמג, אני מוסיף מעט ריזוטוניק להגיע לפיאייץ' הרצוי לדישון עלוותי

או טי.אם.אל של ביו נובה, ע"מ להוריד פיאייץ

המאיץ שורשים של האוס אנד גרדן יקר מאוד, אבל משתמשים בו במינונים מאוד נמוכים, כך שהוא בעצם לא כזה יקר

גיא בהידרוגארדן מוכר בקבוקונים קטנים שהוא ממלא ב-160 ש"ח

הוא מעלה איסי ממש בקטנה. אולי 10 פפמ

לא הכי מוצלח לשבת במכלי השקיה מבעבעים, אבל בהחלט אפשרי. מהבחינה הזו הכי מוצלח המאיץ שורשים של אטאמי (לא רוטבסטיק

ganesh5000

Member
אכן אני הולך לעבוד עם מיכל עם דיפיוזר אוויר, ולהכין תמיסה לכמה ימים קדימה עד שבוע.
בהתחלה זרעים, אחר כך ייחורים, ובשני המקרים אני מעדיף לתת את התוסף בהשקייה דרך המערכת.

אז לפי מה שאני מבין מכל סלט השמות שעלה פה, בסוף בכלל הכי מתאים למערכת זה הרוטס סטימולטור של אטאמי?
או שזה לא קריטי מבחינת המאיץ של האוס אנד גארדן?
אני גם תמיד יכול להכין בשבוע שבועיים הראשונים מיכל עם כמות קטנה יותר של מים ואז להכין מיקס טרי

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
הכי כלכלי שאני מכיר זה האהוס אנד גרדן למיכל עם אויר.
הוא מאוד מרוכז - 0.3 מ"ל לליטר ועושה את העבודה. המחיר פר ליטר דיי נמוך אם מחשבים את זה והוא לא מתקלקל מהר