What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

החלפת נורת מ"ה לתל"ג

Snoofkean

New member
החלפת נורת מ"ה לתל"ג

שלום לכולם,

בימים אלה אני מחליף מ-18 שעות אור ל-12 שעות אור.
האמת שאני עוקב אחרי הטבלה של הוראות הדישון וכעת אני בשלב שעלי להמשיך לדשן עם חומר לצמיחה כשבועיים עד חודש ולאחר מכן להתחיל בדישון של פריחה.
הצמח מקבל כרגע אור מנורת מ"ה ואני תוהה מתי כדאי להחליף לנורת תל"ג? עכשיו או ברגע שאתחיל לדשן בדישון פריחה?

וחוץ מזה, מה קורה אם משתמשים בנורת תל"ג החל מהיום הראשון? מהן ההשלכות של התהליך בתקופת הצמיחה הראשונה אם לא משתמשים בנורת מטאל הליד?

תודה לכולם!

Scroggy B

Active member
נל"ג = נתרן לחץ גבוה.
תל"ג זה משהו אחר חביבי...
הצמח "יודע" שעליו לפרוח כאשר הוא משנה את מחזור האור מ-18 ל-12. בפריחה הצמח משתמש יותר באורכי גל בספקטרום האדומים ובצמחיה בספקטרום הכחולים. אם תשים נל"ג מיום הפריחה הצמח ייגדל וייקבל סטרץ' רציני. למה ככה ולמה דווקא אורכי גל אלו? זה כבר כאפות של בוטניקה ופוטוכימיה..
אני קיבלתי המצלה שאותה אכן יישמתי, לכבות את האור ל-24 שעות לפני החלפת המחזור. הצמח בונה ככה מאגר של הורמון פריחה (אם אני לא טועה...) ומתחיל ברגל ימין את תקופת הפריחה.
כדאי לך להחליף לנל"ג ישר עם התחלת הפריחה. אני לא מומחה גדול, אבל לגבי הטבלאות של הדשנים תמיד יש לי ספקות, שהרי יש מאחוריהן אינטרס כלכלי מובהק. באיזה דשן אתה משתמש?

Snoofkean

New member
חחחחח, טעות שלי. יותר מדי לימודי כלכלה כנראה.
אני משתמש בטבלאות של canna
לצמיחה - terra vega
ולפריחה - terra flores

אך בשלב זה של תחילת ה-12/12 בעודי מדשן עם דישוני צמיחה והצמח עוד רחוק מאוד מלהיות בגובהו הסופי, האם כבר כדאי להעביר לנורת נל"ג כשלמעשה הוא עדיין צומח לגובה?

ובאשר לחושך של 24 שעות מאוחר מדי כבר. העברתי ל-12 שעות אור.

תודה

Scroggy B

Active member
אם רצית שהצמח יגיע לגובה מסויים לפני הפריחה, לא היית צריך להעבירו לפריחה. ישנם צמחים שמתמתחים מאוד בתחילת הפריחה, ויש כאלו שלא - זה כבר תלוי זן. ברגע שהעברת אותו ל-12 שעות למעשה פקדת עליו לפרוח (וכתוצאה מכך להפסיק לצמוח).
מה שנשאר לך זה להעביר לנל"ג ולצפות בהם פורחים..

Snoofkean

New member
יש אבל צמחים שבזמן הפריחה יכולים גם לגדול פי ארבעה. מה ידוע לך על סקאנק נאמבר 1?

orev

Active member
אם אני לא טועה רוב הצמחים מקבלים סטרץ' שמכפיל או משלש את הגובה שלהם...
אולי יש גם כאלה של פי ארבע

Leafly : Skunk #1

" Skunk #1 is a cross consisting of Afghani, Mexican Acapulco Gold, and Colombian Gold genetics. This cannabis strain has been bred by Dutch Passion since 1978. A very high flower-to-leaf ratio makes her susceptible to mold in the last six weeks of flowering. "

Latest posts

Latest posts