What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

החלפת אויר

T

tnavon

אהלן שנה טובה לכולם
למישהו כאן יש מושג כמה פעמים בשעה מומלץ להחליף אוויר בחדר גידול?
אני רוצה להתאים מפוח לחדר ובשביל לדעת כמה מקש אני צריך לחדר אני צריך לדעת גם את זה

ראיתי כל מיני טבלאות
למשל שבפיצריות ומסעדות מאוורים כ 15-20 פעמים בשעה
במעבדות וחדרים סטרילים 7
במשרדים 10
במשתלות 7-10
אבל על חדרי גידול לא היה רשום שם.....
אשמח לעזרה מקצועית
וגם בכללי למי שיש נסיון בקירור חדר גידול עם מזגן מוזמן לשתף קצת :comfort:

אהלן שנה טובה לכולם
למישהו כאן יש מושג כמה פעמים בשעה מומלץ להחליף אוויר בחדר גידול?
אני רוצה להתאים מפוח לחדר ובשביל לדעת כמה מקש אני צריך לחדר אני צריך לדעת גם את זה

ראיתי כל מיני טבלאות
למשל שבפיצריות ומסעדות מאוורים כ 15-20 פעמים בשעה
במעבדות וחדרים סטרילים 7
במשרדים 10
במשתלות 7-10
אבל על חדרי גידול לא היה רשום שם.....
אשמח לעזרה מקצועית
וגם בכללי למי שיש נסיון בקירור חדר גידול עם מזגן מוזמן לשתף קצת :comfort:

הייתי נותן לך קישור הרבה יותר מפורטים באנגלית אבל החישוב שם הוא בסי אף אל ולא במק"ש,קבל במקום זה קישור בעברית מהידרו גרו..

http://www.hydrogrow.co.il/content/103

יש למטה חישובים שיעזרו לך.

בקשר לגידול עם מזגן,מה אתה רוצה לדעת?....אני עובד עם מזגן 5 חודשים בשנה אולי אני אוכל לעזור.

קח בחשבון שזה מאוד משנה מה גודל החדר,כוח המזגן והטמפרטורות והלחות באזור המגורים שלך.

T

tnavon

הבנתי שמזגן משתמש באוויר קיים ומקרר אותו
ובגידול צמחים צריכים להחליף את האוויר שבחדר.
איך משלבים ביניהם
ועל פי מה בוחרים מזגן

מזגן משתמש באוויר שנמצא בחדר ולא מכניס אוויר טרי.

הבנת נכון,הצמחים זקוקים לאוויר טרי.

יש הרבה דרכים לשלב ביניהם או לוותר על אוויר טרי ולהשתמש בפחמן דו חמצני במקום.
אצלי יש פתח כניסה ופתח יציאה שלכל אחד מחובר מפוח,זה שמוציא את האוויר גם מחובר למנורות שלי ומסלק את החום על הדרך.

בקיץ,כשהטמפרטורה בחוץ גבוהה,הטמפרטורה בחדר שלי בלי מזגן מגיעה גם עד 37 אז אני מדליק מזגן כדי לקרר את החדר.

בשיא הקיץ המזגן עובד אצלי 16-18 שעות ביום,12 שעות בזמן שהתאורה דולקת ועוד כמה שעות לפני שהן נדלקות כדי להוריד את הטמפרטורה בשעות החושך לעומת שעות האור.

שנה שעברה עבדתי עם פחות שעות מזגן והגידול יצא מעולה.

איך לבחור מזגן?...שאלה טובה

המזגן אצלי מחובר לטיימר אנלוגי,לא כל מזגן ידלק מחדש באותו המצב שבו הוא היה כשכובה...חלק מהמזגנים יחזרו למצב סטנד ביי...צריך לבדוק את זה לפני רכישה של מזגן.

המזגן אצלי הוא 1000 וואט,מקרר מעולה חדר של 4 מטר על 4 מטר גם כשכל המנורות של הפריחה והצמיחה עובדות יחד.

מזגן בוחרים על פי גודל החדר ועוד כל מיני אפשרויות תיכנות כמו טיימר מובנה וכו..

איזה חלל אתה צריך לקרר?

כמה מנורות ושל כמה וואט יפעלו בחדר?

T

tnavon

תודה ריינו
חדר של 3*3
שעובדות בו 4 מנורות של 600.
האם שווה להשקיע כבר בקול טיוב? או שעם מזגן זה לא כזה משנה

isranabis

Active member
Veteran
אם הקולטיוב מוציא ומכניס אוויר מבחוץ זה מקל על המזגן אבל זה תלוי בגודל המפוח כמה שיותר גדול יותר טוב אתה צריך בערך 400 מק"ש למנורה של 600 בשביל שזה יהיה יעיל בשביל 4 מנורות של 600 אתה צריך מפוח פנטומימה כמו שיש באינטגרל אבל יותר זול אפשר למצוא איפה שמיתמחים באיוורור וקירור של מיבנים גדולים מבחינת הכסף חנויות ההידרו תמיד יהיו יותר יקרות תתחיל לחפש בגוגל קודם כל
חשוב שתדע שאם אין לך ניסיון קודם אז אולי אתה קופץ גבוה מידי 4 מנורות של 600 זה המון עבודה בשביל מגדל אחד,
שיהיה בהצלחה בכל מקרה

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
חדר 3*3
ארבע מנורות של 600
אין קולטיוב.

ברצינות?!
להריץ 4 מנורות ולחשוב אם לקנות קולטיוב או לא זה כמו לקנות בנטלי חדשה ב20 מליון שקל ולחשוב אם לתדלק אותה.

אצלי מפוח אחד של 1100 מק"ש מחובר לשתי מנורות 600 ועובד פיקס.
וכמובן שמצד שני יש מפוח חלש יותר שמכניס אוויר.

לא הייתי מנסה לעבוד בארץ עם 4 מנורות 600 בלי קול טיוב.

ואם יש אפשרות אז גם לא לחסוך אלא לקנות את המשולשים שמפזרים את האור טוב יותר.

לחדר של 3 על 3 עם 4 מנורות 600 מזגן של 1000 וואט יתקשה לקרר....אני מעריך שאם תעבוד בסט אפ כמו שלי עם 4 מנורות אתה תגיע לטמפרטורה של 30 בקלות.

תצטרך להביא מזגן חזק יותר משלי לדעתי.

T

tnavon

אוקיי תודה על התגובות חברים
בכנות,אין לי הרבה נסיון בגידולי פנים...אבל בגידולי חוץ והבנת הצומח יש שפע של נסיון
אז אני מקווה שיהיה בסדר
ייתכן שקופץ גבוה מדי אבל מי שלא נכנס למים לא נרטב....

אשאל זאת ככה.
איך הייתם ממליצים לבנות סט אפ של חדר עם מזגן בערך
2.8*2.9*2.7
ו׳ 4 מנורות של 600

אגב השגתי מחירים ממש ממש מעולים למשנקים של 600hps
350 שקלים למשנק עין השופט חדש פלוס מצת גרמני לא כולל מעמ
אר.אמ.אס. אזור תעשייה חולון ( אין מטרת רווח פשוט מחיר מצחיק לעומת החנויות היידרו)

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
אני ממליץ לך לא להכניס לחדר כזה קטן 4 מנורות 600. אני ממליץ להתחיל עם מנורה ולהוסיף עוד אחת במהלך המחזור הראשון.
לגדל אינדור זה לא אאוטדור בכלל.

isranabis

Active member
Veteran
בגידול וורטיקלי אני מעריך שעם שתיים וחצי מנורות משיגים את אותה התוצאה של ארבע עם רפלקטור,מנורה בלי רפלקטור מתחממת הרבה פחות
מאז שעברתי לוורטיקלי אני לא יכול לחשוב על צורת גידול אחרת
לדעתי גידול עם רפלקטור זה די ביזבוז זמן ומשאבים ועדיף לוותר על זה איך שלא תעשה חשבון יצא שזה לא כדאי
מאז שעברתי לוורטיקלי ירדתי ממנורה של 600 ל400 ואני מוציא יותר יבול
בקיצור וורטיקלי זה הדרך היותר יעילה לגדל הצמחים יכולים להיות הרבה יותר קרוב למנורה ולא להישרף וזה משפיע בסופו של דבר על היבול

אוקיי תודה על התגובות חברים
בכנות,אין לי הרבה נסיון בגידולי פנים...אבל בגידולי חוץ והבנת הצומח יש שפע של נסיון
אז אני מקווה שיהיה בסדר
ייתכן שקופץ גבוה מדי אבל מי שלא נכנס למים לא נרטב....

אשאל זאת ככה.
איך הייתם ממליצים לבנות סט אפ של חדר עם מזגן בערך
2.8*2.9*2.7
ו׳ 4 מנורות של 600

אגב השגתי מחירים ממש ממש מעולים למשנקים של 600hps
350 שקלים למשנק עין השופט חדש פלוס מצת גרמני לא כולל מעמ
אר.אמ.אס. אזור תעשייה חולון ( אין מטרת רווח פשוט מחיר מצחיק לעומת החנויות היידרו)

אם אני הייתי צריך לבנות לפי התנאים האלה,הייתי מריץ שתי שורות של שרשורים כשבכל שורה 2 מנורות עם מפוח 1100 מק"ש שדוחף את החום מחוץ לחדר.

מזגן הייתי משתדל שיהיה חזק מכוח וחצי.

חייב כניסה של אוויר ורצוי לא פסיבית אלא אם עוד מפוח.

T

tnavon

וכמה וואט צורך כל מפוח כזה?

לגבי הכניסת אוויר דיברתי עם איש מזגנים והוא הסביר לי שאם מחברים צינור ( 3 צול בערך) למזגן איפושהו והקצה השני מחוץ לחדר
המזגן מוציא תערובת של חצי אוויר טרי וחצי אוויר מהחדר
ובכללי יש גם מזגנים שמשתמשים נטו באוויר טרי פשוט צריך לדעת אצל מי לחפש
זה ושילוב של איזה מפוחון או וונטה כזו נראה לי אחלה פתרון
לא ?

שלי צורכים בין 150 ל-230 וואט.

אני הייתי משקיע במפוח נורמלי שיכניס כמות מספיקה של אוויר טרי כדי שהצמחים יהיו כמה שיותר מבסוטים.

עבדתי שנה וחצי עם סט אפ לא נכון מבחינת האוורור,שיניתי את המיקום של הפתחים ואני רואה הבדל כבר כשאני נכנס לחדר,אין לחות והרגשה של אוויר עומד,וכמובן גם הצמחים מרגישים ונראים מצויין.