What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Historia sprawy postu kazuya20 od początku

Historia sprawy postu kazuya20 od początku

• Tak. Niezałatwione do końca sprawy ze sklepem nie powinny być podstawą do takich

Votes: 7 28.0%
  • Nie. Chcemy znać nazwę sklepu nawet w takich sytuacjach.

Votes: 18 72.0%

• Total voters
    25
  • Poll closed .
Status
Not open for further replies.

masakrator

Well-known member
ICMag Donor
Veteran
W moim opakowaniu nasion kolezka napisal ze znalazl zamiast 5 nasion konopki 5 nasion pieprzu ,pokazal zdjecie 5 duzych czarnych nasion pieprzu ,ja daje sobie uciac cos ze ja nie popieprzylem :D Fs paczkuje automat i mozna znalezc czesto wiecej nasion lub mniej .

A

AsiaSrasia

@kazuya20: z doswiadczenia napisze Ci, ze zdarza sie, ze Female Seeds (i nie tylko) nie zaklejaja dokladnie swoich paczek i czesto nam tez umykaja nasionka z opakowan. Staramy sie dopilnowac, zeby nie bylo takich akcji, ze zamiast 10 dostajesz 3, bo to juz jest patologia, ale zdarza sie.
Najlepiej skontaktuj sie ze sklepem, w ktorym je kupiles. Napewno zdaja sobie sprawe, ze takie rzeczy sie zdarzaja.
Wg. mnie powinni Ci przynajmniej 4-pack wyslac za free.
Ja bym tak zrobila.
No, ale ja to wogole jestem zajebista itp. (zartuje) :]
Powodzenia, a w przyszlosci zapraszam do nas!

B

brembo

no niestety np z sensi seeds takie rzeczy nie wchodza w ogole w gre.. popatrzmy jak sa zapakowane nasiona od sensi seeds czy white label.. a kazdy kto mial z nimi do czynienia dobrze wie o co mi chodzi ;)) a inna sprawa jest to ze spojrzmy na cene nasion FS i wszytsko jasne.. zreszta tak wielu jest nieuczciwych ludzi a tym swiecie... ze szkoda nerwow... PEACE

kazuya20

Active member
Szczerze to wisi mi ta sprawa i nie będę się upominał o jakieś 7 pestek ...
Nie chcę prowadzić jakiejś zbędnej dyskusji i sporów w temacie nasion. Myślałem, że tej branży wszyscy się szanują i są uczciwi...

Irnocell nie mam nic do ciebie ale wiesz nie powinieneś usuwać nazwy sklepu ( działasz niezgodnie z regulaminem) To Ja jestem poszkodowany a nie sprzedawca... Nie chcę nawet myśleć że masz w tym jakiś interes . Mam sporo starych paczek od fs po nasionach i na żadnej z nich nie ma takiego rogu.

Pozdrowienia miłego sadzenia

Drzewo

Member
Dobrze, że usunął. Zastanów się jakim idiotą musiałby być sprzedawca by oszukiwać w taki sposób klienta? Jestem niemal pewien, że naruszenie paczki musiało nastąpić u FMS. Odkąd pamiętam słyszy się o innej ilości pestek w paczkach od nich. Zawsze jednak było ich więcej, a w tym roku czytałem już o dwóch przypadkach, że mniej, ale nie aż tak jak u ciebie.

A mnie dobija, że kolejna femka Arne x hashplant pada z niewyjaśnionych przyczyn. Mianowicie, wyrosły z ziemi żółte, po tygodniu wyglądały jak uschnięte. Ziemie miałem ze sklepu, trzymałem w niej też inne sadzonki, które nie miały takiego czegoś. Zresztą dwie padły w innym miejscu i czasie i jako jedyne.

MyNameIs...

Member
Nigdy mi się nie zdarzyła niemiła przygoda z seedami od FS jeszcze na szczęscie, wrecz przeciwnie zawsze miło mnie zaskakiwały strainy od Nich, a sporo mi sie tego przez graby przewinęło, ale wQrwienie na siebie i niepokój mam dzisiaj nastepujace i okrutne bo w zwiąku z urlopem i nadmiarem czasu a zapewne także z moim małym/wielkim detoxem na alco i grass który trawa już od 3 miesiecy z kawałkiem obwaliłem 3 niedojrzale szczyty z mojego BBJ af'a balkon-out i je smażę właśnie i na biednego okaleczonego krzaka patrze i wyrzut już jest :sasmokin:

P

pomocyKameLEOn

Ja nie rozumiem czemu IronCELL edytował posta kazuya20.

Kazuya dostał paczkę, otworzył, brakowało pestek, wrzucił
zdjęcie paczki z dziwnym rogiem, napisał nazwę sklepu. Kto
chce niech wierzy, kto nie chce niech nie daje wiary. Jego
sprawa. Kazuya jest na forum na tyle długo, że wydwać by się
mogło, że nie jest to multikonto do hejtowania konkurencji i
propsowania swoich sklepów.

A tu się zaczyna moderacja jak za jakiejś kurwa komuny i
wypierdalanie negatywnych (subiektywnych) opinii użytkowników.
Co to ma być?
Jak napiszę, że zamawiałem ze sklepu XXX i żadna pestka mi nie
wykiełkowała bo jak sądzę pestki były stare to IronCELL również
mi wyedytuje posta?

Napisanie kazuya20 do sklepu i ewentualna próba wyprostowania
sprawy (nawet zakończona sukcesem) to jest osobny temat. Jeżeli
kazuya by miał czas i ochotę się tego podejmować to jestem przekonany,
że by poinformował o wyniku sprawy.
Podejrzewam, że podobnie jak ja, ma on w czterech literach prowadzenie
korespondencji ze sklepem i zabawę w kolejne wysyłki. Zamawia - ma
być to co zamówił. Przyszło co innego to napisał stosowną, swoją opinię.
On swoje stracił, sklep zyskał jedną negatywną opinię. Jeżeli sklep
jest uczciwy to to ta jedna wpadka/negatywna opinia nie zaważy na sprzedaży.
Na allegro większość super sprzedawców też nie ma 100% pozytywnych odpowiedzi.

Z całym szacunkiem IronCELL bo uważam cie za porządnego gościa, ale nie lubię takiej protekcji z jakichkolwiek pobódek by ona nie była.

zapomniałem o jeszcze jednym...

Skoro Ty edytowałeś kogoś posta to według mnie sam powinieneś napisać na podstawie, którego punktu regulaminu to zrobiłeś.

masakrator

Well-known member
ICMag Donor
Veteran
Bo trzeba w koncu zrozumiec ze forum nie jest dla Nas tylko my jestesmy dla Forum . Forum bez nas nie istnieje i pada jak przecinak - My natomiast nadal bedziemy robic co robimy :D

P

pomocyKameLEOn

Napisać i powiedzieć można wszystko liczy się to co się robi.

heh wszyscy rozumieją problem jaki jaki według ciebie się pojawił
Zastanawiam się tylko czy to powinien być problem icmaga i Twój (skoro nic nie wiąże cię z tym seedbankiem) czy raczej problem właściciela sklepu i kazuya.

Zapytałem czy jak dostanę pestki i napiszę na przyład:
"Zakupiłem pestki w XXX na 10 sztuk nie wykiełkowała żadna. Według mnie sklep XXX sprzedaje stare pestki bo nigdy takiego wyniku od tego breedera nie miałem."
to też zostanie ocenzurowana nazwa sklepu przez Ciebie bo na przykład: mogłem źle kiełkować pestki a w ogóle zanim napisałem cokolwiek na forum to mogłem poprosić sklep o darmową kolejną paczkę?

Zapytałem też o punkt regulaminu, który kazuya naruszył swoim postem co spowodowało jego edycję.

Jasnej odpowiedzi wciąż brak.

Pozdrawiam

kazuya20

Active member
Ja już o tym zapomniałem a sprawa w toku nadal....
Nie mogę dojść do tego kto mógł te pestki skroić ? Ziomek na którego zamawiam jest jest czysty ( mijałem się z kurierem w drzwiach przy dostarczeniu paczki więc nie miał czasu żeby zrobić bubel ) ... Dbajmy o siebie, o nasze grono. Nie o sprzedawców ...

P

pomocyKameLEOn

i usunęło po oddaniu głosu moje wypociny tutaj.

Dobra IronCELL ja rozumiem jakie były Twoje intencje (nie krzywdzić sklepu który być może chciałby wyjaśnić sprawę i zwrócić pestki/kasę), sądzę że Ty rozumiesz co ja chciałem przekazać Tobie. Wiele razy nasze opinie na forum były prawie identyczne, widać tym razem nie jest nam to dane. Kwestia poglądów.

Dla jasności, poza tym jednym przypadkiem nie mam żadnych zastrzeżeń do moderacji tutaj, jak i w ogóle Twojej osoby.

Pozdrawiam

PS: Paragrafy wyszukujesz niczym zawodowy urzędnik w PL hehehe ;)

A

AsiaSrasia

A ja nie potrafie zrozumiec, po co to ciagnac?
Jakby nie bylo, nie nalezy podawac na forum nazw sklepow czy to pozytywne opinie, czy nie, bo jakby nie patrzec to tez jest rodzaj reklamy ;)

Osobiscie uwazam, ze zarowno ironCELL jak i ziel-zielona zajebiscie moderuja polskie forum i nie maja obowiazku tlumaczenia sie, dlaczego tak zrobili, a nie inaczej...

"Jeblem to jeblem, po co rozstrzasac"

tomato

Member
Veteran
A kiedyś daaawno dawno temu był taki topic "GDZIE KUPIĆ growshop & seedbank story" gdzie można było się dowiedzieć skąd warto kupować, a kogo omijać z daleka. A teraz.. Eeh, pozostaje tylko wspominać tamte czasy z łezką w oku hehe.
pozdro
:wave:

kazuya20

Active member
Od początku mówiłem, że nie chcę tych 7 pestek i nie chciałem aż takiego szumu robić z powodu tak małej straty. Równie dobrze mogłem sobie kanapkę z pomidorem zrobić i pestki na wierzch dać, posolić i zjeść maroc"i . Bez ciśnień pzdr kazuya

kazuya20

Active member
Dobra nie mówmy o moderacji nazwy poniważ w oryginalnym moim 1szym poście na temat tej sprawy sam tą nazwę ocenzurowałem.
Boli mnie tylko to ,że w branży konopnej jest sporo wyjebek i niekonkretnych ludzi. Zamawiam sporo paczek praktycznie wszystko co do życia potrzebne kupuje w sieci. Nigdy nie miałem przypału przy normalnych przedmiotach ale jeżeli chodzi o zielone sprawy to zdarza się to często... Ludzie powinni się szanować nawzajem !

Amnnesia

Member
kazuya20 masz sporo racji szacunek powinien być tak jak uczciwość jednak realia są inne o czym większość z nas miała okazję przekonać się na własnej du... :p starzy wyjadacze raczej wiedzą co gdzie kupić a i to nie zawsze wystarcza bo powody tego że to co przychodzi nie zgadza się z tym co zamawialiśmy są różne Peace :*:)

Ja mam za to z tym sklepem same dobre relacje. Wymienił mi dwa zepsute balasty lumanteka od ręki, nie musiałem czekać na odesłanie do producenta i czekanie 30 dni regulaminowego czasu na rozpatrzenie gwarancji. Tylko z dnia na dzień dostałem wymianę. Pestek u niego już zamówiłem około 1000 i nigdy nie było żadnych problemów. Zawsze są gratisy i obsługa na najwyższym poziomie. Czemu o tym pisze? Bo skoro mamy wyciągać jakieś skrajne przypadki i na tej podstawie oceniać kogoś to może niech wypowiedzą się wszyscy.

kazuya20 nic do ciebie osobiście nie mam. Ale w poruszanej sprawie piszesz

Boli mnie tylko to ,że w branży konopnej jest sporo wyjebek i niekonkretnych ludzi. !

A sam zachowujesz się w ten sposób. Dostałeś trefny towar. Jakie są twoje następne kroki. Post na forum i wylanie żalów. A jakie powinny być. Kontakt ze sprzedawcą i próba wyjaśnienia.

Istnieje takie cos jak domniemanie o niewinności, a umieszczenie tego posta wraz z żalem jaki z niego płynął ukazuje twoje stanowisko w tej sprawie. Oskarżasz tym samym sprzedawcy o złą wolę. Czy wy wszyscy macie się za takich zajebistych, którzy nie popełniają bledów? O ile w ogole mozna mowic w tym przypadku o bledzie sprzedawcy. Nie wiem jak inaczej odebrać wynik tej ankiety. No chyba że z góry zakładacie że sprzedawca okradł celowo pakiet z nasionami. Każdy sądzi według siebie.
I te teksty ze miał sprawdzic przed przesylka ile jest nasion. Jak by to niby mialo wygladac. Co jak wymaca 8 a nie 10 nasion. Otworzy pakiet i okaze sie ze jednak bylo 10 nasion. Co ma z ta otwarta paczka pozniej zrobic.
Jak kupujecie czipsy w sklepie to tez oczekujecie od sprzedawcy ze wam je otworzy i sprawdzi ile jest gram czipsow w paczce. A jesli tego nie zrobicie i w domu okaze sie ze w srodku jest 1/5 czipsow ktora miala byc w srodku to oskarzycie sprzedawce czy producenta a moze maszyne ktora pakowala czipsy. Co za pokretna logika.

Ludzie powinni się szanować nawzajem !

Stary, nie obraz sie. Ale chcesz zeby nawazajem sie szanowac a sam nie szanujesz w tym przypadku sprzedawcy, z gory zakladajac ze ci wyjebal walka.

kazuya20

Active member
Scarface nie obrażam się. Każdy rozumie tą sprawę z własnej perspektywy więc może już nie piszmy tu nic i zapomnijmy o tym. Odnośnie sklepu zamawiałem już od niego dekadę temu i zamówię też za rok. Nie skreślam go, nie mówię że to on. Ale jednak ktoś...

Status
Not open for further replies.