What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

High kamien filozoficzny ;)

Tomu

Well-known member
Veteran
Witam
Choc jestem nowy na forum to nie moge sie oprzec poruszenia tematu, ktory jak dla mnie jest bardzo istotna czescia hodowli." High" :joint: jakie macie typy co do highu, jakie odmiany lubicie, bardziej indice, sative ? jakie seedsbanki? :chin: ja wole przewage genow sativy, ale wciaz szukam tej jedynej ulubionej odmiany.
Pozdrawiam.

WeedTime

Member
ciezko tak powiedziec 1 ulubiona odmiane, high indica jest ciezki, niektore odmiany dzialaja tak jakby ktos przyczepil ci kowadlo do glowy (body stone) no i mozesz w tedy zjesc porcje spagetti ktora starczy na 3 dni ;D high sativy bardziej dzieje sie w glowie, ogolnie sie mowi ze sativy sa 'slabsze' ale np. Haze'y sa podobno b. mocne, nie palilem tego tuzo ale mialem okazje probowac SuperSilverHaze i byl skurwiale mocny... :D chyba jeden z lepszych gatunkow jaki palilem

pozdro

T

technoMAXgrower

Mi najbardziej zapadly w pamiec high po bogbubble, Astroboy i White rhino wszystkie za jakosc highu maja u mnie dziesione 10, Astroboy mial tez najlepszy smak i wyglad piekna sprawa oczywiscie od subcoola (Black cherry ktora teraz wysialem powinna okazac sie owocowa bomba zaluje ze nie bralem wiecej pestek od subcoola gdy byl jeszcze dostepny na chronicu). AKAczi byla mega mocna ale najmocniejsza odmiana jaka mialem to Schnazzleberry#2 nie szlo z niej palic blanta no chyba ze w kilku, bo byl to typowy dwustrzalowiec wiecej sie poprostu nie dalo gdyz mozna bylo dostac paranoji. Scinalem ja przed czasem miala jeszcze w wiekszosci przezroczyste trichomy, strach pomyslec jakiby dala efekt gdyby jeszcze ja potrzymac troche pod lampka. Z kolei zawiodlem sie zdeka na northern light.

Sativy daja dluzszy high niz indyjki ktore szybciej puszczaja ale daja wiekszy efekt narkotyczny, czesto sa to odmiany medyczne tzw. przymulacze

Tomu

Well-known member
Veteran
"Sativy daja dluzszy high niz indyjki ktore szybciej puszczaja ale daja wiekszy efekt narkotyczny, czesto sa to odmiany medyczne tzw. przymulacze"
Własnie przymulacze, tego nie cierpie, kiedys gdy kupowałem ze znajomymi u dila czesto byla to własnie indica nieprzepadam za przymulaczami :chin:

EARTH MOTHER

New member
Nom ja tez raczej nie przepadam za 100% indyjkami, tak raz na tydzień do podumania itp.
"not recommended as a day-time smoke"..

Na codziene przypalanie racze preferuje mix 60\40%, 75\25%
Z przewagą Sativy.

Szkoda ze czasami to nie my wybieramy co bedziemy mieli okazje
palic..

pzdr

Tomu

Well-known member
Veteran
Elo
Odświerze troche threada niedługo zbiory na mojej paczce po pestkach z High quality seeds California Orange Skunkm ma opisik:
Buzz Type : Stoney yet High; All-Around Buzz ciezko mi to zrozumiec ale za dwa tygodnie harvest przekonam sie na własnych zmysłach :sasmokin:

Pozdro

G

Guest

Ja napiszę tak - zależy od sytuacji :eek:.
Sativy psychodeliczny lot - czasami to kocham jak coś się dzieje w głowie :D - wtedy nawet samemu nie trzeba się podkręcać - wczoraj z kumplem widzieliśmy jak ziemia się kręci :F.
Indyjka - na naukę jest dobra - fajnie się pisze pod wpływem i w ogóle.
Nazw jeszcze nie podam bo jestem zbyt malutki w tym temacie :D.

G

Guest

Grzybiarz said:
Ja napiszę tak - zależy od sytuacji :eek:.
Sativy psychodeliczny lot - czasami to kocham jak coś się dzieje w głowie :D - wtedy nawet samemu nie trzeba się podkręcać - wczoraj z kumplem widzieliśmy jak ziemia się kręci :F.
Indyjka - na naukę jest dobra - fajnie się pisze pod wpływem i w ogóle.
Nazw jeszcze nie podam bo jestem zbyt malutki w tym temacie :D.

Sativa speed do pisania tez jest dobry. Pisze wlasnie prace magisterska i jestem ciagle nabuchany. W 3 dni napisalem ponad 40 stron :D Nigdy bym sie po sobie takiego tempa nie spodziewal. We wtorek promotor ma mi powiedziec co o niej mysli :D A moze to deadaline ktory mija 5 pazdziernika na oddanie pracy... hmmm...

Last edited:
G

Guest

Grzybiarz said:
wczoraj z kumplem widzieliśmy jak ziemia się kręci :F.
jak to widziales? ja zauwarzylem z kumplami cos podobnego jak patrzylismy sie w nieebo.. bylo bardzo przejrzyscie i taki wielki wysyp gwiazd, jak dlugo sie juz patrzylismy to wydawalo ze sie kreci...

e: sory za OT ale mialem podobnego wkreta wczoraj

Last edited:
G

Guest

no ja tesz jestem ewidentnym przyjacielem sativy :) baardzo lubie ten high rozgrywaac sie w glowie jak np wystepuje po spalniu c99 tora napewno zagosciu w gronie moich ulubionych odmian co do super siver haze tesz mialem okazja jak dlamnie wypas jedna z najlepszych sativ jakie palilem :)

grzbiarz

ja zjarany potrafilem isc do babki od chemii na konsultacje hehehe odziwo lepiej mi wychodzilo rozwiazywanie zadan niz na trzezwo :D

Last edited:
G

Guest

madixx said:
jak to widziales? ja zauwarzylem z kumplami cos podobnego jak patrzylismy sie w nieebo.. bylo bardzo przejrzyscie i taki wielki wysyp gwiazd, jak dlugo sie juz patrzylismy to wydawalo ze sie kreci...

e: sory za OT ale mialem podobnego wkreta wczoraj
Może jesteś kimś z naszych ziomków :>. Byłeś wczoraj na działce może ? :D
Kiedyś może spróbuje pójść na wykłady zbuchany - wiem tylko, że jak złapię rozkminę to zaczynam pieprzyć takie głupoty ale czasami trafi się, że powiem coś mądrego :D.

G

Guest

hehe bylismy w lesie i wyszlismy na jakas lake i spojrzalem w gore... a tam taki wkrecik :D