What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

help

alfi

New member
kombinuje od 4 dni nad boxem i niemoge nic wymyślić napewno są tu studenci i ludzie którzy wyjeżdżają na wakacje lub nie mają stałego miejsca pobytu a i nie rezygnują z hodowli lipa jakie materiały użyć żeby był łatwy w transporcie no wiecie o co mi chodzi nie wiem w co się pchać w sumie to nie jest tak prosto lampy odbłyśniki ci którzy mają ten sam problem wiedzą najlepiej wszystko warzy i jest nie poręczne ale może macie jakieś patenty - rozwiązania podzielicie się nimi wydaje mi się że jest więcej takich ludzi jak ja :( :(

L&M

Member
było na forum 100 razy

fajnego, lekkiego boxa ma sairu w swoim growlogu, lampe kup i oddziel żarówke od bebechów , a reszte znajdziesz tu lub gdzie indziej, jest dużo stron polskich o budowie boxów

pzdr

G

Guest

Tego typu pojemniki znajdziesz w Ikea lub praktycznie każdym supermarkecie budowlanym. Uważaj z wysokością.

alfi

New member
po wyciecze do Ikei są pojemniki ale są stanowczo za niskie w Praktikerze są tylko styropianowe ale one są dostatecznie wysokie lecz roślinki by się w nich usmażyły w sumie to 1 pojemnik z Ikei ma 32cn wysokości czyli 2 dają 64-doniczka-świetlówki zostaje praktycznie nic czyli można w nich trzymać tylko lov i to nie za bardzo jak by ktoś widział lub wie gdzie można kupić podobne pojemniki na necie lub w jakimś sklepie proszę kontakt

alfi

New member
zdjęcia zapożyczyłem od LifeLess

według mnie te pojemniki mają ponad 40 wydaje mi się że gdzieś pomiędzy 40 a 50 cm wysokości

rberciol

Member
To zależy od Ciebie. Możesz zrobić wysokość nawet 50 cm, ale trzeba się liczyć z treningiem. Ja myślę, że jak możesz walnąć lepsze pudło to od metra wzwyż (x > 0,99 m; gdzie x to wysokość :p).

alfi

New member
nie wiecie gdzie można dostać takie pudła np w necie czy jakimś sklepie ???? szukałem ale nic ciekawego nie znlazłem

Cristal

New member
Alfi:
Mój box ma 130cm wysokości(długi i szeroki jest na 120cm), ale chodzi mi oto, że w takim boxie trzeba wyginać szczyt przynajmniej kilka razy, a w takich pojemnikach to będziesz musiał podwiązywać tak jak Ca2 to na zdj. robi. Odemnie moge ci pomóc radą, że w kilku budowlanych sklepach widziałem "formy" do zaprawy, raczej to wygląda jak takie pojemniki. Te pojemniki mają obj. 45, 60, 90 litrrów. "Dziewięćdziesiątki" były dosyć długie i wysokie. Powinny się nadać na dobrego boxa.
Pozdr. Cristal

E:
Alfi, napewno jakąś indyke, najlepiej feminizowane, bo 1-2 palmy jest to max w takim pojemniku(to nie możliwe, zebyś regularne ziarna posadził, bzdura) NL z feemaleseed nie rośnie wielki przy 1 tyg. wegetacji, bardzo słabo pachnie(filtra nie potrzebował byś), na dodatek szybko dojrzewa. Pocelam gorąco, jeżeli ma to być nie dokońca oficjalna uprawa to NL z feemale się nada.

Last edited:

alfi

New member
a co byście wsadzili do takiego pudła czekam z niecierpliwością na ww z fs i może ss z fs co myślicie o tym

Plantator

Well-known member
Veteran
coś w tym stylu da się kupić w leroyu , kupiłem na doniczki kilka takich pojemników do betonu , mają wymiary około szerokość50xwysokość50 x długość80 cm mięc cos w tym stylu , widziałem też większe trochę , te mają 90 litrów i powinny się nadać

e:
no już mnie ktoś wyprzedził hehe , no w takim małym pojemniku to można by było do połowy nasypać ziemi w dolnym , i na połączeniu pojemników zrobić siatkę na srog i by było spoko

Last edited:

alfi

New member
po co dawać ziemie do pojemnika zastanawiam się nad jakimś hydro jeszcze nie mam koncepcji :D pale i myślę co tu wymodzić

alfi

New member
W Końcu dorwałem pojemniki a raczej kosze które zabuduje sklejką

taki kosz ma następujące wymiary :

sz 37 cm
dł 57 cm wymiary dotyczą jednej połówki kosza box będzie się składał z
wy 39 cm takich dwóch o koszy jeden na drugim czyli wy x 2

zamiast doniczek zainstaluje hydro :)

są to pojemniki plastikowe które pomaluje czarną farbą żeby nie tworzyły się w nich glony mają następujące wymiary :

sz 28
dł 40
wy 16

czekam na wszelkiego rodzaju porady i sugestie

pozdrawiam alfi

e : doradźcie jakie konkretnie odmiany wsadzili byście do takiego boxa ???????

Latest posts

Latest posts