What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

הארומה של הפרחים לאחר הקציר

Snoofkean

New member
הארומה של הפרחים לאחר הקציר

חברים יקרים שלום רב,
יצא לי לגדל בשנים האחרונות גידולים נאים בחוץ ובפנים, איכות ונפח החומר משתבחים מגידול לגידול אך בעיה אחת נשארת עומדת בעינה ומציקה לי למרות שיש הייטענו שהיא רק בעיה קוסמטית:

בזמן שאני קוצר את הייבול לפרחים יש ריח משכר ומשגע. אך ברגע שאני תולה את הפרחים לייבוש, הריח הולך ודועך. לאחר הכנסת הפרחים ליישון בצנצנת הריח בכלל אובד ואותו מחליף ריח רגיל של דשא, כמו של שדה פתוח. ריח טוב אבל לא ריח של הדבר האמיתי שאנחנו אוהבים לעשן.
ברגע שאני מקסס ופותח את הפרחים רק אז חוזר הריח הטוב והמוכר שבוקע מלב הפרח.

בכל מקרה, כשקניתי ירוק מפה ושם, הייתי מקבל פרחים שבלי לפתוח ובלי לקסס כבר הייתי מריח את הארומה החזקה שלהם ושלא לדבר על הפרחים שקונים בקופי-שופס באמסטרדם שישר איך שהמוכר פותח את הצנצנת לשקול אותם אתה יכול רק להתמסטל מהריח.

אז השאלה היא כזאת: האם אני עושה משהו לא נכון בכל התהליך, האם יש דרך לשמר את הריח, למה זה קורה, זה ניתן לשליטה, זה בסדר/לא בסדר?
אמנם זה כבר כמה שאלות אבל אשמח אם תשפכו את כל מה שאתם יודעים.

תודה רבה לכולם!
סנופקין

isranabis

Active member
Veteran
צריך לדעת ליישן את פרחים
לעשות קייור כמו שצריך
חוץ מזה שזה תלוי בזן
יש זנים שהריח נשאר ומורגש גם בטעם
הכי טוב שהטעם עדיין מורגש שהעשן יוצא מהריאות
אבל אם הטעם מורגש רק בעשן שנכנס זה גם סבבה
ריחות וטעמים של קאנביס זה עולם מלא
אין כמעט ריח בעולם שלא קיים בקאנביס
החל בריח של נבלה עם חרא ריח של בנזין וריחות של פרחים ופירות
ועד לריחות של חומרי ניקוי כימים
הכל תלוי בזן או בהכלאה של כמה זנים

kamikaza

Active member
לפי מה שתיארת אתה עושה הכל נכון, אבל כנראה שבכל זאת יש לך טעות היכנשהו

לרוב כשאתה פותח את הצנצנות אחרי תקופת יישון קצרה - אפילו אחרי הכמה שעות הראשונות, אתה מקבל מכה של ריח משכר

ובטח אם היה להם ריח כל הפריחה, אז לא סביר שהזן בעייתי מהבחינה הזו. יכול להיות אבל, היו לי זנים שלא פלטו הרבה ריח בפריחה, אבל אחרי ייבוש כן. אז אולי יש כאלו הפוכים

אתה אולי משתמש יותר מדי באונה ג'ל בזמן הייבוש? זו יכולה להיות סיבה לנטרול ריחות

גם שימוש מוגזם ביוניזטור עלול לנטרל ריחות של פרחים

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
יכול להיות שאתה מייבש את הפרחים יותר מידי ולכן הם לא מתיישנים?

L

LarryOGkush

אתה מייבש בתוך קרטון עם וונטה?
אם כן אז זה ממש לא טוב! זה מוציא את כל הלחות של הפרחים וגורם להם להתייבש בצורה מהירה יותר ולא נכונה.

את האפגן קוש שגידלתי ייבשתי בתוך קרטון בינוני עם וונטה שמוציאה אוויר ובקושי היה לו ריח והוא גם התייבש בצורה מגעילה שום לחות לא נשארה עליו.
את הנורתן לייטס לאומת זאת ייבשתי על מתלה כביסה רגיל עם טמפרטורה של 24 מלעות ויצא אשש!

Snoofkean

New member
אני מייבש מעל רשת בתוך ארון סגור עם שני חורים (שהיו בהם פעם ונטות).
אני מייבש בערך 5 ימים ואז מכניס ליישון. הפרחים נשארים ברמת לחות טובה ותהליך היישון נעשה כמו שצריך, אין לי ספק.
החומר לכשעצמו הוא חזק והסטלות טובות, גם הטעם של העישון וגם הריח של העשן.
כשאני פותח את הצנצנת אני מריח ריח, אבל מה שאני אומר שזה לא הריח החזק הזה והמשכר הזה כמו שיש כשהצמח עדיין חי וכמו שיש שמקבלים חומר בקופישופ.
וכן, השתמשתי באונה ג'ל בתקופת הגידול והייבוש. ייתכן אולי שזה תרם להפחתת הריח, למרות שעכשיו האונה ג'ל סגור והפרחים בצנצנת.

orev

Active member
אני לא נתקלתי בדבר כזה האמת...
יש מצב שהצנצנת אולי מסריחה או משהו ?

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
אני מייבש מעל רשת בתוך ארון סגור עם שני חורים (שהיו בהם פעם ונטות).
אני מייבש בערך 5 ימים ואז מכניס ליישון. הפרחים נשארים ברמת לחות טובה ותהליך היישון נעשה כמו שצריך, אין לי ספק.
החומר לכשעצמו הוא חזק והסטלות טובות, גם הטעם של העישון וגם הריח של העשן.
כשאני פותח את הצנצנת אני מריח ריח, אבל מה שאני אומר שזה לא הריח החזק הזה והמשכר הזה כמו שיש כשהצמח עדיין חי וכמו שיש שמקבלים חומר בקופישופ.
וכן, השתמשתי באונה ג'ל בתקופת הגידול והייבוש. ייתכן אולי שזה תרם להפחתת הריח, למרות שעכשיו האונה ג'ל סגור והפרחים בצנצנת.
אני אנחש שהבעיה היא הארון הסגור. אני מעדיף ליבש בחדר מאורר או באוהל גידול מאורר אך בלי רוח ישירה על הפרחים כדי לקבל יבוש אחיד.

isranabis

Active member
Veteran
במזג האוויר החם בישראל
לא כדאי להפריד את הענפים מהגזע המרכזי
עד לסוף הייבוש
ככה הייבוש יותר איטי
והפרחים מוצצים את הענפים כמו שצריך
מהניסיון שלי חומר שיובש עם הגזע יוצא יותר טוב
בסך הכל המטרה ליצור ייבוש אחיד
לפעמים שהייבוש מהיר מידי
כדאי להכניס אותו לשקית אטומה לכמה שעות