What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

העשרת האוויר בפד"ח

isranabis

Active member
Veteran
העשרת האוויר בפד"ח

אני מצטער מראש שאין תמונות,לאחרונה נכנסתי לקטע של הפדח אחרי שקניתי את הזבל החדש של הידרו גרו השעון ווסת הפסיק לעבוד אחרי 3 ימים וגם שזה עבד זה לא עשה כלום ו400 שקל הלכו פארש,אבל מעז יצא מתוק בזמן שחרשתי כתבות על העשרה עם פד"ח למדתי על הגנרטור שעושים מקנקלים שמרים וסוכר אם תחפשו ביוטיוב תרשמו סי או 2 גנרטור די אי ואי[דו איט יורסלף]ויש מיליון הסברים איך מכינים מקנקל של 2 ליטר ועוד אחד של חצי ליטר מחוברים עם צינור סיליקון בפקקים ואפשר לעשות עם שמרים וסוכר או חומץ סינטטי ואבקת סודה לשתייה,אני עשיתי אחד כזה ואחד כזה וחיברתי את שניהם לבקבוק של החצי ליטר וכל מה שיש לי להגיד זה מי שלא עושה את זה הוא מטומטם פעם פונזי הזכיר את השמרים והסוכר אבל אני בטוח שהוא לא עשה או שלא הצליח לו כי אני מרגיש מה זה מטומטם שלא ניסיתי את זה מזמן, אני מגדל פיוטה פרפל שזז לאט לאט אבל עם הגנרטור הכל התחיל לעוף העלים קיבלו ברק וצבע והכל נראה כמו פלסטיק אחרי יום אחד של פד"ח כאילו שהוספתי איזה דשן מיוחד וכול הסיפור זה 2 קנקלים של קוקה קולה ליטר וחצי ואחד של חצי ליטר, מטר של צינור סיליקון, ושני כפות שמרים וארבע כוסות סוכר תאמינו לי אני מגדל 30 שנה ושום דבר לא מוסיף יעילות כמו הגנרטור הזה שנראה כמו בדיחה אבל מה שהוא עשה ב3 ימים חבל על הזמן , לא רק גידול מהיר אלה גם הצמחים מקבלים בריאות וצבע כל כך מהר והאוהל שלי אפילו לא אטום ועובד רגיל עם הטרמוסטט רק שבמקום 25 מעלות העלתי ל28 ובחושך אני מוציא את הצינור של הפד"ח ומחבר אותו לדיפיוזר ושם בדלי מים שאיתו אני מכין את תמיסת ההשקיה לאותו היום,מה שטוב זה שרואים את הגז לפי הבועות וככה יודעים שזה עובד ובאיזה קצב,פחות או יותר, בקיצור לכו תכינו לכם את הגנרטור זה עבודה של עשר דקות וזה עולה פחות מ10 שקל אבל שווה מיליון אני כולה עובד עם זה 4 ימים ובינתיים הכל יותר טוב מהצפוי מעניין כמה זמן זה ימשיך לעבוד עד הנגלה הבאה של השמרים והסוכר בינתיים זה מפציץ בפד"ח את הצמחים ורואים את התוצאות

tba

Member
יש לי ונטה 6 אינץ בכל צד (גידול+פריחה) ועוד אחת בכניסה לחדר, אתה חושב שזה יהיה אפקטיבי
?

isranabis

Active member
Veteran
אם הוונטות עובדות כל הזמן שהאור עובד אז זה בטוח פחות יעיל אבל קראתי שיש כאלה שממליצים לעבוד עם זה גם באאוט דור ,אצלי אי אפשר לעבוד עם המפוחים כל הזמן כי אז הטמפרטורה 15 עד 18 מעלות צ' כדאי לך לנסות כי אין כאן השקעה לא בכסף ולא בזמן אם זה עובד ישר רואים את ההבדל בצמחים הם מקבלים ברק ונראים כמו פלסטיק לא נתקלתי בשום דבר כל כך משמעותי כמו הפד"ח ראיתי גם מישהו שהכין מערכת עם חיישנים וברז סולונואיד והכל אוטומאט אבל עם שמרים וסוכר הוא מייצר את הפד"ח בתוך אקווריום ענק ועוד אקווריום לאגירה של הגז,תראה כולם יודעים שבאוויר יש בערך 350 פי פי אם פד"ח אם אתה מביא רק 700 פי פי אם אז הכפלת את הפוטוסינטזה אין נזק לצמחים עד 3000 פי פי אם אז ככה שיש מרווח ביטחון,שווה בכל מקרה לעבוד עם טרמוסטט ועם הפד"ח זה עובד יופי , אצלי כל רבע שעה מתחלף האוויר ובהחלט רואים את העבודה של הגז

tba

Member
טוב, שכנעת אותי. שווה לנסות. יש לך מושג איפה זה יהיה יותר אפקטיבי, בגידול או בפריחה?

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
עשיתי את זה במיכל הרבה יותר גדול - 25 ליטר אם אני זוכר נכון.
לא רק שזה לא דפק עבודה (עם רבע קילו שמרים וקילו שמרים כל פעם) זה הביא מלא זבובונים והסריח.
יצאה בסוף בירה סוג ז' אגב.

זה היה בחדר סגור ככה שהפד"ח לא ברח, אבל זה לא היה קרוב למספיק לחדר 12 מ"ר שנכנס להילוך גבוה.
אם מוציאים את האויר באופן קבוע זה בכלל חסר טעם, וגם אין שום טעם להפעיל את זה (חוץ מזה שקשה להפסיק אותו) שאין אור כי אז אין פוטוסינטזה והצמח לא צריך את הפד"ח.

מאז עברתי לדבר האמיתי וזה כבר ליגה אחרת, אבל המחיר צורב בארנק.
מצד שני, שקונים את כל המערכת למלא את המיכל זה רק איזה 50 שקל ככה שזה הוצאה חד פעמית על המערכת פלוס מינוס.

אם יש לך בקרה אפשר להפציץ את הצמחים ברמות פד"ח גבוהות מאוד (אפילו 3000 ח"מ) והן נכנסות לאיזה מצב מחופף של להוציא טונות עלים בכלום זמן.
בפריחה אתה רוצה רמות הרבה יותר נמוכות כי אתה לא רוצה שהן יוציאו עלים בטירוף, אבל עדיין נשאר סביב ה800 ח"מ.
בחדר הפד"ח יכול לרדת הרבה מתחת ל350 ח"מ שיש צמחים שאוכלים אותו, במיוחד שיש הרבה מהם בלי תחלופה של האויר.

בהצלחה :)

isranabis

Active member
Veteran
יש כאלה שלא ממליצים על פד"ח בחודש האחרון של הפריחה אבל יש כאלה שאומרים הפוך נראה לי שאם לא ננסה לא נדע

isranabis

Active member
Veteran
באוהל הקטן שלי עם שני בקבוקים של ליטר וחצי בכל אחד שני כוסות סוכר על כפית שמרים עם קמצוץ של אבקת סודה לשתייה ואתה רואה את הגז לפי הבועות בבקבוק של המים הקטן שמימנו יש צינור למאוורר,אם יש חדר גדול אז אפשר להכין בקבוק לכל צמח כמו שעושים באאוטדור הקטע שאם זה עובד אז רואים את ההבדל תוך 4 שעות,הקטע זה למצוא את המינון הנכון של השמרים והסוכר כי יותר סוכר זה פחות גז אבל ליותר זמן לעומת יותר שמרים שמביאים הרבה גז אבל לזמן קצר,בשיטה של הבקבוקים אין חרקים ואין ריח כי המערכת אטומה,אצלי זה מייצר הרבה גז ואם אני לא מוציא את זה בחושך זה עושה את הצמחים נפולים מרוב גז אז מצאתי פיתרון להעשיר את תמיסת ההשקיה אבל אני לא יודע עד כמה זה אפקטיבי,בכל מקרה השמרים עם הסוכר זה הדבר עם התוצאות הכי מדהימות מכל מה שראיתי באינדור רק חשוב המידות של החדר,בחדר גדול צריך בקבוק לכל צמח או שניים ברגע שתופסים את הרעיון אפשר להכין עם בקבוקים יותר גדולים,פונזי אתה השתמשת בכמות של שמרים שמספיקה לכמה שנים עם שקית שימרית של 50 גרם אפשר להעביר כמה חודשים ולא לשכוח קמצוץ של אבקת סודה לשתייה,החומץ הסינטטי עם אבקת סודה לשתייה גם כן עובד נהדר

isranabis

Active member
Veteran
דרך אגב פונזי הכמות של הגז האידאלית היא בין 1000 פי פי אם ל2500 פי פי אם זה הכל תלוי בגודל המנורה, אין טעם לעבור את ה1000 פי פי אם עם מנורה של 400 ואט בשביל 2000 פי פי אם צריך מנורה של 1000 ואט,

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
באמת נראה לך שבשביל 1000 וואט אני אסגור חדר שלם?
היה שם 3000 וואט.
וזה לא קשור בכלל לכמה אור יש - זה קשור לכמה אור מנוצל (וזה משהו אחר לגמרי) ומכאן כמה פוטוסינטזה מתבצעת.
אם אתה מוציא את האויר מהחדר תצטרך להשאיר בלון פתוח קבוע כדי לשמור על רמות נכונות. מה שיחזיק בערך 4-5 שעות.

מהנסיון שלי כל המשחקים עם השמרים עוזרים רק במצבים קיצוניים של מחסור בפד"ח, וגם אז לא ממש.
אני מאמין שהתוצאות שלך נובעות מדברים אחרים לגמרי.
היו לי המון שמרים, המון מים, המון סוכר, המון בועות והמון וריאציות של הנושא ועבודה זה לא דפק בסופו של יום למרות שהטמפ' והלחות היו תמיד אופטימליים.

אני עובד עכשיו עם בלון פד"ח, וסת וברז חשמלי שמחובר לטיימר דיגיטלי. חוסך כסף לסנסור פד"ח אבל זה פאקינג יקר.

isranabis

Active member
Veteran
באחד הפורומים איפהשהו באתר הזה יש מערכת עם סנסורים וברזים חשמליים עם השמרים והסוכר זה בנוי מאקווריומים ענקיים משהו מאוד נקי עם מיכל לאגירה של הגז והכל עובד אוטומאט על חדר גידול די גדול,אני חושב שאצלי זה עושה עבודה בגלל שיש לי אוהל קטן,80 על 80 עם גובה 160 אם אני משאיר את זה בחושך זה עושה את הצמחים נפולים מעודף גז, מה שאני לא מבין למה באתר שמימנו עשיתי את הגנרטור כתוב שצריך לחכות 3 ימים עד שזה מתחיל לעבוד אבל זה מתחיל לעבוד אחרי דקה אחת ואחרי 4 שעות רואים את ההבדל על הצמחים הפיוטה פרפל הוא צמח איטי אבל עכשיו עם הגז הוא התחיל לעוף וקרה לי משהו שלא ראיתי אף פעם העלים הוציאו עוד סט של אצבעות קטנות על האצבעות הגדולות עלה עם 11 אצבעות הוציא עוד 5 אצבעות קטנות של שני סנטימטר באמצע העלה יש כאלה שהוסיפו רק 3 אצבעות בחיים לא נתקלתי בזה אפילו לא בתמונות אני חייב לצלם את המוטציה הזאת מעניין אם זה בגלל הגז??כי לא ראיתי את זה לפני הגז

isranabis

Active member
Veteran
עוד סיבה שזה עובד אצלי זה הטמפרטורה בחוץ פחות מ10 מעלות אז אין יותר מידי תחלופה של אוויר המפוחים עובדים דקה אחת כל 20 דקות בשביל טמפרטורת אוהל של 28 מעלות,עוד משהו שקורה בגלל הגז זה השורשים ממשיכים לגדול מחוץ לחורים של העציץ אוויר כל הקערה מלאה בשורשים לבנים וחיים לפני הגז השורש היה יוצא נהיה חום ונעלם עכשיו הם גודלים החוצה בעציץ אוויר של 12 ליטר רק לפני שבוע העברתי את השתיל מעציץ טורפדו של ליטר אחד בטוח שגם דימונד נקטר עוזר לשורשים אבל אני תמיד משתמש בזה והשורשים לא היו יוצאים וממשיכים לגדול מחוץ לעציץ בתוך הקערה של הנגר,אולי זה גם בגלל שאני שם את הגז במי ההשקיה בזמן החושך בכל מקרה זה מגניב לראות איך השורשים לא מתים במי הנגר ואפילו שותים הכל

מה שעובד עובד
ובקשר למספרים פה אני חושב שזה הכל תלוי גנטיקה עדיין
המספרים נחמדים אבל הכל תלוי במה הצמח רוצה
ראיתי מגדלים שמוציאים דברים מדהימים בלי אפילו דשן אז שוב זה תלוי בהרבה גורמים
בכל מקרה ישרא זה נשמע להיט לנסות לפחות
לא עושה יותר טוב לצמחים תמיד אפשר לזרוק
לא סיפור
טיפ נחמד תודה :)

isranabis

Active member
Veteran
הכנתי אחד עם שני מכלים של 5 ליטר ואני לא מחליף אוויר בכלל כי הטמפרטורה לא עוברת את ה27 מעלות בשיא ורוב הזמן זה בין 24 ל25 והצמחים ניראים נהדר אפילו נראה לי שהייתי צריך להתחיל את הפריחה יותר מוקדם

isranabis

Active member
Veteran
שיחקתי אותה עם המצאה גאונית ,אני מכין את הפד"ח בסיר לחץ שחיברתי לו צינור נחושת ואז הוא הופך למזקקת אלכוהול שהתהליך של הפד"ח נגמר ,ויש כאן בונוס נוסף שעכשיו אפשר לסגור את הגז בסיר בזמן שאין אור ולשחרר אותו שהאור נדלק,הסיר שמצאתי בא פרפקט עם השסתום לצינור נחושת כאילו בהזמנה,אתמול מדדתי את כמות הפד"ח באוויר עם ערכת בדיקה פשוטה וזה עומד על 750 ח"מ בכל שלושת הבדיקות שיש בערכה הזאת,עשיתי את הבדיקה כל 4 שעות בזמן שיש אור

ido

Member
אין על הדבר האמיתי - פחות כאב ראש, פחות מלוכלך, הרבה יותר יעיל. גם הרבה יותר יקר :-/

isranabis

Active member
Veteran
אין ליכלוך ואין ריח ולא ג'וקים הכל בתוך בקבוקים אטומים של 4 ליטר מחוברים בצינור סיליקון אחד לשני ובסוף לבקבוק קטן עם מים כדי שהגז יהיה נקי ובלי ריח כרגע יש 5 בקבוקים של אקונומיקה שזה עובד הכי טוב,ניסיתי סיר לחץ אבל זה לא עבד בגלל שהוא לא היה אטום,אחרי שלומדים לעבוד עם זה יש אחלה שליטה על המינון והמהירות שזה מייצר גז,הרבה סוכר עובד הרבה זמן אבל לאט הרבה שמרים מייצר הרבה גז אבל נגמר מהר אני משחק עם הכמויות שהכמות הבסיסית זה שתי כוסות סוכר על כף שמרים בשני ליטר מים שזה מחזיק עשר ימים