What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

גידול וטיפוח זכר לצורך איסוף אבקנים

Scroggy B

Active member
גידול וטיפוח זכר לצורך איסוף אבקנים

שלום לכולם,
גדל אצלי זכר של זן מפציץ והתעוררו אצלי מספר שאלות. פרסמתי אותן בפורום הלועזי, אך לא קיבלתי, לצערי, מענה מאנשים בעלי ניסיון.מכיוון שממש מגרד לי לשמור אותו ולהכליאו עם הצ'יז וההייז, אאלץ בכל זאת לפתוח שרשור פה ולהטריד את חברי הפורום עם מספר קושיות:
א. הזרע הגיע אליי משקית. כלומר אין לדעת לגבי מקורו, וסביר שהוא הגיע מצמח הרמי. במידה ואני מביא אותו לסוף הפריחה ואוסף את אבקניו ואז מפרה את הנקבות שלי, מה הסיכוי שתכונת ההרמי תועבר אליהן? האם הסיכוי הוא 100%?
ב. אני מניח שהתשובה לשאלה זו היא לא, אחרת אנשים היו עושים את זה, אך בכל זאת - האם סטרס יכול להשפיע על הזכר כמו על הנקבה ולגרום לו להוציא פרחים נקביים?
ג. כמה זמן מרגע שמתחילות להופיע התפרחות הזכריות ייקח לזכר שלי להוציא אבקנים?
ד. לא בא לי להשקיע בזכר (בכל זאת, אני לא הולך לעשן אותו בסוף). האם הוא דורש את אותם מחזורי אור ואותם תנאים על מנת לפרוח ולהפיק אבקנים איכותיים? או שאני יכול להיות קצת קמצן עליו ולגדל אותו בארונית עם פלורסנט? אני לא צריך הרבה אבקנים.
ה. במידה וייצאו לי אבקנים האם אוכל להאביק רק חלק מהצמח בלי לפגוע משמעותית באיכות התוצר הלא-מואבק? או שייצור הזרעים משנה פאזה לצמח ופוגע באיכות הפרחים הכללית?

תודה לכל העונים בעלי הניסיון.. אשמח לשמוע מאנשים שגידלו זכר והפיקו ממנו אבקנים, והאם כדאי לי בכלל לגדל אותו. בברכת שבוע טוב :tiphat:

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
א. זה לא סיכוי, זו סבירות. הסבירות גבוהה יותר מהנורמל
ב. כן. אם תיצור זרעים מזכר שהוציא פרחים נקביים תקבל כמעט 100% זכרים בזרעים שיצאו ופרחים שאין מה לטרוח לעשן
ג. שבוע וחצי לערך
ד. אין בעיה משמעותית עם הנושא
ה. כן- אתה שם את האבקנים בתוך שקית ואותה על האזור שאתה רוצה להאביק, סוגר טוב את השקית ומנער את התכולה. אתה משאיר את השקית על האזור יומיים ומרסס פעמיים ביום (ביחוד אחרי ששמים את השקית) את הצמח במים כדי למנוע מאבקנים להאביק אזורים לא רצויים.
חלק משמעותי מהאנרגיה של הצמח הולך ליצור זרעים במקום ליצור פרחים אז.. יוצאים פחות פרחים. גם איכותם שונה אך לא משמעותית.

זכרים בוחרים רק את הטופ של הטופ של הטופ. זרעים לא עולים הרבה כסף לעומת שאר הוצאות הגידול וניהול חכם של משאבים מכתיב שעדיף להזמין זרעים מעולים מאשר לחסוך כמה שקלים וליצר אותם בעצמך

Latest posts

Latest posts