What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

גידול ראשון- נאלץ ללכת בקטן...

let-me-smoke

New member
גידול ראשון- נאלץ ללכת בקטן...

שלום חברים, לאחר הרבה זמן של התעניינות בתחביב החלטתי ללכת על זה.
מסיבות כאלו ואחרות, נאלצתי לצמצם את התקציב כמה שיותר.
והתעניינתי בחללי גידול פשוטים יותר, ולבסוף עלה לי רעיון לעשות חלל גידול מפלסטקית של כתר במידות:
אורך-65
רוחב-40
גובה-33
האם זה אפשרי בכלל? מבחינת למקם שם את כל הציוד הנחוץ לגידול..

let-me-smoke

New member
חחח לא ילך אתה אומר אה ? אני רוצה לגדל את הצמח שמגיע לגובה הכי נמוך שיש, אבל אתה אומר ש33 ס"מ לא יספיק גם עבור הצמח הקצר ביותר? מקסימום אם זה לא יעבוד מבחינת הגובה אני אהיה יצירתי ואגביה את זה איכשהו ...

T

TheHebrewHammer

מתאים לגידול באדסייקל ( כמו חד אופן, פרח אחד) בכוסות קלקר לבנות הגבוהות האלה עם קצת קשירות.. לדעתי תלך על זה!! תנסה להזמין זנים נמוכים ואוטומטים
:biggrin::dance013:

isranabis

Active member
Veteran
תסדר את הארון שהאורך יהיה הגובה
ומנורת פלורוסנט קומפקטי
אז אפשר לגדל צמח או שניים
ממש קטנים
בהצלחה

let-me-smoke

New member
Isranabis- אני אעשה את זה.
יש זנים ספציפים שאתם ממליצים לחלל גידול כזה?
חשבתי על צ'יז, נורת'ן לייט או ניו יורק דיזל אוטומטים
מה אתם אומרים יתאימו?

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
אני הייתי מכסה ברשת צל 20-40% הצללה חלון ושם עליו אדנית עם אדמה הכי איכותית שאתה יכול לממן וזרעים אוטומטים.
אם יש לך תאורת רחוב ליד החלון צמח רגיל לא יפרח אבל אוטומט יהנה מזה.
יותר שמש יותר טוב אבל אפשר גם בפינה עם פחות שמש אם זה יותר בטיחותי.

יש אוטומטים עם מעט מאוד ריח ומקסימום אם הם מסריחים בימים האחרונים שים אותם עם חלון סגור ליד מקור אור ומנטרל ריחות בחדר.

לגבי מצע שתילה אני ממליץ על אדמה של טוף מרום גולן (מהמשתלה, לא מחנות הידרו. במשתלה יש באדמה כבר דשן) עם תוספת 20% פרלייט (חנות הידרו, אפשר גם תערובת קוקוס פרלייט באותו מינון), 10% ורמיקומפוסט (הומוס תולעים)
מעל המצע שתילה צריך 2 ס"מ גובה של חיפוי. קש קצוץ הוא פיתרון סופר - זול שעובד יפה מאוד. מארגנים עשבים דגניים יבשים (נראים כמו... קש) מהשדה הקרוב וקוצצים לחתיכות של 2 ס"מ עם מספריים.
עדיף עציץ גדול ככל האפשר כדי לתת לצמח יותר מקום לפתח שורשים.

השקיה רק במי ברז נטולי כלור (להשאיר דלי מים בלי מכסה ל24 שעות ולהשתמש רק אחר כך) ופעם בשבוע לערבב חצי כוס ורמיקומפוסט עם מי ההשקיה לבוסט לביולוגיה.
אתה יכול למוסס גם דשן לבחירתך בהשקיה אם הצמח מראה חוסרים, בהתאם לחוסרים.
אני מחזיק דשן אורגני בשחרור איטי בשלוף ומפזר קצת מעל האדמה (ומתחת לחיפוי) לפני ההשקיה. לא באמת משנה איזה דשן אורגני בשחרור איטי כל עוד האנפיקיי שלו מאוזן.

בהצלחה :)