What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

גידול אמהות

Jhon_Goti

Member
שלום לכולם

עברתי קצת על הפתילים בפורום ולא ממש מצאתי פתיל שעוסק בנושא אז חשבתי לפתוח אחד...

אני כרגע מריץ מחזור של פיינאפל אקספרס ויש לי צמחה אחת שאני רוצה להוציא מהאוהל בטרם כניסה להפרחה וכמבון להפוך אותה לאמא. לצערי אין לי ידע בנושא ואשמח לעזרת החברים פה.

אז ככה, הצמחה כרגע בת 37 יום מהצצה ונמצאת יחד עם שאר הצמחות באוהל שכרגע המשטר תאורה בו הוא 18/6

להבדיל מיתר הצמחות באוהל שנשתלו בקוקו פרלייט בעציצים של 8.5 ליטר (אוטופוט), היא נמצאת בעציץ של 20 ליטר - אדמה.

אז כמה שאלות בנושא:

מה השטח במ"ר רבוע שאתם ממליצים לתת לכל אמא?
אני בכוונה שואל את השאלה בצורה הנ"ל מכיוון שבעתיד ארצה להכניס לאותו חלל גידול חדש עוד לפחות אמא אחת עד שלוש...

לגבי תאורה, האם צריך לשמר את משטר התאורה 18/6 באופן קבוע?
איזה סוג תאורה הכי מתאימה לגידול אמהות?

אותה צמחה שאני מייעד להיות אמא, כבר עברה קיטום אחד ליפני שבוע וחצי בערך. האם נהוג לקיטום\לאמן אימהות?

מבחינת דשנים (מצע אדמה), האם נהוג להפחית את כמות הדשנים בגידול אמהות. האם אתןם ממליצים על רמת אי סי מסויימת?

זהו בערך. מקווה שהפתיל יעזור לגם לאחרים בנושא.

אם מישהו יכול לזרוק פה איזה קישור למדריך טוב בנושא, אני יותר מאשמח

תודה חברים.

נ.ב

אני כבר מת להעביר לפריחה וקצת מתעכב בגלל הנושא של האמא שיושבת בתוך האוהל. ברגע שאתחיל להפריח כמובן שאחזור לעדכן את היומן שפתחתי

Scroggy B

Active member
שלום ג'ון,
אני בדיוק מגדל שלוש אמהות ייעודיות, משלושה זנים שונים. מחכים להפרחה יש לי עוד ארבעה צמחים שמהם אקח ייחורים. בסופו של דבר אני אגיע לאמא האחת והשווה. המקום שהקצתי לאמהות הוא חלל בארונית ששטחו בערך 30*70 ס"מ. לפי כל מני מדריכים לאמהות ואמהות בונזאי ברחבי המרשתת, זה אמור להספיק לי, אני לא צריך כמויות תלת ספרתיות של ייחורים כל שבוע... הן יושבות שם, תחת משטר של 24-0 ומחכות שאבוא לקחת מהן ייחורים. אם אתה יודע אנגלית לא תהיה לך בעיה למצוא המון מדריכים בנושא. אם לא, חכה שיבוא מישהו מזקני הפורום ויסביר הכל.

Jhon_Goti

Member
תודה על התגובה סקרוגי
אני מבין מדבריך שקודם כל קיים הבדל בין אמהות לבין אמהות בונזאי. תקן אותי אם טועה...
העניין הוא שבאמת מצאתי לא מעט מדריכים בנושא גידול אמהות בונזאי ולא הייתי סגור שזה מה שאני צריך.

שלום ג'ון,
אני בדיוק מגדל שלוש אמהות ייעודיות, משלושה זנים שונים. מחכים להפרחה יש לי עוד ארבעה צמחים שמהם אקח ייחורים. בסופו של דבר אני אגיע לאמא האחת והשווה.

לא ממש הבנתי מהתגובה שלך מה בדיוק התהליך שאתה עובר על מנת להוציא אמא "שווה". אתה כבר בחרת מתוך כמה צמחות אמהות? אם כן לא כל כך הבנתי מה הכוונה ל"מחכים להפרחה"? הייחורים שאתה לוקח זה לא מהאמהות?

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
שלום לכולם

עברתי קצת על הפתילים בפורום ולא ממש מצאתי פתיל שעוסק בנושא אז חשבתי לפתוח אחד...

אני כרגע מריץ מחזור של פיינאפל אקספרס ויש לי צמחה אחת שאני רוצה להוציא מהאוהל בטרם כניסה להפרחה וכמבון להפוך אותה לאמא. לצערי אין לי ידע בנושא ואשמח לעזרת החברים פה.

אז ככה, הצמחה כרגע בת 37 יום מהצצה ונמצאת יחד עם שאר הצמחות באוהל שכרגע המשטר תאורה בו הוא 18/6

להבדיל מיתר הצמחות באוהל שנשתלו בקוקו פרלייט בעציצים של 8.5 ליטר (אוטופוט), היא נמצאת בעציץ של 20 ליטר - אדמה.

אז כמה שאלות בנושא:

מה השטח במ"ר רבוע שאתם ממליצים לתת לכל אמא?
אני בכוונה שואל את השאלה בצורה הנ"ל מכיוון שבעתיד ארצה להכניס לאותו חלל גידול חדש עוד לפחות אמא אחת עד שלוש...

לגבי תאורה, האם צריך לשמר את משטר התאורה 18/6 באופן קבוע?
איזה סוג תאורה הכי מתאימה לגידול אמהות?

אותה צמחה שאני מייעד להיות אמא, כבר עברה קיטום אחד ליפני שבוע וחצי בערך. האם נהוג לקיטום\לאמן אימהות?

מבחינת דשנים (מצע אדמה), האם נהוג להפחית את כמות הדשנים בגידול אמהות. האם אתןם ממליצים על רמת אי סי מסויימת?

זהו בערך. מקווה שהפתיל יעזור לגם לאחרים בנושא.

אם מישהו יכול לזרוק פה איזה קישור למדריך טוב בנושא, אני יותר מאשמח

תודה חברים.

נ.ב

אני כבר מת להעביר לפריחה וקצת מתעכב בגלל הנושא של האמא שיושבת בתוך האוהל. ברגע שאתחיל להפריח כמובן שאחזור לעדכן את היומן שפתחתי
תאורה צריכה להיות בין 18\6 ל20\4 תלוי בזן. עם שלך 18 אמור להספיק וגם לחסוך קצת בחשמל.

תאורה אידאלית לדעתי היא תאורה משולבת בנורות פריקה, כמו הגרין פאוור של פיליפס.
אם אתה עם תקציב יותר נמוך וצריך פחות כח אז תאורה טי-8 היא אחלה.

נהוג מאוד לאמן אמאות כי אתה צריך מהן לא מעט ייחורים.
היו לי אמאות שכל סבב ייחורים נתנו 200 ייחורים (מטר רבוע צמחה) וכמובן שאתה צריך מספיק ענפים כדי לקחת מהם ייחורים.
תיצור כמה ענפים שאתה צריך.

אני מפחית את הדשנים ב30% ונותן אותם פעם דשן פעם מים בקוקוס ופעם דשן ופעמיים מים באדמה. באדמה בכלל אני מעדיף לתת דישון לטווח ארוך מאשר דישון נוזלי.

הפרחת כבר את הגנטיקה שאתה רוצה לשמור?
מקובל לשמור אמאות רק אחרי שבדקת שהן יציבות (אין בולבולים) ושהן באמת יותר טובות מהאחרות.

Jhon_Goti

Member
תודה רבה פונז. עשית לי קצת סדר בנושא
לא הבנתי פשוט שקודם כל מכניסים לפריחה...

אני מחר אכניס את האוהל לפריחה. כרגע הצמחות נמצאות ביום 37 לצמיחה.
האם ישנה אפשרות לשים את האמא שאבחר תחת נורות סי אף אל?
אני כרגע רוצה לחסוך כמה שאפשר עד שאסדר לה סביבה נורמלית. אין לי בעיה לשלב נורות של 2700 ושל 6500
אם זה אפשרי, כמה וואט לדעתך צריך?

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
לוקחים מכל הצמחות ייחורים ומפריחים אותם בזמן שהם משרישים וגדלים.
שהאמאות מסיימות אתה יכול לבדוק מי הכי טובה ושמרת את הגנטיקה בייחורים בינתיים.

אפשר לגדל עם נורות חסכוניות והעוצמה תלויה בגודל האמאות שאתה צריך.
אפשר לשים חסכוניות כדי לשמור את האמאות אבל אני מעדיף נורות 400 וואט ומעלה לפחות שבועיים לפני שלוקחים את הייחורים כדי שהענפים יתעבו ויתפסו כח בשביל להשריש מהר וביעילות יותר.
טמפ' אתה צריך 6500 קלוין.

Jhon_Goti

Member
אלוף אתה. עכשיו התהליך באמת עושה לי סדר.
אתה אומר פשוט להוריד ייחורים מכל הצמחות, להתחיל השרשה ופשוט לראות בסיום המחזור איזה צמחה אני רוצה לשמר ולהמשיך עם הייחורים שהורדתי מאותה צמחה...

מגניב, נתת לי יופי של תעסוקה ללילה

kamikaza

Active member
אל תפריח את האמא

צמח שפרח וחזר לצמיחה זה צמח פגוע ברמה כזו או אחרת

לא ציינת אם הזרעים פמינייזד? אם כן, היא אמורה להיות נקבה

אמהות בוחרים בשיטת הסלקציה מתוך מבחר גדול של צמחים שונים

בוחרים את ההכי מוצלחת מתוך כמה. אפשר גם ככה - להנביט, ולהחליט מראש שאחת מהן תהיה אמא אבל זו לא שיטה לעשות מלכתחילה

לא הייתי מחכה לשום דבר בשביל להפריח את האוהל

התזמון של ההפרחה הוא קריטי לגידול מוצלח

איחור של שבוע זה המון, ויכול להכניס אותך לבעיית צפיפות יתר, בעיית גובה - אם יש מגבלות, או שסתם הם יהיו גדולים מדי ויהיה לך שטח מת בין העציץ עצמו לשכבה הפרודוקטיבית, מה שיפגע ביבול הסופי

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
אם מתעכבים וגובה הוא בעיה קוטמים ואין שום בעיה.

Jhon_Goti

Member
אל תפריח את האמא

צמח שפרח וחזר לצמיחה זה צמח פגוע ברמה כזו או אחרת

לא ציינת אם הזרעים פמינייזד? אם כן, היא אמורה להיות נקבה

אמהות בוחרים בשיטת הסלקציה מתוך מבחר גדול של צמחים שונים

בוחרים את ההכי מוצלחת מתוך כמה. אפשר גם ככה - להנביט, ולהחליט מראש שאחת מהן תהיה אמא אבל זו לא שיטה לעשות מלכתחילה

לא הייתי מחכה לשום דבר בשביל להפריח את האוהל

התזמון של ההפרחה הוא קריטי לגידול מוצלח

איחור של שבוע זה המון, ויכול להכניס אותך לבעיית צפיפות יתר, בעיית גובה - אם יש מגבלות, או שסתם הם יהיו גדולים מדי ויהיה לך שטח מת בין העציץ עצמו לשכבה הפרודוקטיבית, מה שיפגע ביבול הסופי

הזרעים הם פימנייזד וכבר בכל הצמחות התחלתי לראות סימני מיניות אז בנק' הזאת אין בעיה

לא הבנתי קזה אם את הסלקציה אתה עושה לפי השיטה שפונזי תאר - מוריד ייחורים, מסיים את המחזור ואז בוחר להמשיך עם אמא מתוך אחד הייחורים בהתאם לצמחה שאתה רוצה כמובן...

אני היום מעביר את האוהל לפריחה ומוריד ייחורים מכל צמחה

kamikaza

Active member
מעולם לא גידלתי צמח אם, אני עובד לפעמים עם ייחורים אבל ממקור חיצוני

השיטה שפונזי תיאר זו הדרך לברור אמא מוצלחת

מנביטים כמה שיותר זרעים, לוקחים ייחורים מכולם, ומגדלים אותם בזמן שהמקוריים פורחים. אחרי הקציר והעישון, אתה מחליט איזו צמחה היתה הכי מוצלחת - מכל הבחינות, גודל, מבנה, סטלה, עמידות , ואז אתה הופך את הבת של אותה צמחה מוצלחת לאמא של הדורות הבאים

אגב, יש זנים שאחרי שהפרחת אותם לא חוזרים לצמוח יותר. נפוץ יותר באינדיקות

Jhon_Goti

Member
תבורכו חברים

אני היום משחרר את האוהל לפריחה. אעדכן בהמשך ביומן.

תודה!

Jhon_Goti

Member
חדש לי, נראה מדהים
קראתי כמה מדריכים במהלך היום דווקא אף אחד מהם לא היה מפה
תודה גנש

narnir

New member
שאלה קטנה:
המושג אמא הוא בעצם לקחת צמח שהמטרה שלנו היא בעצם להשאיר אותו במצב צמיחה ולקחת ממנו ייחורים כל הזמן?

chef123

Member
שאלה קטנה:
המושג אמא הוא בעצם לקחת צמח שהמטרה שלנו היא בעצם להשאיר אותו במצב צמיחה ולקחת ממנו ייחורים כל הזמן?

כן צמח אמא זה צמח שבעצם אנחנו לא מפריחים אף פעם והיא משמשת לנו ללקיחת יחוריים
ואנחנו משאירים אותה קבוע 18\6