What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

growbox

cannamaster

Member
mam szafe 80x50x175 i zastanawiam sie ile wsadzic do niej krzakow.

mam 4 euforie femi, 1ww regular i pare Nonamow:)

lampe mam 250w HPS ale jak przelacze na flo to dam 400:)

jestem tylko teoretykiem i wyczytalem gdzies ze z 4 krzakow przy dobrych warunkach moge osiagnac 400gram. co myslicie?

oczywiscie zakladam ze wszystko bedzie robione w jak najlepszych warunkach:)

btw na same krzaki przewidzialem gdzies ze 130 cm.

Yarcio

Member
Powinienes sie cieszyc, jesli bedziesz mial 50g z kazdego. Przecietnie poczatkuajcy osiagaja 0,3g z 1W HPS. Doswiadczeni growerzy "robia" 0,7g z 1W a profesjonalisci 1g z 1W.

cannamaster

Member
:D heh yarcio:) taki poczatkujacy to jestem ale w praktyce;) bo jesli chodzi o staz siedzenia na forach to mam go juz ze 6 miechow:) i ciagle ale to ciagle czytam i czytam:D
do calej uprawy podchodze bardzo profesjonalnie wiec licze naprawde na ladne pomidory!

ale jak nawet by mi wyszlo 20g z krzaka to sie nie zalamie;) bo tak czy inaczej za 3 miechy ruszam z kolejna uprawa:))

Last edited:
A

adrianmenyo

wsadzaj tam 4 euforie i zadbaj, tak jak mowisz, to bedziesz mial duzo dobrego jarania i na bank bedziesz zadowolony... Yarcio statystyki z glowy strzela na szybko, przeciez nie wie jak o nie zadbasz...

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
witam
na duze zbiory sklada sie wiele czynnikow np. dlugosc WEG-a , doniczka , lampa 400w albo 1000w , niezapomni o treningu(siatka , druciki , Fim) bo tylko wtedy zapewnisz dobre naswietlenie dolnych partii rosliny , temperatura itd. :rasta: ale to wszystko juz wiesz ,

5 euforii=250g :laughing: :laughing:
powodzenia

Last edited:

cannamaster

Member
:D lampa bedzie na flo 400 a teraz zadowole sie 250:)

jedyne co mnie martwi to temperatura;) narazie tam to mam wstawione gdzie jest 6stopni;) ale zaczynamy tam palic w piecu i za 2 tyg powinno byc jud ponad 10;) --- tylko tyle bo tam nie ma kaloryfera i to jest PODpiwnicze;D

ale w razie co to mam grzejnik na butle z gazem to co2 bedzie odrazu;) - tak czy inaczej przez pierwsze 2 tyg spoko bo bedzie 24/0 i krzuny sie ogrzeja;) a potem pomyslimy nad tym piecykiem czy tez innym bajerem:)

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
cannamaster sprecyzuj jaka zrowke masz na weg 250 MH czy HPS ?
jak masz taka niska temperature otoczenia to odpal boxa na pare godzin i sprawdz jaka jest temp. w srodku. Powinno byc GIT bez ogrzewaczy , grzejnikow
pozdrawiam

cannamaster

Member
ziel-zielona lampa to 250w HPS --- a na flo potem daje 400 HPS.

lampa juz swieci i jutro bede wiedzial jaka jest temperatura. ale jestem dobrej mysli.. zawsze mam ten piecyk gazowy, ktory moge uruchamiac w czasie gdy lampa nie swieci:) samo pomieszczenie jest male bo 2x3m wiec tez nie powinno byc problemow z tym gazem.
jak nie to termostat i farelka !:)) wogole samego boxa zajebiscie to wszystko sei zapowiada:)

A

adrianmenyo

piekne euforie ziel, "5 euforii=250g " a nie mial bys wiecej jesli box byl by wiekszy? I czy np na pow 0.4m 400w czy 1000w(?!?) wogole byla by po cos potrzebna? skoro trzeba cos kolo 25000 lumenow...

Yarcio

Member
Wiecej swiatla - wiecej plonu, do pewnej granicy, kiedy to zachodzi fotooksydacja. Ale przy 1 kW mialby problem z temeratura, nieziemski problem.

A

adrianmenyo

ok ok ale chyba przy takim boxie 0.4m2 nawet te 0.4 kw to az nadto, zgadza sie? czy przy zapotrzebowaniu na ok 25 000 lumenow dajac 50 000 lum. mozna juz uszkodzic chlorofil?

PS - 1kw na m2 raczej na pewno uszkodzil by rosliny... gonie po uszczelki ;)

Last edited:

Yarcio

Member
Nie napisalem, ze przy 1kW zaszlaby fotooksydacja. A co dopiero przy 400W. Fotooksydacja zachodzi gdy swiatla jest ok. 10x wiecej, niz potrzeba.

A

adrianmenyo

raczej nie, zachodzi gdy osiagniesz moc naswietlania rowna tej w pelnym sloncu w poludnie czyli okolo 90 000 - 100 000 lumenow, wiec gdy powiesisz 1000 w hps na pewno przystopujesz fotosynteze, gdyz ilosc energi dostarczonej w fazie dnia przewyzsza znacznie mozliwosci przetwarzania energi przez rosline w fazie nocnej...

A

akap13

przemysl dobrze podwieszenia lampy bo z tego co widze masz wbudowany zaplonnik w obudowe, troszke lipnie, zebys potem nie mial paranoi ze spadnie, bo moze byc tragedia dla kwiatkow
powodzenia

cannamaster

Member
akap mam 2 wkrety z haczykami:) i do lampy bezposrednio dalem lancuch i jak bede ja podciagal to tylko oczka bede zaczepial:) ale fakt jak by takie 10kg gowienko wpadlo na moje krzaczki to nic tylko sie pociac:((

tak czy inaczej same czarne scenariusze mi tu przedstawiacie...:) to ze lampa spadnie, ze spale krzaki od zaduzej lampy... PANOWIE GLOWA DO GORY a za jakis czas wam przedstawie moje osiagi:)

4 euforie
Yarcio zrobie tak 40-50dni wega na 250HPS, przez ten czas rozkrzacze rosliny na boki zeby zajely mi cala powierzchnie boxa:) mysle ze zastosuje siatke...

donice 25l na jednego krzaczka:)

zapowiada sie ciekawie..

Ziel-zielona powiedzial zebym ta euforie do ziemi dal bo w wodzie moze nie wykielkowac wiec tak tez zrobilem:) jade do szkoly wiec do boxa dopiero zajrze w poniedzialek i powiem jaka temperatura;) ale mysle ze powinno sie obejsc narazie bez wentylacji. dopiero potem zastosuje wrazie co!:)

pozdrawiam

Zathir

Member
:wave:
Cannamaster mam nadzieje ze rozwiązałeś juz problem starszych i nie bedzie znowu wpadki ;)
adrian jak juz mówimy o fotosyntezie to nie faza dnia i faza nocy tylko faza zalezna od swiatla i faza niezalezna od swiatła. :)
pozdrawiam

cannamaster

Member
zathir mam takie rozwiazanie ze tylko moge wam zyczyc tego co mi sie teraz trafilo:)

gruby temat bedzie:) od uprawy do uprawy:D na nonstopie!:D