What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

grow log - 4 strains... MK

witam wszystkich tu zgromadzonych :)

zakladam sobie grow'a wiec bede tu wrzucac co mi i jak rosnie w moim boxie o powierzchni 0,4m^2, oswietlenie to 400W HPS SON-T philips'a - za duzo ?

dyspounje nastepujacymi strain'ami:

top44
top44/northern light
buddah sister
indyjka ze szwecji(tyle tylko wiem)
early girl

kazdej jest po 5 sztuk

mam zamiar walnac je na sadzonki(dzis kielkuja wiec za dwa do 4 dni trafia do gleby)

ziemia to oczywiscie czarnoziem, pulchna i soczysta ;)

nastepnie mam pytanie, jak wygladaja czasy naswietlania ?

czy jest sens puszczania roslin na 24/0 ? czytalem ze i tak tyle swiatla nie dadza rady pobrac. wiec moze 18/6 przez pierwszy miesiac ?

bo ogolnie to chce je wrzucic od razu na flo (12/12) zeby pokazaly plec bo baaardzo zalerzy mi na czasie - w 3 miesiace po wejsciu od razu na flo chyba dam rade ?

i jeszcze jedno pytanie, moze zrobic z tego soga ? albo scroga ? jak uwazacie ?(nigdy nie bawilem sie w trenowanie roslinek)

zapraszam do odwiedzania tego loga :) MK

DZIEN PIERWSZY - 24 godziny pod wilgotnym wacikiem

tutaj zas test lampy

oraz box z podanymi wymiarami

DZIEN DRUGI
kielki poszly, nie wszystkie ale i tak wszystkich nie potrzebowalem, mimo to je zasadze :) jutro moze znajde jakas wieksza szafe.

DZIEN 5 ORAZ 7
dzien 5

dzien 7

od tego czasu zaszlo wiele zmian, otoz zrezygnowalem z early girl gdyz byla za slaba, wyeliminowalem najslabsze kielki z innych odmian i tym sposobem zostalo 12 sadzonek ida jak burza - jutro wrzuce ich fotki bo dzis juz nie chce im przeszkadzac w snie :) dwom dalem imiona - fazolda i pela :D

pozdr zielarze :)

2007-05-01 - nowe foty

roslinki rosna jak na drozdzach, kilka zostalo sporo z tylu ale nie szkodzi i tak nie mam tyle miejsca :) wysadze je na out - zawsze pare g wiecej ;)

a oto moje (mam nadzieje) dziewczeta :

enjoy :)

Last edited:
G

gelowas

no, sztos bedzie uprawa, dobrze ze zalozyles nowy thread, tylko 1 rzeczy nie rozumiem - jak ty tam chcesz wjebac tyle sztuk? a jak wyglada twoj growbox po zamknieciu?
pozdrawiam i zycze powodzenia

Azzzzzz

Member
Veteran
Hehehe to juz ci moge powiedziec ze bedziesz mial big problem z temp, ta lampa ktora kupiles jest do duzych pomieszczen, w szafie sie wogole nie sprawdza, ciezko do niej podlaczyc klimatyzacje, a wydziela w pizdu ciepla, lepiej sie tym zajmij jak najszybciej zanim bedzie za pozno... .

Pozdr

Cinnamon

Member
Fajnie ale:

- wentylacja ? (jest/nie ma?) - ze zdjęcia wynika, że niema

- zakładając, że masz 3 miesiące ustaw rośliną tydzień weg'u przy oświetleniu 18/6 i po tygodniu flow :].

- przy tak krótkim wegu nie uda Ci się zrobić żadnego scroga/soga/fim - co najwyżej lst

btw. bardzo trudno będzie Ci zmieścić tyle roślin na tak małej powierzchni - przy założeniu, że rozkład płci będzie 50/50 i nawet jeżeli kilka nie wykiełkuje - odpukać :) !

Powodzenia życzę - będę obserwował postępy :].

Peace iG... :kissass:

G

Guest

No na pewno z tą szafką nie wyrobi proponuje minimum dwa wloty pasywne na dole na górze 1 łazienkowy wyciągający powietrze i przy lampie komputerowy to da ci jakieś 30 stopni :D powodzenia :wave:

Plantator

Well-known member
Veteran
siema, no fajnie się zapowiada , jak zabraknie miejsca to erly girl albo top 44 mogą w ostateczności na oucie wylądować nie??

G

Guest

Na moje oko bez wentylacji ok 200m3/h projekt nie da rady... Ale ja mam za sobą tylko jeden sezon in i mogę się mylić...spartolony temperaturą z resztą... Jeśli będzie dobrze, to bym zrobił tydzień wega i na flo. I sam by wyszedł naturalny SOG z uwagi na ciasnotę.

Najchętniej jednak bym wystawił rośliny na balkon lub w jakieś inne nasłonecznione miejsce (ewentualnie ze 4 kompakty na noc dodatkowo) i za 3 tygodnie do lasu gdzieś wywiózł...

Pozdro1410

tak wiem ze lampa jest za mocna, ale dostalem ja za darmo wiec nie bede wybrzydzal, pozatym mam takie warunki ze szafa moze stac otwarta, wiec nie bede musial nawet wiatrakow montowac, 25 roslin nie bedzie, wywale te najslabsze na out albo makumbe.

niedlugo zamieszcze kolejne info.
peace :)

G

Guest

no tak ale gdy będzie otwarta szafka będzie większy ubytek światła i mniej lumenów .Wydaje mi sie że masz za małą szafkę pomyśl na serio nad czymś większym bo to = więcej palenia ja w takiej szafce jak twoja zasadził bym tylko jedną roślinę no może dwie :wave:

G

Guest

Hm Jak tak mówisz w tym tygodniu pożyczam aparat to wystawie zdjęcia swoich dziewczynek i wież mi przy 4 tygodniach wega ta szafka jest akurat :) mam 3 upchane mocno krzaki +1 wyje... bo już nie mam dawno miejsca niemówiąc o topkach które sie marnują bo jest ciasno i nie mają słońca . Jasne że może zrobić 2 tygodnie flo i będzie git ale ja piękno baki oceniam w znacznym stopniu po wielkościach topów dlatego mu to doradzam z jednego potwora może zebrać naprawdę sporo :wave: . Uprawę też zaczynałem od 10 potem było 6 i tak dalej ..... pozdro Palić zioło jest wesoło :joint:

Cinnamon

Member
Nie musisz mi nic mówić ;-).
Miałem w porywach 11 roślin na powierzchni ok. 0.6 m2 - trudno było poustawiać ale jednak się dało - nie da się określić ile dokładnie były na wegu ale ponad 1 miesiąc <-- po więcej odsyłam do galerii.
Z małych roślin także można bardzo dużo uzyskać :-0.

Peace iG... :kissass:

witam :)
widze ze nikt sie nie wypowiada, zamieszczam po dluzszej przerwie fotki z dnia dzisiejszego czyli 2007-05-28, mialem pewne problemy z roslinkami chyba nie odpowiadala im ziemia bo przy przesadzaniu u niektorych pojawily sie dziwne objawy choroby, czyli schnace liscie, nie jest to napewno spowodowane zbyt duza temperatura gdyz ta wynosi max 30 stopni celsjusza, mysle ze spowodowane to bylo dodatkiem ktory z czasem odkrylem w ziemi, czyli granulatem nawozu(takie smieszne kulki)

powiedzcie co myslicie o moich pomidorkach, zanzaczam w tym miejscu ze nie uprawialem nic od ponad dwoch lat i troche wiedzy mi ulecialo z glowy.

wszelkie wskazowki i sugestie jak najbardziej mile widziane :)

oto fotki z dnia 2007-05-28:

dwie sativki, byly bardzo chore - widoczny brak lisci na dole, ale poradzily sobie i sa pannami :) jak tylko dostane donice to je przesadzam bo to zawsze cos wiecej :)

tutaj kolejna panna, mocno wyciagnieta, ale od dzis ja trenuje sznureczkiem ;) wiec powinna puscic wiecej topow :)

jedna z moich ulubienic, nasiona od HC - buddah sister - zajebiste dzieki czlowieku :) jak widac po najnizszych pietrach tez chorowala przez chwile ale dzielnie sobe radzi :) i pieknie pachnie :)

kolejna sativka, o ile dobrze pamietam to jest to druga z top44/nl. jak to sativa za bardzo wyciagnieta, ale juz dostaje trening sznureczkiem :) no i ma ladniutkie formujace sie topki :)

kolejna z buddah sister, jestem z niej calkiem zadowolony, zdrowa i silna :)

buddah sister :), jakas inna w porownaniu do reszty, ale kocham ja tak samo :)

bardzo zniszczona roslina, stalo jej sie cos dziwnego z liscmi po przesadzeniu, mysle ze to przez ziemie.

no i wszystkie razem :) enjoy :)

edit: sorry ze zdjecia sa nie poprzekracane, postaram sie to naprawic :)

pozdrawiam MariaKonopnicka

Last edited:
G

Guest

no moje oko to chorowały bo niedałes im nawozu i zamało mają miejsca korzenie ja bym je już dawno w coś konkretnrgo przesadził

tez bym przesadzil je w cos konkretnego, ale to jest wyjatkowo niskobudzetowa produkcja ;) nawozik juz dostaja, fim zaczalem juz 2 dni temu :) peace

rberciol

Member
Maria co jak co ale dużo doniczek przy śmietnikach kolo cmentarzy leży. Prawie zawsze jakieś widzę :p

nie no sorry po cmentarzac za doniczkami nie bede lazil :p nastepny grow bedzie juz w normalnych donicach 25 litrow ;]

a oto maly update z mojej szafy ;)

sativy juz kwitna :), a indyjki zaczna gdzies za tydzien.

oto fotki:

co powiecie na tego scroga ? wiem ze troche pozno to zrobilem ale efekty widac juz po paru dniach :)i sa bardzo pozytywne

peace