What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Grourum 22 metry

sioolyoo

Member
zakadam tego threda zebyscie pomogli kolezance mojego kolegi kolegi kolezanki, ktora ma wszystko tylko nic nie wie.

Ja sie nie znam na hodowli za bardzo .. a wiec chcialbym abyscie poradzili jej
co ma zrobic z 22 metrami kwadratowymi. Ona nie chce sie udzielac na forum dlatego przeze mnie bedzie to czytac.

Od poczatku od czego ma zaczac...
dziewczyna ma pusty pokoj 22 metry kwadratowe i mysli o tym jak go zagospodarowac aby zrobilo sie tam zielono jak w raju !

Dzieki za podpowiedzi i sory za rysowanie kasku !

chcialbym aby z tego threda zrobilo sie takie szybka i przyjazna solucja jak zrobic ten pokoj bynamnije nie dla dziecka!

Pozdro i dzieki ... jak ten teamat juz byl to sory ale nie widzialem !

Ganja Man

Member
Jak bym miał taki pokoj i hajsu troche to bym tam dał 7x600w hps wentylacje bym kupił jeden mocny wentylator z 1530m3/h który by wyciągał powietrze z romu i jescze jeden mniejszy gdzies około 300m3h który by wpuszczał powietrze do romu i 2wentylatory cyrkulacyjne które by były w srodku roomu i dał bym jescze jakis nawilzacz mysle ze taki setup by starczył:)
pzdr

DrSmoke

Member
Veteran
Ja bym polecił obejrzenie filmu ''Top Quality Home Growing''.!
Nie widziałem jeszcze lepszego tutoriala na temat budowy
GrowRoom'u. Tam jest wszystko co powinno się znaleśc w
profesjonalnym pomieszczeniu do komercyjnej uprawy, bo
wątpię aby ta hodowla była prowadzona w charakterze
hobbystycznym bądź dla własnych celów. ^^

@chyba ze nie masz mozliwosci zdobycia tego reprtażu to mogę
Ci budowę pomieszczenia opisać w punktach. choć lepiej obejrzeć.

Last edited:
Również oglądałem ten reportaż i również polecam bo tam masz właśnie krok po kroku jak zrobić własnego growroom'a, na tak dużą powierchnie trzeba naprawdę dobre oświetlenie a co się z tym wiążę duże rachunki za prąd, słyszałem że Policja wpada raz na kilka miesięcy do elektrowni a ta już ma przygotowane adresy pod którymi jest ogromne zużycie energii i tam zagląda aby sprawdzić dlaczego tak dużo energii jest pożerane, wiadomo nie w każdym domu płaci się miesięcznie tyle kasy.
Możliwe że są to tylko pogłosy ale warto się zastanowić bo jak ktoś wpadnie to będzie posądzony o uprawę pod handel ganją a za to z tego co mi wiadomo grozi kara pozbawienia wolności do lat 10.

Niech koleżanka koniecznie obejrzy
Top Quality Home Growing
tam ma wszystko jak zrobić growroom, lepszego poradnika na ten temat nie znalazłem co prawda film jest po angielsku no ale nie rozumiejąc tego języka prawie wszystko samemu się rozumie oglądając.

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
hmmm, zalozmy podzielenie dostepnej przestrzeni na 9m przestrzen veg +6m przestrzen na klony i matki + 3m urzadzenia i sprzet, 4m suszarnia, wynajac dobrego ogrodnika, nie wspominam kosztow systemu hydro, swiatel, filtrow, nawozow itp, konfekcjonowanie niestety w innym miejscu ale da sie wynajac jakas wille po pierwszym zbiorze i ostro poszerzyc wszystkie przestrzenie . Perpetual harvest, co miesiac lekko liczac 2kg suszu.....

...Polecam kolezance najpierw sowicie oplacic ochrone lokalnej mafii, ale na wszelki wypadek w tym samym czasie nabyc solidny stalowy pas cnoty, mocno utwardzony na tylku, zamknac go i od razu wyrzucic kluczyk, przyda sie jak znalazl podczas dlugich wakacji na pace.

pozdr, kov

Last edited:

Azzzzzz

Member
Veteran
Temat conajmniej dziwny, cos ala chce zbudowac samochod tylko co to wal rozrzadu...

Powiedz lepiej kolezance niech odpali sobie w tym pomieszczeniu jakas szafe, tam niech sie nauczy o co chodzi, niech sie przez ten czas doedukuje a pozniej sama bedzie wiedziala co robic...
No i powiedz lepiej kolezance ze z sedzia w razie W nie bedzie gadki "na wlasny uzytek", nech sobie to powaznie przemysli.

Pozdr i zycze rozsadku