What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Готови ли сме с разсада за сезон 2010?

yoss33

Well-known member
Veteran
Да,и аз не можах да разбера защо да не стане. Моите и те са сигурно на тва ниво. В другия форум РИП беше писал 4е тпябва да се пръскат с препарати за мана и против мухъл по-дълго цъфтящите сортове сега като по4нат дъждовете. Това дали би помогнало?

Точно края на цъфтенето да се пръска с "препарати" не е най-здравословната идея :) Ако е нещо натурално и безвредно за хора (както damyanek изброи няколко неща), може, но аз лично не знам нещо натурално против плесени.
Най-безвредното нещо, за което се сещам в случая, е син камък, но и той става само преди цъфтенето, иначе не виждам как после ще се измиват главите :)

Makiaveli

Member
Точно края на цъфтенето да се пръска с "препарати" не е най-здравословната идея :) Ако е нещо натурално и безвредно за хора (както damyanek изброи няколко неща), може, но аз лично не знам нещо натурално против плесени.
Най-безвредното нещо, за което се сещам в случая, е син камък, но и той става само преди цъфтенето, иначе не виждам как после ще се измиват главите :)

това със синия камък, е меко казано налудничево ( за цъфтежа)
ТХЦ се разгражда, от вода... дано никой не пробва..
:laughing:
\/

_Ina_

Active member
Veteran
Не,и аз незнам дали бих ги пръскала вярно в края на цъфтежа. Това няма нищо общо с това дали ТХЦто се разграждало или не,Makiaveli:) А примерно ако мухлясват има ли какво да се направи? Да не дава господ!:) Защото на мен ми се е слу4вало веднъж. Даже бях прибрала такива глави при други сухи и вси4ките се прецакаха. Явно не съм ги забелязала че са на път.

focktor

Member
\/

:О Разгражда се от вода?Недей така бре човек :)

Ето още 2 снимки на това 'нещо'
picture.php

А това е от долните разклонения.
picture.php

Мирише доста сладникаво,но не е като блубери.Пак нещо плодово е....Ужаст ;)

yoss33

Well-known member
Veteran
\/

Че е налудничево, такова е, ама и плесента не прощава :)
А от вода на THCто нищо не може да му стане, най-много да мине в киселинната си форма (THCOOH), а някакъв малък процент да се окисли до CBN. Друг въпрос е какво става при вода + син камък + ТХЦ, може пък и някой фантастичен меден кабиноид да излезе :artist:

E

EverLast

Чак пък абсурд... :) Цъфтенето навън е доста по-различно от цъфтенето вътре. Особено ако има опрашване, растенията стават готови много бързо (като не вадят нови цветове).
Доколкото се вижда от снимката, растението цъфти от около 3 седмици. Много е сативесто, най-вероятно ще е готово към средата на Октомври.
Средата на Окт не е края на Септ с което потвърждаваме,че растението няма да е готово до края на Септ сиреч....моето изказване не е абсурд:bump:

damyanek

Member
нз...по мое мнение до края на септ трябва да е готово...и със сигурност не цъфти от 3 седмици.а фок?колко станаха?5?

OrangeSoul

New member
здравейте искам да ви попитам как мога да кача снимки, над 100кб :( какво ли не опитах намалих има резолюцията до 600х800. и пак са с размер 130-160 кб . ??

focktor

Member
здравейте искам да ви попитам как мога да кача снимки, над 100кб :( какво ли не опитах намалих има резолюцията до 600х800. и пак са с размер 130-160 кб . ??
Качи ги на някой имидж сървър.За предпочитане е някой известен,да не стане гаф.

g0vnaa

ICE Cream eater
Veteran
Направи си галерия и слагай вътре.
Мойте са по 4MB като ги качвам, то само си ги смалява.

OrangeSoul

New member
Ами колега опитах се но не стана :((, още не съм запознат мн добре с този в-булетин.. Качих снимките в сайт за снимки. image shack.. :)

doje

Member
Малко ъпгрейд от мен.
Голямата пръчка взе,че почна да напушва. Наля глави и се спластиха много добре , семките по тях още не са паднали. Чудя се дали е готово за бране , дали тези дъждове ще сасипят главите ако го оставя още ???

Това най-малкото което се счупи и го залепих с тиксо сега е много добре,главите са много много плътни и имат много кристали.

Това с 2-та върха,почва да налива бавно и славно надявам се да не му пречи студът.

Последните 2 :
По-голямото няма намерение да цъфти явно , има бели власинки излезнаха преди няколко дни , а по малкото до него си налива главички.

Моля посъветвайте ме , да бера ли голямата пръчка или има още какво да се очаква , ?? или как да разбера кога трябва да се обере. Искам да даде максималното от себе си.

_Ina_

Active member
Veteran
Много ли семки има? Много е зелено още според мен. Трябва да стане с повече кафеви мустаци и по плътно,а не такова рошавко наи общо казано. Аз не съм сигурна ,но е на малко повече от средата доколкото виждам.

focktor

Member
Какво има да береш още?...Рано е!
Но това ,кога ще береш си е твоя работа де :) Изчакай поне до края на месеца,ако искаш нещо прилично.

doje

Member
Ами преди 1 седмица заминах и главите небяха плътни , сега като се върнах разликата е много голяма вече са много по плътни, няма много семки , рядко се срещат но все пак има.
Мустачките са повече бели отколкото кафяви , значи ще чакам да налее още :)
А дъждовете дали може да го повредът ?

doje

Member
Какво има да береш още?...Рано е!
Но това ,кога ще береш си е твоя работа де :) Изчакай поне до края на месеца,ако искаш нещо прилично.

Аз съм готов да изчакам до края и на другия месец стига да знам,че ще продължи да си расте и няма да презрее затова се съветвам с вас :)

jhook

Member
ето и моя скромен аутдор!

Attachments

• 04092010(001).jpg
    04092010(001).jpg
    82.2 KB · Views: 26
  • 04092010(004).jpg
    04092010(004).jpg
    95 KB · Views: 27
  • 04092010(007).jpg
    04092010(007).jpg