What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Готови ли сме с разсада за сезон 2010?

Такова дворче си мечтая да имам един ден в Бг,не само заради треволяка(красота,напълно се вписва в пейзажа),ами и за всичката тая растителност,която го прави и го огражда.Завиждам (благородно) ти,ако това е в народната република.:tiphat:

El jardinero

Active member
В републиката е тракия и най интересното е,че нито поливам,нито торя.Не че нямам желание,но тия животни искат храна в огромни количества,а нямам толкова много средства и толкова много място.За сега майката природа си знае работата.Следя ги всеки ден и ако имат нужда от фосфати от време на време ще им сипвам.Дано времето се задържи слънчево и сухо и да се радвам на отлична реколта.Ще ви държа в течение с мойта градинка доста по често до финала.Късмет на всички в начинанията.Hasta pronto amigos ! :yummy:

doje

Member
Реших да снимам (ненапушващите) глави на голямото ми разстение, според вас как са,дали ще се появят кристали и ще стане нещо от тях. ??
Надявам се да съм направил добри снимки.

Dr_Tre

Active member
Девойките са още на много ранен етап от цъфтежа.Бъди търпелив, трихоми ще се появят по-късно.А дали ще напушва зависи от генетиката.:tiphat:

_Ina_

Active member
Veteran
Ако сега не напушва изобщо зна4и си е пръ4ка. Аз ги пробвам още върховете когато вобще няма глава и пак се напушвам ако растенията са яки. е с развити глави не може да се сравняват,но така се разбира ще става ли. Междудругото растенията от Непал,за които споменавах преди нямат никакво намерение да цъфтят и се 4удя как ще станат и кога. То някои ми беше споменал 4е такива сативи могат да си цъфтят до декември,но какво ще ги правя. До кога наи-късно биха могли да се оставят навън да си цъфтят?

g0vnaa

ICE Cream eater
Veteran
Еми зависи от времето.
Тая години ми се вижда топла за сега, според мен и Ноември ще може да ги даржиш..
Зависи как ще са условията при тях.
Съмнява ме да мухслясът тези сативи, така че ще може повечко да ги задържиш.

_Ina_

Active member
Veteran
Не са на високо или студено. Незнам оба4е и от какви условия идват то4но. Някакви предпланини ми каза този,които ми ги даде. Ина4е се развиват много добре,но едва преди морето можах да видя 4е са женски,а ве4е бяха по4ти колкото мен. Притеснява ме по скоро да не измръзнат,но и дъждовете и сланата. Ако не и снега като ги гледам:) А друг,които гледа същото каза 4е от 1 месец го е сложил 12/12 и няма никакъв цъфтеж! Аз го видях,4уди се кво да го прави. То вобще не е за индор като цяло.

doje

Member
Ако сега не напушва изобщо зна4и си е пръ4ка. Аз ги пробвам още върховете когато вобще няма глава и пак се напушвам ако растенията са яки. е с развити глави не може да се сравняват,но така се разбира ще става ли. Междудругото растенията от Непал,за които споменавах преди нямат никакво намерение да цъфтят и се 4удя как ще станат и кога. То някои ми беше споменал 4е такива сативи могат да си цъфтят до декември,но какво ще ги правя. До кога наи-късно биха могли да се оставят навън да си цъфтят?

Вече съвсем се обърках , едни ми казват,че трябва да чакам и тогава ще видя дали стават , ти ми казваш,че от малки ако не напушват значи нестават, а те ненапушват.
Какво да правя ? Има ли някои,който е пушил главите на растението си докато са били малки и не са хващали , после ги е пушил като са станали по голями и са го напушили ??????

Помогнете моля ...

damyanek

Member
като се говори едно нещо за марихуаната не означава ,че е константа ;) всеки вид и сорт си има разлики...нищо не ти пречи да почакаш още 4-5 седмици докато станат и сам ще разбереш :)

yoss33

Well-known member
Veteran
като се говори едно нещо за марихуаната не означава ,че е константа ;) всеки вид и сорт си има разлики...нищо не ти пречи да почакаш още 4-5 седмици докато станат и сам ще разбереш :)

:good:

Има сортове, които не напушват не в началото на цъфтенето, ами и когато вече са готови, ако не са отлежали поне 2-3 седмици. Някои чисти сативи са така, а тази пръчка изглежда доста сативеста. Така че гледай до край, пък каквото излезе.

capsicum

Member
Doje, изчакай го. Не виждам смисъл да го махаш точно на този етап. Както казаха и Yoss и damyanek до край на цъфтежа има много време и може да се променят много неща... ако не -поне за опит го остави, а и да го видим в завършен вид. :blowbubbles:

capsicum

Member
Вярно ,че аз само индики гледам, но и те ако не са 4-5 седмици 12/12 не напушват. Снимките не са много ясни , но аз не виждам трихоми. Преди да са се появили не очаквайт чудеса-особено от БГ сорт.

doje

Member
Благодаря ви много,ще изчакам до край , ще снимам преди да обера и ще ви кажа какво е станало.

Dr_Tre

Active member
:good:

Има сортове, които не напушват не в началото на цъфтенето, ами и когато вече са готови, ако не са отлежали поне 2-3 седмици. Някои чисти сативи са така, а тази пръчка изглежда доста сативеста. Така че гледай до край, пък каквото излезе.

Точно такъв случай имах с едно от растенията миналата година.Прясно едва-едва имаше някакъв ефект, двама души слабо се напушваха от един джойнт.Полежа в буркана няколко месеца и към Коледа, като го опитах беше жив огън! :hotbounceДве дръпки и очите стават червени като въглени, от 10 метра си личи, че си напушен, 3 дръпки и почвах да залитам.Мойте приятели много го уважаваха тоя коз, още го помнят.:sasmokin:

_Ina_

Active member
Veteran
е,не казвам да го махаш. Това е от личен опит просто. Имам предвид че е обезнадеждаващо и не очакваи голяма промяна до края,но ти ще кажеш как е. Dr Tre:щом ти се е случвало...значи може

damyanek

Member
Прясно едва-едва имаше някакъв ефект, двама души слабо се напушваха от един джойнт.Полежа в буркана няколко месеца и към Коледа, като го опитах беше жив огън! :hotbounceДве дръпки и очите стават червени като въглени, от 10 метра си личи, че си напушен, 3 дръпки и почвах да залитам.

при мен това по миналата година...аз от тогава не хвърлям коз преди да отлежи поне 2 месеца...

Това голямото прилича на дивак, не се виждат никакви трихоми по него, но пък може и просто да му е рано за кристали и напушване.
Стискаме палци, другите изглеждат обещаващо :)

...не е задължително да има силно изявени трихоми за да напушва ;) пример: един Church който току що пробвах.(тр да намеря с какво да направя снимки) ако остане нещо от акарите и трипса дето са го налазили и накрая ще пръскам с голямата химия XD

capsicum

Member
Мисля, че преувеличавате! какви са тези сортове, каква е тази химия не зная - но не разбирам как се получава това... Вярно , че моят организъм е силно привикнал към всякакъв вид канабис и се сещам за десетки случаи , когато другите покрай мен не могат да си стоят на краката, а аз в същия момент се оплакавам , че не ме е хванало... , но от научна гледана точка как ща ми го обясните- имам предвид тази адска промяна!? Сериозно- ще се радвам някой да обясни....

yoss33

Well-known member
Veteran
при мен това по миналата година...аз от тогава не хвърлям коз преди да отлежи поне 2 месеца...

...не е задължително да има силно изявени трихоми за да напушва ;) пример: един Church който току що пробвах.(тр да намеря с какво да направя снимки) ако остане нещо от акарите и трипса дето са го налазили и накрая ще пръскам с голямата химия XD

Прав си, правили са ми впечатление материали, които видимо нямат кристали (а всъщност имат, но са много малки и на къси стълбчета), а пък напушват повече от разни побелели индики.
Пък за голямата химия, зз лично бих предпочел да пуша нещо неузряло, отколкото нещо с пестицид :)

Astral

Member
Ето и моето скромно мениние по темата...по принцип добрия коз напушва и от листата много преди да се появят трихоми...поне аз с такива впечатления съм оставал...пушил съм също така и добри неузрели сативи на които пак липсваше каквото и да е наличие на смола и трихоми,а и обратния вариант също ми се е случвал...всичко изглежда супер на външен вид ама куха работа.Така,че няма кво да умуваш, малко на лотария ще е при теб Doje...няма как.Гледал съм доста време така (само семена от много добри неща) и да ти кажа рядко съм оставал разочарован.Стискам палци хавицата да те зарадва и теб,а ако ли не поне вече имаш малко натрупан опит в/у който ще надграждаш занапред...упс пак се отплеснах...Успех!

По моята градина цъфтежа е започнал според мен от преди 10-тина дена...плантовете са се закрепили след набезите,които според мен са прекратени за сега (може да е от лайната от мечка които наръсих наоколо :) )
ето и малко снимки:tiphat: