What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

GDZIE KUPIĆ growshop & seedbank story

Status
Not open for further replies.

Biodizel

Member
Jak zaproponował HC, piszcie o swoich doświadczeniach z growshopami i seedbankami

RANKING (bedzie edytowany, zeby ułatwić ocene, uśredniona ilość ocen)

green list (dobre growshopy i seedbanki, średnia 5 i powyżej)
1.cannabis.fr.pl 9,99/8
2.hemp.pl 9,75/4
3.seed.pl 9,5/4
4.quakemind.pl 8/1

back list (shitshopy i shitbanki średnia poniżej 5)
1.chwast.com.pl 0/3

x/y x-średnia ocena y-ilość oddanych głosów

--------

NAZWA
LINK
OCENA 0-10
KRÓTKI OPIS SYTUACJI +/-

np.

nazwa:chwast
url:chwast.com.pl
ocena:0
opis:shitbank sprzedający karmę dla ptaków

Last edited:

buSka

Member
nazwa: seed.pl
url: www.seed.pl =]
ocena: imo 8/9
opis: szybka wysylka i dobry kontakt ze sprzedawca :p a no i mozliwosc sprowadzenia innych nasionek co ma w ofercie tylko ceny z growshopu ma troche wysokie ale nasionka sa git !! =]

Plantator

Well-known member
Veteran
Spoko temat , więc napiszę o bardzo dobrym sklepie który wszyscy znacie, ale może komuś się przyda:]

nazwa/url: cannabis.fr.pl
ocena: 10/10
Opis:no , to jak wiecie koleś sprzedaje nasiona kilku seedbanków z zagranicy. Da sie z nim dogadać, widać że zna się na tym , dodaje gratisy , przy więkrzych zamówieniach rabaty.Więc polecam. Wczoraj doszła paczka , w środku maroc, easy sativa, marocxafghan, ak48, white rhino, top 44 zniżka okolo 100pln + gratis gazetki i 4 nl f2 tylko czekać na wiosnę , porobić troche crossów i w Polskę hehe

Biodizel

Member
nazwa:cannabif.fr.pl, noname
url:cannabis.fr.pl
ocena 9/10
opis:
+kontakt mailowy, telefoniczny, gg, bez zarzutu, szybka wysyłka, pestki odpowiednio zabespieczone, wysoka jakość
-maly wybór nasion, raczej nie sprowadza odmian na zamówienie

nazwa:seed.pl, Marysia
url:seed.pl
ocena:8/10
+kontakt mailowy, gg bez zazutu, szybka wysyłka (w razie opóżnien pisze o tym), możliwośc sprowadzenia odmian na zamówienie
-pestki odrobine gorzej zabespieczone niż u konkurenta, możliwe że gorzej przechowywane, gorszy % keiłkowania, ale to raczej zależy też od odmiany i producenta

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
ja osobiscie pszez 5+ lat mam 100% zamowien od Seed Boutiqe, Growshop Alien.
ostatnio pierwsze zamuwienie zginelo mi od Seed Bay, co mysle poprostu zginelo w poczcie. szkoda bo to bylo G13 x blueberry sativa. ale z ponad 20+ zamowien jedno zginelo to nie tak zle.

peace

G

Guest

To i ja daje growshop Hemp.pl sklep bez zarzutuw ocena 9/10
opis : spoko sklep szybki kontak szybka wysyłka 100% polecam

Last edited:

WeedTime

Member
jesli chodzi o polski growshop to polecam hemp.pl, niechce jakos strasznie zachwalac ale moge powiedziec ze profesjonalnie podchadza do sprawy - zanim jakis produkt pojawi sie w sklepie sa tlumaczone etykiety i instrukcje na polski i zalatwiane wszystkie pozwolenia, nie ma problemu z kontaktem zarowno na mail i telefon.

+ dobry kontakt na mail i tel
+ polskie wersje etykiet i instrukcji,
+ wszystkie produkty ktore sa na www sa na stanie magazynu
+ strona caly czas jest aktualizowana,
+ pojawia sie duzo nowych produktow
+ mozliwosc sprowadzenia dowolnego produktu z zagranicy
+ firma dziala od 1996 roku

pozdro

Last edited:

Lewar

Member
cannabis.fr.pl 10/10

+ pierwszy prawdziwy seedbank
+ mily i szybki kontakt
+ dobra cena
+ calkiem spora ilosc odmian

hemp.pl 9/10

+ mily i szybki kontakt, wysylka

- za wzglednie wysokie ceny i mala ilosc dostepnych produktow

seed.pl 10/10

+ mily i szybki kontakt, wysylka
+ indywidualne zamowienia sprzetu/nasion po calkiem korzystnych cenach

Last edited:
R

retbatler

na pierwszy raz miałem dosyć styki skąd zamówić ale zdecydowałem się na cannabis.fr.pl , bo seed.pl jeszcze nie miał wyrobionej opinii
zero wątpliwości czy nasiona oryginalne, czas realizacji 48h, freebie dobrane z głową, gazetka i wogle
10 sie należy bo rozwija sie firma - powiekszają ofertę regularnie co parę miesięcy, ostatnio o dutch passion feminized - na pewno wezme 5pack passion#1 na guerilla outdoor i pare rzeczy in&out zostawie tam pare stów - niech zarabiają i do przodu jazda

pozdr niech rośnie :joint:

alarec

Member
Seed.pl 10/10

+przesyłka dobrze zapakowana
+szybka realizacja zamówienia
+bezproblemowy kontakt ze sprzedawcą
+gratisy do zamówienia
+jedyny polski seedbank który ma duży wybór pestek na sztuki
+sklep sie nadal rozwija
+możliwość zamówienia nasion z zagranicy

-troche drogo w growshopie na tej stronie
+ale asortyment nie typowy

Hemp.pl 10/10
+przesylka bez zarzutów, szybka
+dość duzy wybór nawozów
+dostałem gratis w postaci czapki:D (i tak w niej nie chodze ale liczy sie że dają freebe)
+bardzo dobrze zapakowana przesyłka

Last edited:

kfjatek

Member
Nazwa: "U quakeminda" ;)

Url: www.quakemind.pl

Ocena: 8/10

Opis: Sklep ma w swojej ofercie nasiona forumowiczów, F2 i nasiona z różnych źródeł ogólnie... na razie jeszcze niema nasion profesjonalnych breederów...
ale może kiedyś ;)...
Niewiem jak teraz funkcjonuje sklep...ale zamawiałem u niego coś kiedyś(w wakacje chyba) to spuźnił sie tylko z przesyłką 1 dzień... więc nie tak źle ;]
Teraz sklep wygląda bardziej profesjonalnie więc chyba wszystko jest ok!
Ogólnie polecam.

Last edited:

rberciol

Member
Ja jak reszta polecam
URL: http://cannabis.fr.p
Ocena: 10/10

Opis: Dobry sklep, dobry kontakt. Właściciel sklepu zna sie na rzeczy i nawet pomaga mi w budowie groboxa. Zawsze jakaś gadka się nawinie, jest b. miły. POLECAM!! Możliwy także kontakt telefoniczny :)

G

Guest

NAZWA: chwast
LINK: www.chwast.com.pl
OCENA: 0/10

Ten sklep jak się sam przekonałem na własnej skurze to jedno wielkie oszustwo. Zamawiałem tam WW i SK#11. Nasionka są kiepskiej jakośći, ale i tak przecież to jakaś samosiejka lub przemysłowa. Zastanawia mnie tylko dlaczego nasiona różniły się wyglądem? W jednej paczuszce były jasne i trochę większe a w drugiej brązowe ale malutkie. hmm... ktoś rozwiąże tą zagadkę?

raczej nie sprowadza nasion na zamówienie
I tu bym chcial sprostować... jeśli sie pogoda z gosciem to moze sprowadzic nasiona z innych sedbanków...
<chodzi o cannabis.fr.pl>

cannabis.fr.pl 10/10
+ mily kontakt
+ szybka wysylka
+ przy duzych zamowieniach rabaty nawet do 35%

Zamawialem juz duzo razy.. i zawsze nasionka ladnie zabezpieczone i schowane w plycie CD <jesli ktos chce to gosc chowa nasionka do plytki... fajny bajer> pozatym naprawde duze rabaty :D

BiZZY

Member
www.chwast.pl

OCENA: 0/10

Z 10 zamowionych nasion nie wykielkowalo zadne a pozatym nie bylo zapakowane w oryginalne opakowanie nirvany tylko zwykly woreczek.

www.cannabis.fr.pl

OCENA 10/10

Wszystkie nasionka oryginalnie zapakowane i zawsze sa fresh :)
Wlasciciel tego seedbanku zawsze sluzy dobra rada.

Last edited:
G

Guest

www.freedomshop.gota.pl

Znalazlem linka do tego seedshopu na hemp lobby. Wyglada na to ze firma jest uczciwa, ale jako ze nie korzystalem z jej uslug, ani nikt o niej nie napisal ...moze ktos juz tam kupowal?

bogusik2

Member
to ludzie chyba od kanaby czy hemplobby (tak mi sie kojarzy)...
Firma jak najbardziej ok.. mają oryginalne nasionka. pzdr
E:
Quakemind.pl 10/10 - poza moimi nasionkami sa tam super geny innych breederów ;)

Cannabis.fr.pl 10/10 żadnych zastrzeżeń - pamiętna WW mowi sama za siebie ;) ciągle miło wspominam ją i tem seedbank.

Hemp.pl 10/10 - superowa obsługa, kontakt. To co zamówie dochopdzi zajebiście zapakowane, żadnych pomyłek - pełny profesjonalizm.

Growshop.pl - 4/10
Niestety.. nie są to jacyś złodzieje i oszuści, ale nadal..
Argumentacja jako koment na hemplobby.info ...

Last edited:
G

gelowas

cannabis.fr.pl
10/10

Uczciwy czlowiek, co dla mnie najwazniejsze mozna sie dogadac w sprawie rabatow, co w zagranicznych bankach byloby raczej nierealne. Sa jedynym autoryzowanym dealerem nasion w Polsce. Ceny zblizone do zagranicznych, za to przesylka tansza, wybor wystarczajacy jak na polskie realia, wprowadzili do oferty nawozy, duzy plus, szkoda, ze na razie jedynie sztuczne.

Korlic

Member
gota.pl :] Ten alias mówi sam za siebie (Gota jest moim znajomym, jest założycielem Hemp Lobby, twórcą pierwszej gazetki konopnej w Polsce, ogólnie propagatorem konopi. Moge go z pełną świadomością polecić :])

Status
Not open for further replies.