What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

First time grow

ping200

New member
Buna seara,

Timp de o saptamana am tot stat citit pe acest forum cum sa incep ce trebuie sa cumpar insa din cauza problemelor financiare ( pe scurt probleme de sanatate cu mama mea si asta imi ocupa cam tot timpu si banii ) .

Pentru inceput am o cutie de carton de la unitatea centrala a PC-ului meu , in interiorul acesteia am pus folie de aluminiu de bucatarie ( stiu poate pare banal dar alta solutie momentan nu am ).
Becuri folosesc 2x CFL-uri 32w fiecare si un ventilator de PC .

Pamant folosit am cumparat de la o florarie pamant cu 6.5 PH , apa de la robinet tinuta in camera 24h fara capac .

Va rog doar sa imi comunicati daca este bine pentru inceput toate cele puse de mine in aplicare.

Din 3 seminte doar una a iesit din pamant momentan ( am germinat semintele conform celor citite de mine pe internet . 24H intr-un pahar cu apa dupa 24h invelite in servetel ).

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Scoate folia de aluminiu si pune hartie alba mata pe pereti. E mult mai bine pentru plante. Pamantul de la florarii e de multe ori de proasta calitate, si au fost cazuri in care pamantul prost de florarie a dus la pierderea plantelor cand erau mici pentru unii useri. Poate nu e cea mai buna idee, daca nu cumva e un pamant bun. Are vre-un brand, ceva?
Succes.

mike1983

Member
Pentru seedling eu am folosit Agro Natura pentru semanat si inmultire , niciodata nu am dat gres cu el.Il gasesti prin market-urile mari , trebuie sa mai adaugi si niste perlit in el ca lipseste.

ping200

New member
https://www.semplus.ro/pamant-universal-vitasol--4-litri

picture.php

picture.php

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Dupa povestea de pe site pamantul ala ar parea ok, dupa aspectul din poze.. nu prea.
Asigura-te si ca ai lumina destul si tinuta suficient de aproape ca sa nu se lungeasca plantele mai mult de atat. Vezi sa ai si un ventilator in growroom/box care sa miste aerul si sa le stimuleze ingrosarea tulpinii.